Çözüldü Ethernet kablosu önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

_null

Hectopat
İnterneti bilgisayarıma Ethernet ile bağlamaya karar verdim fakat modem salonda bulunuyor ve bilgisayar odamla arasında uzaklık var. Evin içinden kablo gözükmesinden hiç hoşlanmam ve bunun için Ethernet kablosunu evin dışından odama getirtmeye karar verdim. İhtiyacım olan kablo uzunluğu yaklaşık 35 metre. Fazla olsun az olmasın 40 metre almya karar verdim. CAT6 ve CAT5 gibi özellikler var ve bunların ne olduğunu bilmiyorum. 50 Mbps internetim var. Aşırı pahalı olmamak şartıyla önerebileceğiniz güzel ürünleri yazar mısınız?

Çözüm
50 Mbps olduğundan Cat5 de olsa Cat6'da olsa size etki eden bir şey olmayacak. Herhangi birisini seçebilirsiniz, tek sıkıntı dış ortamda kablo yıpranabilir hava şartları yüzünden.
50 Mbps olduğundan Cat5 de olsa Cat6'da olsa size etki eden bir şey olmayacak. Herhangi birisini seçebilirsiniz, tek sıkıntı dış ortamda kablo yıpranabilir hava şartları yüzünden.
CAT 6 dış ortamlarda CAT 5'e göre daha dayanıklı diye biliyorum hocam doğru mudur?

CAT 6 dış ortamlarda CAT 5'e göre daha dayanıklı diye biliyorum hocam doğru mudur?
CAT 6a daha dayanıklı oluyor yapısı gereği. Uzun mesafeler için Cat6 tercih edilebilir ama 25 metre için bilemiyorum, Cat5 yeter her türlü.

Çok dayanıklı olsun isteniyorsa OutDoor Cat6 kablolar var. Onlar tercih edilebilir.

2 metrelik kablo kanallarından alınarak sarılabilir de.
Hem 6, hem 5 için.
Çok pahalı bir şey değil.

Eğer beyaz olmasından dolayı sıkıntı yaratacak bir yöneticiniz varsa, üzerleri boyanabiliyor.

2 Metrelik kablo kanallarından alınarak sarılabilir de.
Hem 6, hem 5 için.
Çok pahalı bir şey değil.

Eğer beyaz olmasından dolayı sıkıntı yaratacak bir yöneticiniz varsa, üzerleri boyanabiliyor.

Kabloların içinden geçirilmesi için boru gibi malzemeler oluyordu ismini unuttum ama onlardanda olabilir.

Kabloların içinden geçirilmesi için boru gibi malzemeler oluyordu ismini unuttum ama onlardanda olabilir.
Ben de onları kasdettim zaten :)
1607935425384.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı