Ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Benim ev sahibi de %25 zam yapmak istemediği için beni evden çıkarmaya çalışıyor. Dava açmış, 2 ay sonra duruşmaya çıkacağız.

Allah kolaylık versin hocam ne desek boş.
 
Dediğiniz doğru maalesef ama sadece bir kira ile yaşayan biri olsa tamam yaparız.

Üstüne gidince değil bence bizimde ufak bir evimiz var ama insan halinden anlıyoruz gidip de kiracıya 4000 yapın ya da çıkın demiyoruz yılı dolduğunda %25 yapacağız.

İşte ev sahibi orta yola gelmiyor kesin ve net diyor yoksa çıkın dedi kınuştuğum zaman.

Dostum, sonuç olarak ekonomik durum ortada. Adaminda kendi evi sözleşme bittiği an istediği gibi çıkartır, dersin ki dava acarim diye. En kral davayi AC getirir, bir tane akrabasını kuzenim kalacak diye kira almayacağım. Ondan da benim malim der bitti, adam cikartmamis sonuç olarak ki fazla zam yaptığını düşünmüyorum. Kiraya zam olarak 100 zam yapanlar var piyasa hareketliliğine göre, belki de adam gecimini böyle sağlıyor. Yapacak bir şey yok ki adama seni cikartsa emin ol evi sana çektiği fiyattan fazlasina koysun, kira olarak herhangi bir siteye 1 haftasına kiraci bulur. Bu arada hocam o %25'lik kanunuda farkli diye biliyorum. Apart site veya müstakil ev icin farkli aliniyor.
 
İnsanların cebine dokununca hakkı hukuku farkeder oluyor. 5 yıldır o evdeysen istediği kadar zam yapabilir, aksi takdirde oranları devlet belirliyor. Hukuki olarak haklı olsan da bunun vicdani boyutu var. %185 olan enflasyon saklanıp %85 diye yutturulurken "hani bize ZAM ZAM?" diye avaz avaz bağıranlar, kira zammına sıra gelince birden "Hukuh dövletiyiz" diye ağlıyor, ben de buna gıcık oluyorum. Ev sahibi de aynı şartlarda yaşıyor, evinden ve ev sahibinden normal şartlarda memnunsan uzlaşmaya git. Hatta İstanbul'da o kiraya oturuyorsan seni çıkarmaması için 4250TL teklif et(!)
 
İnsanların cebine dokununca hakkı hukuku fark eder oluyor. 5 yıldır o evdeysen istediği kadar zam yapabilir, aksi takdirde oranları devlet belirliyor. Hukuki olarak haklı olsan da bunun vicdani boyutu var. %185 olan enflasyon saklanıp %85 diye yutturulurken avaz avaz bağıranlar kira zammına sıra gelince birden "hukuh dövletiyiz" diye ağlıyor, ben de buna gıcık oluyorum. Ev sahibi de aynı şartlarda yaşıyor, evinden ve ev sahibinden normal şartlarda memnunsan uzlaşmaya git. Hatta İstanbul'da o kiraya oturuyorsan seni çıkarmaması için 4250TL teklif et(!)

Çok güzel konuşmuşsunuz hocam zaten bu ülkede herkes cebinin derdinde olmasindan dolayi böyle sonuç olarak gecen seni 1 kilo peynir 40 lirayken şu anda 150 lira kira zami olan%25'in adaleti nerede o zaman insan bir sorar kendine.
 

Geri
Yukarı