Evde bakılabilecek balık tavsiyesi

Şu şekilde açıklayayım size;
Maalesef ülkemizde akvaryum hobisi çok yanlış bilgiler ve petshop tüccarlarının daha çok satış yapmak ve para kazanmak adına insanlara bol bol yalan söylediği bir hobi birçok hobici arkadaşımız bu hobiye heves ile başlayıp 1 aya zorlukları ve balık ölümlerini görünce hobiyi bırakıp balıklarını satmaya veya elden çıkarmaya çalışıyorlar bu sebepten ötürü yukarıdaki yazmış olduğum mesajlar sizi hobiye düzgün bir şekilde bilgilendirip o yönde adımlar atmanızı sağlamak.

Hocam o zaman 2 adet Japon ile büyük akvaryumda başlayacağım aklımda bir adet beta beslemek vardı ama sizin dediğiniz gibi bilinçlice yapmak daha iyi olur.

Haklısınız biraz gecenin de vermiş olduğu yorgunluk ile birlikte bu konuda bir hatam söz konusu, dikkat edeceğim teşekkür ederim uyarınız için.
Rica ederim yanlış anlamayın benlik bir problem yok. Moderasyon ekibi bu konularda çok ciddi. Gece olduğu için şuan aktif değiller. Bunları gündüz konuşuyor olsaydık büyük ihtimalle ceza yerdiniz.

Eğer bakımı zor balıklar ile hobiye başlarsanız bakamayıp iki ay sonra balığı Petshop'a satarsınız. O yüzden bakımı kolay balık ile başlamanız daha iyi olur. Kısaca böyle özetleyebilirim.

Lepistes besleyeceksiniz bitki yerine rafya kullanmakta işinizi görür.

Hocam ben japon balığına karar verdim bilinçlice yapmak daha mantıklı geldi bakabileceğim bir şey olsun.

@Kangal Sucuk
En doğru kararı verdiniz. Hobide gelişmek ve bazı şeyler hakkında bilinçlenmek için güzel bir tercih. Kurulum aşamasında veya başka sorunuz olduğunda konu açıp etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum. Hobiye hoşgeldiniz. :)

Rica ederim yanlış anlamayın benlik bir problem yok. Moderasyon ekibi bu konularda çok ciddi. Gece olduğu için şuan aktif değiller. Bunları gündüz konuşuyor olsaydık büyük ihtimalle ceza yerdiniz.
Yok asla yanlış anlamam gayet insani ve güzel bir üslup ile uyardınız bu çok ince ve şık bir hareket teşekkür ederim.

@Kangal Sucuk
En doğru kararı verdiniz. Hobide gelişmek ve bazı şeyler hakkında bilinçlenmek için güzel bir tercih. Kurulum aşamasında veya başka sorunuz olduğunda konu açıp etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum. Hobiye hoş geldiniz. :)

Çok teşekkür ederim yarın bir daha sağlam kafayla düşüneceğim daha çok yapılacak iş var akvaryumla ilgili yapabilirsem bakacağım çünkü direk beta gibi bir balığa başlasam bakamazdım hiçbir şey bilmiyordum Japon balığı ile hobiye giriş yapıp gelişeceğim çok teşekkür ederim.

Yok asla yanlış anlamam gayet insani ve güzel bir üslup ile uyardınız bu çok ince ve şık bir hareket teşekkür ederim.

Hocam size de çok teşekkür ederim beni bu konuda doğru şekilde bilgilendirdiniz ve hobiye doğru şekilde kendimi geliştirebileceğim şekilde girmem için tavsiyeler verdiniz sağ olun çok teşekkürler.

@Kangal Sucuk
En doğru kararı verdiniz. Hobide gelişmek ve bazı şeyler hakkında bilinçlenmek için güzel bir tercih. Kurulum aşamasında veya başka sorunuz olduğunda konu açıp etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum. Hobiye hoş geldiniz. :)

Hocam yarın akvaryum ölçülerini atsam ona gore balık sayısı artabilir mi veya vatoz filan eklenebilir mi bir de ryukin Japon balığı mı besleyeyim.

Son düzenleme:
Ölçülerinizi atın duruma göre bakalım. Bence oranda, teleskop tarzı kombinasyonlar daha güzel olur.

Hocam suyu temiz tutması için komando çöpçü balığı da olabilir neyse yarın ölçüleri atarım öyle tavsiyelerinizi alırım çok teşekkürler sağ olsun iyi geceler.

Ben en son yarım metrelik akvaryumumda sarı prenses+iceman besliyordum ve gayet uyumluydular isterseniz değerlendirebilrisiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı