Ev alırken nelere dikkat etmeli?

lavanta

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2013
Mesajlar
780
Çözümler
3
Yer
Ankara
İyi forumlar. Biraz birikimimiz var ev almayı düşünüyoruz ancak bu konuda tecrübemiz yok. Aldatılmak ve gereksiz masraflara da girmek istemeyiz. Nelere dikkat etmek lazım, tavsiyeleriniz ne olur? Avukat filan yardım almamız gerekir mi? Alınacak ev ile ilgili e-devlet gibi ortamlardan ne tür sorgulamalar yapılabilir?
Teşekkürler.
 
Bina yalıtımı, ısınma durumu, iskan durumu, aidat, asansör durumu, internet sağlayıcıların durumu gibi şeylere bakılmalı.
 
Bina yalıtımı, ısınma durumu, iskan durumu, aidat, asansör durumu, internet sağlayıcıların durumu gibi şeylere bakılmalı.

Ve bunun yanında yönetici de çok önemli. Binanın yöneticisi yoksa, başında duran biri yoksa uzak durulmalı. Komşular birbirine giriyor sonra :D
Bizim küçük ilçede yaşandı mesela daha yeni.
 
Mühendislik hizmeti almamış yapılardan uzak durun. Herkes Konfor detaylarına takılmış. Eğer bir deprem bölgesinde ev satın alacaksanız en en en önemlisi:
Yapı güvenliğidir. Mümkünse bu işlerde uzman birisine başvurunuz. Belediyeden projesini isteyebilirsiniz, ya da en temizi ekspertize başvurup inciğine cıncığına sizin için bakmasını isteyiniz.
Sonuçta araç alırken ekspertiz yapılıyor. Ev alırken de bunlara artık önem verilmeli.
 
Öncelikle binanın depreme dayanıklı olup olmadığı kontrol edin. Bence en önemli kriter bu. Ardında mahalle ve apartmanda yaşayanları elinizden geldiğince kontrol edin. Ev her türlü alınır ama insan faktörü çok önemlidir.
 

Geri
Yukarı