DLC'leri ben şu üç sınıfa ayırıyorum:
1- Harita genişletenler
2- Yeni yük türleri, teslimat yöntemleri getirenler
3- Çekici ve dorse modifiyeleri
Paranın yettiği ölçüde de yine bu sıralama ile almalısın. Yani öncelikle haritalara odaklanmanı tavsiye ederim. Ancak haritaların yarısını alayım ama biraz yük türleri de artsın diyorsan ikinci kategoriden de önerim var.
Harita için eskiden yeniye doğru çıkanlara göre öncelik verilebilir. Bu aynı zamanda genel olarak ucuzdan pahalıya ve haritanın çekirdeğinden dışarı doğru açılma demek. Yani eskiler ucuz, çekirdek haritaya doğrudan erişiliyor. Aynı zamanda sonradan çıkanlar için de şart. Aşağıya bırakacağım haritaya bakarsan daha net anlaşılır.
Eki Görüntüle 2499543
Bu haritaya bakılınca öncelikle "Going East" ve "Vive la France" olmazsa olmaz denilebilecek haritalar(pembe ve turkuaz yollar). Çünkü Fransa'nın kalanı açılmazsa İberya tarafına yani İspanya ve Portekiz'e kara yoluyla erişim olmayacak. Benzer şekilde Baltık ülkeleri için Going East tek kara yolu erişimini açıyor. Hatta West Balkans çıkmadan önce bizim Trakya tarafı dahil olmak üzere Black Sea bölgesi için tek erişim yolu Going East paketiydi.
Ben West Balkans veya Greece çıkmadan önce oyunu bıraktım. Ancak bu ikisiyle birlikte Black Sea çok mantıklı.
Şahsi olarak gözüme en güzel gözüken bölgeler, "Italia" ve "Scandinavia" idi(kırmızı ve yeşil). Bunlar aynı zamanda çekirdek haritaya(beyaz) doğrudan bağlıdır.
Kısacası hepsine para yetmiyorsa şimdilik Iberia, Beyond the Baltic Sea, Greece ertelenebilir. Bunlara kara yoluyla ulaşmak için en az birer adet farklı harita DLC'si de almak lazım.
2. kategoriden aklımda kalan üç DLC var. Special Transports pek iyi değildir. Ancak High Power ve Heavy Cargo güzeldir, tavsiye ederim. Üçün birlikte bir paket olarak vardı bir ara. Çok da pahalı olmaması lazım.
3.kategori tamamen kişisel. Kurcalayıp keyfine göre seçebilirsin. Burada minik minik çok fazla DLC var. Çekici için bazı painjoblar ve kabin içi aksesuarlar(Cabin accessories) DLC'leri öncelikli tercihim.