Ethernet modeme bağlı olduğu halde IP alamıyor

redanka

Megapat
Selam TP-Link Archer AX23 1800 routerim var fiber internet kullanmaktayım. Şu ana kadar sıkıntısız internete bağlanabiliyordum ancak sabah kalkıp bilgisayarı açtığımda.
İnternet bağlantısının olmadığını gördüm modem stabil çalışıyor Wi-Fi ile bağlanabiliyorum telefonla ancak Ethernet kablosu ile bir türlü bağlanamadı bu sorunla ilgili.
İnternette anlatılan çözüm yollarını denememe rağmen sorunum hala devam etmekte. Aldığım hata Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil, modemi sıfırladım bilgisayara format attım ancak hala düzelmedi. Bu konu hakkında çözüm önerisi olan varsa sevinirim. Teşekkürler.

Selam,

Farklı bir CAT6 kablo denediniz mi? Modemin diğer Ethernet(RJ45) yuvalarını da denemekte fayda var.

Modemin tüm yuvalarını denedim işe yaramıyor, dün akşam şöyle bir şey denedim modeme ve GPON bağlı olduğu prizi fişten çektim 2-3 dk bekledikten sonra fişi prize taktım ama o sırada bilgisayarı yeniden başlattım internete bağlandım ancak bilgisayarı her kapatıp açtığımda aynı sorunu tekrar yaşıyorum Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil, prizi fişten çekip 2-3 dk bekledikten sonra bilgisayarıda yeniden başlattığımda internete bağlanıyor bu tam bir çözüm değil ne yapacağım bilemiyorum.

Modemin tüm yuvalarını denedim işe yaramıyor, dün akşam şöyle bir şey denedim modeme ve GPON bağlı olduğu prizi fişten çektim 2-3 dk bekledikten sonra fişi prize taktım ama o sırada bilgisayarı yeniden başlattım internete bağlandım ancak bilgisayarı her kapatıp açtığımda aynı sorunu tekrar yaşıyorum Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil, prizi fişten çekip 2-3 dk bekledikten sonra bilgisayarıda yeniden başlattığımda internete bağlanıyor bu tam bir çözüm değil ne yapacağım bilemiyorum.
Başka bir CAT6 kablo deneyin. Yoksa yakınınızdan deneme amaçlı alıp deneyin.

Başka bir CAT6 kablo deneyin. Yoksa yakınınızdan deneme amaçlı alıp deneyin.

CAT6 kabloda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü TP-Link Archer t4u Plus kablosuz ağ adaptörümde mevcut onunlada 5GHz Wi-Fi ağına bağlantı sağlamak istediğimde de aynı.
Sorunla karşılaşıyorum Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil, modemin Wi-Fi
Ağından telefon ve TV box internete bağlanıyor sıkıntısız ama gel gelelim bilgisayar ne Ethernet.
Ne de kablosuz ağ ile bağlanabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı