Ev sahibi kirayı 2700'den 7500 TL'ye çıkardı

Hocam sırtını yaslayacağı duvar olmadığından emin olup bunlar tanıdık şurada tanıdık var sen bilirsin maks uğraşırız olan sana olur diyin.

Konuşmaya zam yapamaz ha korkmazsa kira sözleşmeside yoksa ev sahibinin olan ürünleri artık sizindir. Hatta duvardaki 40 santimlik yarık inşaat sürecinden kalma gibi.

Bu tür durumlarda orta yol bulmak yapılacak en mantıklı harekettir. 7500 değil, 6000 olur, 5000-5500 gibi rakamlarda anlaşılabilir. 2700'den 7500'e çıkartmak kanunen uygun değil o sebeple sözleşmeniz yok diye tahmin ediyorum. Orta yol bulunamıyor, ev sahibi 7500 diye diretiyorsa ya evden çıkarsınız, çıkmazsanız da ev sahibi icra takibi başlatır, siz zararlı çıkarsınız. Tabi sözleşmeniz varsa bu dediklerim geçerli değil. Kiranızı düzenli olarak ödüyorsanız, 7500 liranın kanunsuz olduğunu ve gerekli yerlere şikayet edeceğinizi söylersiniz, evden çıkmıyorum dediğinizde de hiçbir güç sizi çıkaramaz.

Kontrat varsa en fazla %25 yapabilir. Aklındaki o planları da boş ver akıllı ol. Yaklaşık 2 yıl gardiyanlık yaptım. Kurtlar Vadisinde bir laf vardı ya 1 erkeklik yapar içeri girersin 40 karılık yapar çıkamazsın. Bütün işlerini hukuki temele dayandırıp yap.

Dava açın, sizi rahatsız ettiği her anı kaydedin delil olarak kalsın. Bugün zarf almaya gittim, dolu taşımaz dilekçesi gördüm. Bu ülkede devlet neden var anlamıyorum. Kafasına göre zam belirliyorlar.

Aynı durumdaydık faiz ile ev aldık. Şu anda memnunuz. Kimseye muhtaç olacağıma sabit para veririm 15 sene veririm sıkıntı yok 2000 TL ödüyoruz şu anda. Artmıyor bir şey yapmıyor maaşa zam geliyor kredi sabit. Yani başka türlü alınmaz zaten heleki böyle bir ekonomiye sahip bir ülkede.

rahatsız ettiği her anı kaydedin delil olarak kalsın
hocam ben suçumu 50 kere ispat edeyim sen başında bunu kaydediyorum demezsen ben zorla söylettiler derim senin başını yakarım o kadar kolay değil delil toplamak.

Kardeşim Antalya'da 1600e kalıyordu. Ev sahivi 4500 yaptı. İtiraz ettik, bu enflasyonda ve çevredeki evlerin fiyatlarına bakınca bunu yapmak zorundayım hatta bu fiyat uygun kalıyor demişti. Yasal olarakta, sözleşme 1 yıllık, bittiği için bunu yapmaya hakkım var demişti.
İtiraz ettik, evden çıkmayı düşündük. Ve daha sonra çevredeki evlerin fiyatlarını araştırınca (8-10bin TL) zammı kabul ettik.
Bir yandan ev sahibini de haklı görüyorum. Bu ortamda o zammı yapmaya hakkı var diye düşünüyorum.
Ama siz en iyisi bir avukata danışın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı