Evde dambıl çalışmak

20 kiloluk dumbel ile de ön veya arka kas hareketlerini düzgün bir biçimde yaparsan 50 tekrar çıkarman çok zor :) Kaldı ki bunu 4. tekrarda gerçekleştirmen imkansız geliyor bana. Yapsan bile hareketin çalmadık yeri kalmaz bana sorarsan.

50x4 diye bir çalışma sitili yok diye biliyorum. Yapabildiğinden de emin değilim.

20 kiloluk dumbel ile de ön veya arka kas hareketlerini düzgün bir biçimde yaparsan 50 tekrar çıkarman çok zor :) Kaldı ki bunu 4. tekrarda gerçekleştirmen imkansız geliyor bana. Yapsan bile hareketin çalmadık yeri kalmaz bana sorarsan.

50x4 diye bir çalışma sitili yok diye biliyorum. Yapabildiğinden de emin değilim.

İlk defa başlamadım evde dambıl çalışmaya, ilk olarak 2010'da 10x10 kiloluk dambıllarla evde düzenli olarak çalışmaya başladım. Vücudum alışkın yani. Birden bire, ilk olarak 10 kiloluklarla çalıştığım için 2 hafta her yerim ağrımaya başladı, yataktan çıkamadım. Bilinçsiz yaptığım için, dediğin gibi birden fazla ağırlıklarla calısırsan, bu sana sağlık açısından zarar verir.

Bu söylediğini 6 ay önce evde dambıl çalışmaya başlamış birine söylesen daha mantıklı olabilirdi belki söylediklerin. :)

Son düzenleme:
Sadece bir harekete bağlı kalman gelişimi olumlu etkilemez. 1 - Dumbbell Curl : 3 set 12 tekrar, 2 -Hammer Curl : 3 set 12 tekrar ve 3 - concentration curls 3 set 12 tekrar yapmaya çalış. Ayrıca her gün çalışman kol kaslarını yoracaktır kol kası (Biceps) küçük kas grubudur dinlenmeye ihtiyaçı vardır.

Atma kardeşim. Yıllardır yapıyorum, 42 CM kollarım var ve ben bile 25 KG çalışıyorum. Sen 40 KG ile 1 kez kaldıramazsın, kaldırsan bile 2. de kasları yırtmazsan bende Samet değilim. İnsan kandırmayalım. Ayrıca imkansız o set.

Atma kardeşim. Yıllardır yapıyorum, 42 CM kollarım var ve ben bile 25 KG çalışıyorum. Sen 40 KG ile 1 kez kaldıramazsın, kaldırsan bile 2. de kasları yırtmazsan bende Samet değilim. İnsan kandırmayalım. Ayrıca imkansız o set.

Kolların kalın olması seni güçlü yapmaz, genetik olarak kemiklerin kalın olabilir. Videomu çekicem seni inandırmak için. Yıllardır calısıyorsun ve hala 25 kilo kaldırıyorsun :D:D

Sen 40 kilo kaldıramıyorsan, o senin genetik olarak zayıflığın.

Benim babam toptan tüp satışı yapıyor, lisedeyken okuldan geldikten sonra, okul üniformasını cıkarıp, dükkana gelirdim, babamın yanında takılırdım. Tüp taşırdım, o mutfak tüpleri var eşek kadar olanlardan, her gün onlardan taşırdım.

Bedenimi cok yordum, ağır işlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 50x4 nedir? Nasıl yapılır? Anlatır mısınız. Ağırlık konusunda tek kol 20 olabilir ve bu gerçekten iyi. O konuda sıkıntı yok fakat vücut spora alışsa bile 50x4 çok zor. Kaldı ki 50x4 çok yararlı bir çalışma şekli değil.

Lenovo A7010a48 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı