Ethernetle gelen bağlantıyı kablosuz yapma

Bülent Çetin

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Diğer
Evet, yararlanabilirsiniz.

Merhaba Burak Bey, benzer bir konu olduğu için yeni konu açmak istemedim. Sorunuma gelince:

Üst katta ki kablolu modemden gelen ethernet kablosunu bir cihaza bağlayıp, alt katta neti kablosuz olarak kullanmak istiyorum. Bununla ilgili kimisi universal reapeater özellikli , kimisi access point özellikli, kimisi router bir cihaz alman gerek diyor. Ben ise ileri de taşınmam durumunda elimde bir kablosuz modem olsun, çifte masraf yapmayayım diye düşünüyoırum.

AirTies Modeminizi Access Point Olarak Ayarlayın! | Technopat

Bu linkte ki videoda gösterilen konu doğru ise, standart bir kablosuz modem sanırım sorunumu çözecek. Bu özellik tüm kablosuz modemlerde var mı, yoksa sadece airties kablosuz modemlerde mi var? Bu yöntemle sağlıklı, verimli bir kablosuz net kullanımım olur mu?

f/p olarak tplink modemleri öneriyorlar. Bu işlemden en iyi verim alabilmem için, alacağım kablosuz modemin hangi özelliklerine dikkat etmeliyim? Belirli sayısal değerler yüksek olması gerekiyorsa onlar nedir?

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Ama gerek doğrudan firmalardan, gerekse net kullanıcılarından o kadar farklı bilgiler aldım ki. Artık bir an önce kesin ve net bir çözüme ulaşmak istiyorum. Teşekkürler...

Cevap için teşekkürler, fakat şu an bir access point veya router alıp, taşındığım zaman bir de modem masrafı olmasın istiyorum :D

TD-W8151N - TP-LINKe hoş geldiniz

TD-W8951ND - TP-LINKe hoş geldiniz

TD-W8901N - TP-LINKe hoş geldiniz

Bu üç cihaz hem modem, hem AP, hem de Router özelliği taşıyor. Bunlar verimli olarak işimi görür mü? En fazla 2+1 dairede, 2-3 kablosuz cihaz kullanılacak.

Ya da Airties'in access point özelliği taşıyan bir kablosuz modemini mi araştırayım?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı