@The Destroyer kanunun emredici hükümlerine aykırı sözleşme maddeleri batıl olur.
Öncelikle internet sitelerinden bu konu hakkında tavsiye almayın. Tanıdığınız bir avukat var ise onunla görüşün. Türkiye kağıt üstünde bir hukuk devleti ancak hiçbir konuda hukuk dikkate alınmıyor. Burada hiçbir şey olmaz diyenleri dinleyip gaza gelip ev sahibinizle takışmayın. Orta yol bulmaya çalışın. "Benim kapı gibi kontratım var yiyorsa çıkart." şeklinde bir üslup asla kullanmayın. Bu tarz meseleler genelde mahkemeye gidiyor ve çözülmesi aylar bazen de yıllar sürüyor. Bu süreci olabildiğince orta yolcu bir politikayla geçirmeye çalışın. Şunu da unutmayın kiracı-ev sahibi çekişmelerinde kazanan genelde ev sahibi oluyor.Bugün annem beni aradı ve ev sahibi bizi evden çıkartmak istiyormuş. Yıl sonu çıkarız dedik ama ev sahibi olmaz evi tadilat yapacağım falan dedi. Erkenden çıkın diyor. Kira kontratı var mı emin değilim ama büyüh ihtimalle vardı.
Böyle bir durumda ne yapabiliriz? Ev sahibi istediği zaman çıkartabilir mi?
Hakkı olmadan sizi evden çıkarıyor, daha yüksek kiraya verecek. Gerçekten çıkacaksanız bunu söyleyin ve ihtiyacınız olan süreye kadar kalın dairede. Rahat rahat kalsın diyorsunuz da diğer ev sahibinin size rahat vereceği nereden belli? Bu ekonomide kimse kimseyi rahat ettirmez. İyi ev sahibi bulmak çok zor, ben her gün şükrediyorum.biraz zaman istesek ev sahibi vermiyor işte.
Mesela? Konuya ilişkin bir örnek var mıdır?Türkiye kağıt üstünde bir hukuk devleti ancak hiçbir konuda hukuk dikkate alınmıyor.
Kiracının lehine değil mi?Bu tarz meseleler genelde mahkemeye gidiyor ve çözülmesi aylar bazen de yıllar sürüyor.
Bu gerçekten çok ilginç oldu. İlk defa sizden duyuyorum.Şunu da unutmayın kiracı-ev sahibi çekişmelerinde kazanan genelde ev sahibi oluyor.
Şu an mahkemeler kiracı-ev sahibi dosyasından ve tüketici hukukuyla alakalı dosyalardan geçilmiyor. Bunların kaç tanesi çözüme kavuşuyor kaç tanesi sürüncemede bırakılıyor? Burası Finlandiya, Norveç vs. değil.Hakkı olmadan sizi evden çıkarıyor, daha yüksek kiraya verecek. Gerçekten çıkacaksanız bunu söyleyin ve ihtiyacınız olan süreye kadar kalın dairede. Rahat rahat kalsın diyorsunuz da diğer ev sahibinin size rahat vereceği nereden belli? Bu ekonomide kimse kimseyi rahat ettirmez. İyi ev sahibi bulmak çok zor, ben her gün şükrediyorum.
Mesela? Konuya ilişkin bir örnek var mıdır?
Kiracının lehine değil mi?
Bu gerçekten çok ilginç oldu. İlk defa sizden duyuyorum.
Hocam annemde biraz yaşlı olduğu için baş ağrısın istemiyorum. Rahat rahat bir evde kalmak daha iyi olur annem için. Ama biraz zaman istesek ev sahibi vermiyor işte.
@Eren Öztekin Eren Bey, bazı cümlelerinizde haklılık payınız olsa da size sorduklarımla ilişkisini kuramadım. Pratikte işleyiş her zaman dışarıdan görüldüğü gibi olmuyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da halkın diline pelesenk olmuş ifadelerden kurtulup bilinçlenmesi bizleri mutlu etmektedir. Hukukçuda suç bulmayı hiç ama hiç doğru bulmuyorum, layıkıyla işini yapmayan emin olun ki azınlıktadır, maalesef ki medya sadece onları yansıttığı için siz de onu görüyorsunuz.
@dogukanavci0 Bey, aynı zamanda sanıyorum ki kendisi meslektaşım, konuyu güzel ve anlaşılır bir dilde açıklamış.
Türkiye kağıt üstünde bir hukuk devleti ancak hiçbir konuda hukuk dikkate alınmıyor.
Bunların kaç tanesi çözüme kavuşuyor kaç tanesi sürüncemede bırakılıyor? Burası Finlandiya, Norveç vs. değil.
Hakimler de hukukçu, bu belirttiklerinizin de tamamı hakim elinden ortaya koyuluyor.Şunu da unutmayın kiracı-ev sahibi çekişmelerinde kazanan genelde ev sahibi oluyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.