goodtofell
Megapat
@Semih Demir kardeşim ben göğüs çalışırken hiç hissetmiyorum gibi. Sadece göğüslerim titriyor bi yanma hissetmiyorum. Yani kol çalışırken yanmaktan geberecem ama göğüs'te yok. Sence nedeni ne?
Fazla ağır çalışmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Normal de başlangıç seviyesindeki kişilerde hafif kilolarda dahi egzersiz yapılsa 3 gün boyunca bütün vücutta ağrı ve sızı olur, eğer siz yüksek ağırlıkla çalıştığınızı düşünüyorsanız ağırlıkları ya da programınızı takrar gözden geçirmeniz gerek. Haraketi düzgün bir şekilde uygularken o anda oluşan titreme varsa haraketi doğru yaptığınıza ve bölgenin geliştiğine işarettir, gerçek salon deneyimini yaşamadığınız ve çalışma disiplininiz makinalar ve sehpalarda olmadığı için ertesi gün salonda çalışan bir kişiye göre çalıştığınız bölgede acı olmaması gayet normal. Ben 100KG üst göğüs bastıktan sonra 3 gün göğüslerimi tutarak merdivenden aşağıya indiğimi bilirim.
100KG bastın iyi hoş da, onu kaç kere tekrarladın ? Pump olmazsa sadece acı ile kalırsın. 100KG ile 5 tekrar yapacağına 70KG ile 10 tekrar yap, daha iyi sonuç alırsın.
@Semih Demir teşekkür ederim tekrar'dan. Kardeşim birde ben vücutun bütün kısımlarını 1 günde çalıştırıyorum yaklaşık 2, 2.5 saat sürüyor ve haliyle her kısım hareketlerini yapmak beni çok sıkıyor. Mesala ben Pazartesi, Salı, Cuma, Pazar günleri Göğüs, biceps, triceps ve omuz çalıştırıyorum. Bunları sadece 1 günde yapıyorum. Ama çoğu kişi pazartesi göğüs ve biceps salı bacak ve kanat gibi hareketleri yapıyor. Ama bu sefer'de göğüs ve biceps daha az çalışyor ve dinlenme süresi bayağı uzuyor. Senden tavsiyem bana bir program uygulaman kardeşim. Hafta'nın 4 günü çalışacağım hangi bölgeleri hangi gün çalışayım?
@Semih Demir Çok teşekkürler kardeşim. Beni bayağı aydınlattın. O zaman fullbody'e devam. Ama 2 saat'ten aşağı mümkün olmuyor. Çünkü şuan 5x2 kg ağırlıkla çalışıyorum. Kol'a 6 hareket uyguluyorum yoksa hiç zorlanma olmuyor bu hareketlerin sonun'da gözle görülür bi gelişim oluyor antrenman sırasın'da. Göğüs desen 8 hareket, 4'ü şınav(yükselen, alçalan, elmas ve geniş) Triceps 2, Kanat 1, Omuz 3.