ETS 2 mouse ve klavye ayarları nasıl olmalı?

Engin.Erkurt

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu oyun çok seviliyor diye bir şans vermek istedim. Klavye ve mouse ile oynuyorum. (direksiyonu döndürmek için mouse, gaz vermek için klavye). Gamepad de var fakat mouse daha iyi oluyormuş diye okudum. Oyun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Deneyimli birisi tüm ayarlarını paylaşabilir mi? Hangi ayarlara dikkat etmeliyim, oyunda önemli olan bilgiler nelerdir? Basit otomatik mi kullanmalıyım? Basit ile gerçeğin farkları nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Kontroller ayarlarından en yukarı tarafı Fare + Klavye yapın. Aşağıda hassasiyeti biraz düşürün. Bu kadar. Tuş ayarlarını kendinize göre yaparsınız. Ben şahsen sol sinyali A'ya, sağ sinyali D'ye atadım. W'de ise havalı korna var. Kendinize göre ayarlarsınız. Fare ile alışırsanız oyun deneyimi ve sürüş kalitesi gerçekten artıyor.

Hocam klavyede uzak kalan tuşları yakın tuşlara atayın hatırladığım kadarıyla sinyaller uzak kalıyordu. Mesela onları Q ve E tuşlarına atayabilirsin. Mouse hassasiyeti size kalmış ben maganda gibi sürdüğüm için hassasiyetim yüksekti.

Mouse sol kliğe sola sinyal, sağ kliğe sağ sinyal koyma dışında pek ayarla oynamadım ben. Basit otomatik kullanırsan vites değiştirmekle uğraşmıyorsun. Eğer değiştirmek, uğraşmak istiyorsan değiştirebilirsin ben şahsen basit otomatik kullanıyorum. Zaten yorgunluktan kurtulmak için oynuyorum arkada müzik eşliğinde.

Mouse sol kliğe sola sinyal, sağ kliğe sağ sinyal koyma dışında pek ayarla oynamadım ben. Basit otomatik kullanırsan vites değiştirmekle uğraşmıyorsun. Eğer değiştirmek, uğraşmak istiyorsan değiştirebilirsin ben şahsen basit otomatik kullanıyorum. Zaten yorgunluktan kurtulmak için oynuyorum arkada müzik eşliğinde.
Mouse sağ tuşuna sinyal atanırsa kamera kontrolü yapılamıyor. Onu da farklı bir tuşa atamak gerekir. Eğer bu şekilde ayarlıyacaksanız kamera kontrolünü sağ clickten farklı bir tuşa atayın.

Ben yalnızca klavye ile oynuyordum. Gamepad ile berbat oluyor. Fren şiddeti maksimumda ve şanzımanı gerçek otomatikte kullanıyorum. Basit otomatikte tıpkı GTA veya NFS tarzı otomatik vites oluyor. W bas ileri, S bas geri git mantığı var. İlerleme yönüne göre bunlardan birisi fren olmuş oluyor. Gerçek otomatikte ise W gaz pedalı, S fren oluyor. Eğer vites D konumunda ise W tuşuna basmanız ileri götürür. Geri manevra yapmak için vitesi önce N sonra R'ye takıp yine W tuşuna basmanız lazım. Ciddi ciddi elinizin altında otomatik vites kolu varmış gibi düşünün ve söz gelimi shift yukarı ctrl aşağı şekilde ayarlamanız durumunda ileri-boş-geri arası geçiş yaparsınız. Bana bu şekil hoş gözüktü. Denedim alıştım ve öyle oynuyorum.

Sol sinyal: Q
Sağ sinyal: E
Kontak: Z
Silecek hız+: P
Silecek hız-: Ğ
Dingil kaldır: Y
Dorse dingil kaldır: U
Dorse freni: Alt
Sol cam kapa: Mouse5
Sol cam aç: Mouse4
Kabin için gör/kamera ortala: Mouse3

vs. kendime hoş gelen ayarları yaptım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı