Evde bulunan kağıt

• Konuyu başlatan zuhntr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 138
  • Görüntüleme 12.646
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçma bir şeye benziyor ama şu çember şüpheli ne olduğunu merak ettim açıkçası.

Yok hocam evdekilerle kendi aramızda konuştuk, bizim ailemizden biri yaptırmamış kötü amaçla yapılmış , bir büyü tarzı birşeymiş hocaya sorduk tanıdığımız.
Varlığı gerçek olmayan şeylerden korkmayın. Kağıt yokmuş gibi davranın geçin.

O kitabı okumak için Arapça mı öğrenelim? Nasıl bir "eksiklik" olmuş da direkt bu kadar önemli bir kavram gitmiş. Kendinizi kandırmayın. Meal okunabilir bir şey. Hem tefsir hem meal okumuş biri olarak söylüyorum.

'Meal' kelimesinin Arapçası eksiltili, bozuk manasına geliyor. Kuran meali demek: Eksik, anlamını tam karsılayamayan anlamına geliyor.
Arapça tabii ki de öğrenmek kolay değil, doğru. İlim yani bilgi öğrenmek için tevsir ile birlikte okunması makbuldür demeye çalıştım.

Büyü diyen arkadaşlar, bir insan bu adama niye büyü yapsın? Büyücü mü kaldı? Arap alfabeleriyle yazılmış bir şaka olabilir. Ailenize sorabilirsiniz. Gizli gizli biri evinize bırakmış olamaz herhalde.

Yok hocam evdekilerle kendi aramızda konuştuk, bizim ailemizden biri yaptırmamış kötü amaçla yapılmış, bir büyü tarzı birşey miş hocaya sorduk tanıdığımız.

Hoca arapça olmayan şeyi nasıl okumuş merak ettim doğrusu.

Benim anlamadığım evdekiler yaptırmamışsa, onu oraya kim koydu?

Dostum hiç bilmiyorum , eve yeni taşındık bir 6 ay oldu olmadı. Evimize gelen misafirler oldu tabii ama hiç bunu yapabilecek tanıdığım yok
Hoca arapça olmayan şeyi nasıl okumuş merak ettim doğrusu.
hocanın bize dedikleri dualar ile alakalı hiç iyi bir şey yazılmamış yani iyi bir şey değilmiş ama ne olduğunu söylemedi , bilmiyor arkadaşlarına danışacakmış yakın zamanda ne olduğu ortaya çıkar inşallah
benim ismim yazıyor yani benim iyiliğim için yapılsaydı dua veya sure yazılırmış yani bu kötü amaçlı bir büyü sanırım

Dostum hiç bilmiyorum , eve yeni taşındık bir 6 ay oldu olmadı. Evimize gelen misafirler oldu tabii ama hiç bunu yapabilecek tanıdığım yok

hocanın bize dedikleri dualar ile alakalı hiç iyi bir şey yazılmamış yani iyi bir şey değilmiş ama ne olduğunu söylemedi , bilmiyor arkadaşlarına danışacakmış yakın zamanda ne olduğu ortaya çıkar inşallah
benim ismim yazıyor yani benim iyiliğim için yapılsaydı dua veya sure yazılırmış yani bu kötü amaçlı bir büyü sanırım

Hocam, arapça yazılmışsa arapça bilen birine okutturamaz mısınız? Gittiğiniz hoca illaki biliyordur arapça.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı