Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

Selamlar,
(Buraya tıklayarak detaylı bilgiyi alabilirsiniz)
Vermiş olduğum linkte en ince ayrıntısına kadar yer veriliyor. Merak ettiğin, merak edeceğin, merakını giderecek her sorunun cevabı var, emek verilip çok uzunca yazılmış fazla uzun olmasına rağmen kısım kısım okumanı tavsiye ediyorum. Çünkü bir kitaptan alıntılanmış, bu da doğru bilgi demektir.
+ Olarak, ev'de yapabileceğin her bölge için egzersizlere de yer verilmiş görseller ve videolarla birlikte

@Semih Demir kardeşim ben göğüs çalışırken hiç hissetmiyorum gibi. Sadece göğüslerim titriyor bi yanma hissetmiyorum. Yani kol çalışırken yanmaktan geberecem ama göğüs'te yok. Sence nedeni ne?

Fazla ağır çalışmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Normal de başlangıç seviyesindeki kişilerde hafif kilolarda dahi egzersiz yapılsa 3 gün boyunca bütün vücutta ağrı ve sızı olur, eğer siz yüksek ağırlıkla çalıştığınızı düşünüyorsanız ağırlıkları ya da programınızı takrar gözden geçirmeniz gerek. Haraketi düzgün bir şekilde uygularken o anda oluşan titreme varsa haraketi doğru yaptığınıza ve bölgenin geliştiğine işarettir, gerçek salon deneyimini yaşamadığınız ve çalışma disiplininiz makinalar ve sehpalarda olmadığı için ertesi gün salonda çalışan bir kişiye göre çalıştığınız bölgede acı olmaması gayet normal. Ben 100KG üst göğüs bastıktan sonra 3 gün göğüslerimi tutarak merdivenden aşağıya indiğimi bilirim.

Fazla ağır çalışmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Normal de başlangıç seviyesindeki kişilerde hafif kilolarda dahi egzersiz yapılsa 3 gün boyunca bütün vücutta ağrı ve sızı olur, eğer siz yüksek ağırlıkla çalıştığınızı düşünüyorsanız ağırlıkları ya da programınızı takrar gözden geçirmeniz gerek. Haraketi düzgün bir şekilde uygularken o anda oluşan titreme varsa haraketi doğru yaptığınıza ve bölgenin geliştiğine işarettir, gerçek salon deneyimini yaşamadığınız ve çalışma disiplininiz makinalar ve sehpalarda olmadığı için ertesi gün salonda çalışan bir kişiye göre çalıştığınız bölgede acı olmaması gayet normal. Ben 100KG üst göğüs bastıktan sonra 3 gün göğüslerimi tutarak merdivenden aşağıya indiğimi bilirim.

100KG bastın iyi hoş da, onu kaç kere tekrarladın ? Pump olmazsa sadece acı ile kalırsın. 100KG ile 5 tekrar yapacağına 70KG ile 10 tekrar yap, daha iyi sonuç alırsın.

@Semih Demir teşekkür ederim tekrar'dan. Kardeşim birde ben vücutun bütün kısımlarını 1 günde çalıştırıyorum yaklaşık 2, 2.5 saat sürüyor ve haliyle her kısım hareketlerini yapmak beni çok sıkıyor. Mesala ben Pazartesi, Salı, Cuma, Pazar günleri Göğüs, biceps, triceps ve omuz çalıştırıyorum. Bunları sadece 1 günde yapıyorum. Ama çoğu kişi pazartesi göğüs ve biceps salı bacak ve kanat gibi hareketleri yapıyor. Ama bu sefer'de göğüs ve biceps daha az çalışyor ve dinlenme süresi bayağı uzuyor. Senden tavsiyem bana bir program uygulaman kardeşim. Hafta'nın 4 günü çalışacağım hangi bölgeleri hangi gün çalışayım?

@Semih Demir teşekkür ederim tekrar'dan. Kardeşim birde ben vücutun bütün kısımlarını 1 günde çalıştırıyorum yaklaşık 2, 2.5 saat sürüyor ve haliyle her kısım hareketlerini yapmak beni çok sıkıyor. Mesala ben Pazartesi, Salı, Cuma, Pazar günleri Göğüs, biceps, triceps ve omuz çalıştırıyorum. Bunları sadece 1 günde yapıyorum. Ama çoğu kişi pazartesi göğüs ve biceps salı bacak ve kanat gibi hareketleri yapıyor. Ama bu sefer'de göğüs ve biceps daha az çalışyor ve dinlenme süresi bayağı uzuyor. Senden tavsiyem bana bir program uygulaman kardeşim. Hafta'nın 4 günü çalışacağım hangi bölgeleri hangi gün çalışayım?

Profesyonel değilseniz veyahut deli gibi kilo vermek gibi hedefiniz yoksa 2, 2.5 saat çalışmak israf olur. Hemde ev ortamında, belki salon ortamında olsa nispeten değebilir diyeceğim ama o da yok. :)
Maksimum 1.5 saat, o da en fazla.
1 gün'de 2 bölge çalışılmaz, çalışılır elbet ama vücut geliştirme de profesyonel olan kişiler tarafından tavsiye edilmez, split çalışma sistemi denilir iki bölge çalışmaya (örnek: göğüs, kanat) bu tarz split çalışma sistemlerini şampiyonlar yarışmaya hazırlanmadan kendi isteklerine göre 2-3 ay öncesinden veyahut 1 hafta öncesinden de başlayarak hangi bölgede aynaya baktıklarında eksiklik görüyorlarsa o bölgeleri daha fazla doldurmak için bu çalışma sistemini uygularlar. Onun dışında çoğu vücutcu split çalışmaz, en azından Türkiye'de herkes kendisini hoca sandığı için böyle çalışıyor onlara lafım yok. Zaten çoluk çocuğa da split verip gönderiyorlar. Benim sana yine önereceğim Full Body çalışmandır, veyahut tek bölge de çalışabilirsin her gün tek bir bölge de çalışılabilir, diyebilirsin ki split çalışmak istiyorum senin tercihin, gelişim olmaz diyemem ama gelişeceğini de söylemem mümkün değil split çalışma sistemi ile. Sevgiler.
Edit: Ben uzaktan program yazılmasını tasvip etmiyorum, vücudunu fotoğraflarla gördüğüm kadarıyla yazmam saçma olur. Program yazarken kan grubuna göre bile yazılan programlar var, yani bu iş bayağı detaylı. Ama sen kendi yolunu bulacaksın, ben yardımcı olmaya çalışıyorum evelallah, sen full body çalışmaya devam etmeli, haraketleri kısa tutarak zamanı da kısaltabilirsin. 2.5 saat boşver vücutcuyu normal bir insan için bile israf. :)

@Semih Demir Çok teşekkürler kardeşim. Beni bayağı aydınlattın. O zaman fullbody'e devam. Ama 2 saat'ten aşağı mümkün olmuyor. Çünkü şuan 5x2 kg ağırlıkla çalışıyorum. Kol'a 6 hareket uyguluyorum yoksa hiç zorlanma olmuyor bu hareketlerin sonun'da gözle görülür bi gelişim oluyor antrenman sırasın'da. Göğüs desen 8 hareket, 4'ü şınav(yükselen, alçalan, elmas ve geniş) Triceps 2, Kanat 1, Omuz 3.

@Semih Demir Çok teşekkürler kardeşim. Beni bayağı aydınlattın. O zaman fullbody'e devam. Ama 2 saat'ten aşağı mümkün olmuyor. Çünkü şuan 5x2 kg ağırlıkla çalışıyorum. Kol'a 6 hareket uyguluyorum yoksa hiç zorlanma olmuyor bu hareketlerin sonun'da gözle görülür bi gelişim oluyor antrenman sırasın'da. Göğüs desen 8 hareket, 4'ü şınav(yükselen, alçalan, elmas ve geniş) Triceps 2, Kanat 1, Omuz 3.

6 hareket tek bölge sistemine geçiş yapıldığı zaman programa eklenebilir. Aşırıya kaçmışsın, ama seni anlayabiliyorum, maalesef sabır gerektiriyor. 6 hareketin sonunda kendini yıpranmış ve kaslarını çalıştırmış hissediyor olabilirsin lakin dropset (Dropset nedir?) ve süpersetlerle (Süperset nedir?) dolu tek bir harekette 6 hareketin de karşılığını alabilirsin, bu zaman gerektiriyor. Mesajımda belirttiğim gibi 100KG Üst göğüs'ü ilk bastığımda sahiden 3 gün göğüslerimi tutuyordum merdivenden inerken, 110KG Alt göğüs denemesi yaptım 8 tekrarla başarılı çıktım o an o pump hissiyatı geliyor, ama ertesi gün ağrı sızı yok. Ne yani boşa mı çalışmış oldum? İşte bununla alakası yok, bazen böyle olabiliyor. Çünkü vücut tek bir sisteme, klasik hareketlere bağlı kaldığı zaman kendini ona adapte ediyor, vücudu şaşırtmak, arada beslenmeyi bozmak, programı olabildiğince farklı ve pump hissi daha çok egzersizler (örneğin, makinalar da dahil) ile doldurmalı. Ben Full Body çalışma programımda da biceps olarak tek egzersiz uyguluyorum kendi programımda.

Örnek (Biceps) 4x8 veyahut 3x12

*Süperset
1- Z-Bar Curl, 2- Arnold Curl, 3-
Hammer Curl (Drop set)
Ne mi oluyor? Kollarımı serbest bıraksam da o kasılmayı gün boyu yaşıyorum. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı