Ev Dershanem iyi midir?

Açık lisenin sınavlarından pek sıkıntım yok açıkçası matematikten de muaf oldugum icin bir tek zor olan edebiyat var ama bu dediklerini bir denemeye çalışıcam 7 ay az bir süre değil derece olmasa bile güzel sonuçlar çıkaralibilir sonuçta
Hocam edebiyat bence en basitlerinden. Kitabı okuyup altını çizdiğim yerleri postite yazıp ünite sonuna yapıştırıp 100 almıştım.

Ev dershanem kullanarak sınava hazırlanmış biriyim. Gayet güzel bir sistemdi. Yukarıda arkadaşların dediği gibi evden kendi düzenini kurmak da bir seçenek anlatım tarzına göre bunu belirlemek en mantıklısı. Kitap video koçluk deneme vs. her şey bir arada olduğu için bu sistemin beni toparlaması işime yaramıştı. Soruları da ÖSYM'ye çok yakın. Ben YKS 2022 sınavına hazırlanırken almıştım şu an kuzenime almışlar onda gördüğüm kadarıyla kitapları değişmiş her sene gittikçe daha iyiye gider geri bildirimlere göre. Evde ders çalışma sisteminde bu arada sistematiği iyi kurmazsan zorlanırsın o rutine alıştırman gerek iyice kendini

Vaktinde bir süre kullanmıştım.
1)Öğretmenler: 🧑‍🏫
Youtube da gerçekten çok daha iyi alternatifleri var, üstelik ücretsiz.
2)Kitaplar: 📚
Dizaynı hoş, içeriği yeterli, konsepti güzel ama bu kitaplardansa üç dört beş gibi tam kıvamında, sınav ayarında ve oldukça kaliteli kitapları çözmek daha mantıklı.
3)Ders planı: 🗓️
Yine kendiniz 2 gününüzü ayırıp hangi hafta hangi konulara çalışacağınızı belirleyebilir veya Youtube'daki öğretmenlerin kamplarına katılıp planınızı kamplara göre şekillendirebilirsiniz. Eminim daha verimli olacak.
4)Meslek seti: 🩺🗿
150 liralık stetoskop, 100 liralık önlük veya 120 liralık figür sizi gerçekten motive ediyorsa alın bir tane dursun masanızın üstünde.
5)Koçluk: 🎭
Evet tek kalmak bunaltıcı. Evet insan tek başına yolunu şaşırabiliyor veya hiç yol çizemiyor. Ve evet yol gösteren olmadan sınava çalışmak tam anlamıyla ıstırap. Maalesef bunların çözümü kendisini ''Sınav Koçu'' diye pazarlayanlarda değil. Tek yapmanız gereken kazanmayı yeterince istemek.

Özetle: Tavsiye Etmiyorum.

YKS paketini alıp kullanmıştım. Eğer ki evden ders çalışmak için uygun biriyseniz kesinlikle işe yarıyor. Fakat şurası önemli evde ders çalışmaya uygun biriyseniz. Çok zıpır biriyseniz bilemem. Benim sınav senemde kullandığımdan sonra şu an kardeşime sayısal paketini aldık kullanıyor en son baktığım kadarıyla arayüzü ve kitapları videoları falan hepsi değişmiş. Bence daha güzel olmuş. Rapor istatistik vb. kısımlar iç açıcı. Veli olarak da takip edebiliyorsunuz. Youtube ve EBA gibi kaynaklar da tercih edilebilir tabii ki hangisinin size uygun olduğunu görmek için kendinizi bilmeniz gerek 😃

Bunu ileride olurda almak isteyen olursa diye yazıyorum. Evet ben aldım ve böyle şeylerin işe yaraması için gibi betondan bir irade ve disiplin gerekli eğer kendinizi oturup ders çalışamıyorum diye hala kendinizi kandırıyorsanız almanızı önermem benim kendimi kandırarak bir senem çöpe gitti kendinizi en iyi siz tanırsınız kendinizi kandırmayın buna eğer benim için yararlı olur diyorsanız alabilirsiniz ama bu hocaların çoğu YouTube'da var kaynaklarında kendiniz temin edebilirsiniz seviyenize göre ufak araştırmalar ile bile bulabilirsiniz.

Güzel değil koçumuz var dendi sevindik bol bol görüşme hakkımız olduğu bize program yapacağı söylendi bir kere program hazırladı sonra bir daha ulaşamadık doğum iznine ayrıldığı söylendi başka koçları yokmuş sadece video izleyip test çözebiliyorsunuz onu da her yerden yaparsınız kitap gönderiyorlar içindeki sorular ÖSYM tarzı değil kolay kaçıyor onları çözebilince konuyu hallettiğinizi sanıyorsunuz başka kaynaktan çözünce bambaşka bir sonuç alıyorsunuz bazı hocalar dışında hocalar güzel anlatmıyor siteyi salıp başka videolar izleyerek çalışmaya başladım boşa paranızı harcamayın.

Ben YKS 2025 paketini kullanmış biri olarak tecrübelerimi aktarabilirim.

Öncelikle diğer setlere göre baya araştırdım ve en çok övüleni Ev Dershanem sistemiydi. Buna göre bu tercihi yaptım. İyi yanlarının yanı sıra bana uymayan birkaç özelliği de vardı ama bunlar ufak detaylar olabilir. Mesela ben daha çok düz bir anlatım sevebiliyorum bazen animasyonlardan ziyade. Ama bu biraz benim uyuzluğumdan olabilir :) Animasyonlar aslında olayı kavramada baya işe yarıyor. Sürekli zart zort her yerde animasyon yok ama konunun anlaşılmasında ihtiyaç olan çoğu yerde animasyonlar iyiydi. Kitapların olması zaten ayrıca seçtiğim en önemli özelliği kitapsız çalışamıyorum ben. Sorular güzeldi ÖSYM'ye yakın bence. Bazılarına zor bazılarına kolay geliyor o sizin seviyenize bağlı biraz da. Kolaydan zora doğru gidiyor zaten.

Koçluk konusunda bana atanan koç çok iyiydi ve ben plan yapamayan biriyim. Programıma harfiyen uydum. Bu da çok önemli eğer ki programınıza uymazsanız sonuç hiçbir yerde iyi olmaz. O yüzden o verilen programa harfiyen uymak gerek. Ben gayet memnunum netlerim de denemelerde TYT 100 üstü AYT de 70 civarı geliyor. Doping veya başka bir şey yerine bence ev dershanem daha iyi ama bunun kararını verirken kendinize uygun seçeneği videolardan anlayabilirsiniz.

Bir de sistemi bu arada 2022'de abim aldığı için biliyorum eskiye göre güncellemeler de olmuş yani arayüz tamamen değişmiş. O açıdan bence inceleme videolarındaki izlediklerime göre daha iyi bir arayüz olmuş gibime geldi. Temayı falan kendiniz değişebiliyorsunuz ben kendime göre olanı seçtim bu arada
Ekran Resmi 2024-09-22 17.41.11.png

Ev dershanemi ben 10.sınıftan beri kullanıyorum. Okulda, dershanede hocalar konu anlatırken belli bir yerden sonra bende kopuyordu o yüzden de online eğitimle toparlarım diye düşünüyodum öyle de oldu. İçeriğini araştırınca baya dolu dolu çıktı konularda video çözümleri, koçluk, animasyonlar vs var. Ben sevdim iyidir alınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı