Ev sahibi kafasına göre zam yapabilir mi?

Ev sahibi sizi şu an mahkemeye verse çıkarabilir. Adamın malına ortakmış gibi konuşuyorsunuz.
Ortakmış gibi konuşmuyorum sadece kanunu kopyala yapıştır yaptım.

Ortakmış gibi konuşmuyorum sadece kanunu kopyala yapıştır yaptım.

Ben sana diyorum. 3 tane kiracımız geçen sene yapacağımız zamma itiraz etti inat yaptı, 3 ünüde mahkemeye verdik. Mahkeme 3 ünüde kapı dışarı edilmesine karar verdi. Şu an yeni kiracılar oturuyor o dairelerde X2 kira parasına.

@marfix Ne demek sözleşme yok?

Ev sahibi “Ya kirayı artır ya da çık.” demişse istediği mahkemeye gitsin, sonuç çıkmaz.

1. dereceden yakını gelecekse veya ev zorunlu tadilata girecekse ihtarname göndermesi gerekir. İhtarname sonuçsuz kalırsa mahkemede bu durumu ve ihtiyaç durumunu ispatlaması gerekir. Burada hukuk direkt karar vermiyor. Ev sahibinin eve çıkacak olan kişinin mal, mülk, gelir vb. birçok belgesini topluyor.

Ben sana diyorum. 3 tane kiracımız geçen sene yapacağımız zamma itiraz etti inat yaptı, 3 ünüde mahkemeye verdik. Mahkeme 3 ünüde kapı dışarı edilmesine karar verdi. Şu an yeni kiracılar oturuyor o dairelerde X2 kira parasına.
Hocam bende diyorum ki devletin yaptığı%25 lik zammı zaten yapacağım ev sahibi ile ortada anlaşsak onuda yapacağım ama ev sahibi sahibi %50 civarı yapıyor bunu yapamam diyorum

@marfix ne demek sözleşme yok?

Ev sahibi “ya kirayı artır ya da çık.” demişse istediği mahkemeye gitsin, sonuç çıkmaz.

1. dereceden yakını gelecekse veya ev zorunlu tadilata girecekse ihtarname göndermesi gerekir. İhtarname sonuçsuz kalırsa mahkemede bu durumu ve ihtiyaç durumunu ispatlaması gerekir. Burada hukuk direkt karar vermiyor. Ev sahibinin eve çıkacak olan kişinin mal, mülk, gelir vb. birçok belgesini topluyor.

Benim başımdan geçen olayı sen benden daha iyi biliyorsun aynen devam 👍👍 güzel kafa.

Hocam bende diyorum ki devletin yaptığı%25 lik zammı zaten yapacağım ev sahibi ile ortada anlaşsak onuda yapacağım ama ev sahibi sahibi %50 civarı yapıyor bunu yapamam diyorum
Yapmam ile yapamam arasında dağlar kadar fark var. Durumunuz el vermiyorsa güzelce izah edin. Ne gaddar görünen insanları pamuk şekere çevirmişliğim vardır şahsen, iyi niyetli olduktan sonra olmayacak şey yok.

Yapmam ile yapamam arasında dağlar kadar fark var. Durumunuz el vermiyorsa güzelce izah edin. Ne gaddar görünen insanları pamuk şekere çevirmişliğim vardır şahsen, iyi niyetli olduktan sonra olmayacak şey yok.
Hocam bi nevi haklısınız ama insan oğlu çeşit çeşit malesef keşke anlaşsak kimse mağdur olmasa

@marfix Dediğinize imkan yok.
  • Mahkeme bu kararı 1 yıl içerisinde alamaz. Sonuçlansa dahi sırf istinaf 1-2 yıl sürüyor.
  • Hadi sonuçlandı diyelim, sizin o evleri 3 yıl boyunca kiraya verme ihtimaliniz yok.
3 kiracınız var, üçünü de aynı sebepten attınız/attırdınız. İmkanı yok diyorum. Kiracılarınız saf ise kendileri çıktıysa bir şey diyemem.

@marfix dediğinize imkan yok.
  • Mahkeme bu kararı 1 yıl içerisinde alamaz. Sonuçlansa dahi sırf istinaf 1-2 yıl sürüyor.
  • Hadi sonuçlandı diyelim, sizin o evleri 3 yıl boyunca kiraya verme ihtimaliniz yok.
3 kiracınız var, üçünü de aynı sebepten attınız/attırdınız. imkanı yok diyorum. Kiracılarınız saf ise kendileri çıktıysa bir şey diyemem.

Ev sahibiyle konuştum ama hiçbir şekilde yok diyor ortada da buluşmuyor maalesef yarım saat sonra da oğlu ile konuşacağım telefon edip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı