Çözüldü Ethernet kablosu önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

_null

Hectopat
İnterneti bilgisayarıma Ethernet ile bağlamaya karar verdim fakat modem salonda bulunuyor ve bilgisayar odamla arasında uzaklık var. Evin içinden kablo gözükmesinden hiç hoşlanmam ve bunun için Ethernet kablosunu evin dışından odama getirtmeye karar verdim. İhtiyacım olan kablo uzunluğu yaklaşık 35 metre. Fazla olsun az olmasın 40 metre almya karar verdim. CAT6 ve CAT5 gibi özellikler var ve bunların ne olduğunu bilmiyorum. 50 Mbps internetim var. Aşırı pahalı olmamak şartıyla önerebileceğiniz güzel ürünleri yazar mısınız?

Çözüm
50 Mbps olduğundan Cat5 de olsa Cat6'da olsa size etki eden bir şey olmayacak. Herhangi birisini seçebilirsiniz, tek sıkıntı dış ortamda kablo yıpranabilir hava şartları yüzünden.
O zaman şöyle yapalım 40 metre CAT6 etheretnet alacağım. Fazla bir fiyat farkı yok aralarında. Yanına kablo koruyucu plastik boru alacağım. Evin dışında çok girinti çıkıntı bulunduğundan ayarlaması biraz zor olacak. Düz olan yerleri ölçtüm yaklaşık 15 metre düz yer var onlar için yukarıda resimde bulunan kablo saklama malzemesini kullanacağım. Girintili çıkıntılı yerler için plastik borular kullanacağım. Umarım her şey yolunda olur. Eğer bulduğunuz güzel ürünler varsa bana atarsanız çok güzel olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı