Evde ders çalışmaya çalışmak

Eliras19

Centipat
Daha fazla  
Üniversite açıköğretim öğrencisiyim. Evde ders çalışmaya çalışıyorum; video izlerken sorun yok ama not almak için videoyu dondurduğumda evdeki sesler dikkatimi dağıtıyor. Çalışma masam kapıya yakın ve yan odam oturma odası.

Bundan 1 sene önce kardeşim oyun oynarken gürültü yapıyor diye kavga ettik, darp edildim. O senem çöp oldu. Bugün vizelere 9 gün kaldığını öğrendim; sınavı 22-23’ünde sanıyordum, meğer sınavı 8-9’a çekmişler.

Evde ne zaman ders çalışmaya başlasam ya tartışma ya da kavga çıkıyor. Kütüphane akşam 5’te kapanıyor. Üniversite kütüphanesine gitsem de çok uzak. Ne yapacağımı şaşırdım. Evde hasta halimle ders çalışmaya çalışıyorum; dikkat dağınıklığım var, en ufak seste konsantrasyonum gidiyor.

Kronik birkaç sağlık sorunum olmasa kütüphaneye gitmeye de razıyım ama akşam 5’te kapanıyor. Bir taraftan ise dersleri yetiştirme stresi altındayım. Açıköğretime geçtiğime pişman oldum. Evde ders çalışılmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Kavga ettiğim kardeşim ise İstanbul’a gitti ders çalışmak için.

Kalabalık bir aileyiz maalesef. Acaba tekrar sınava mı girsem, okuduğum bölüm bulunduğum ilçede var; orayı kazanmaya çalışsam nasıl olur?

Strese girdiğimde işler daha da çıkılmaz bir hal alıyor. Şu an vize haftam ve evde misafir var. Bana bir fikir verin, işin içinden çıkamadım. Misafir de hasta olmuş, sürekli öksürük ve hapşırık yapıyor yan odamda; 1 aydır bizde kalıyor.

Akşam 5 te kapanan kütüphane mi olur ya, ne kadar saçma hiç açmasınlar kütüphaneyi, benim bulunduğum yerde en erken 22 de kapanıyor kütüphaneler.

Hocam ilçedeyim malesef. Acaba sabahları kütüphaneye gidip 5 e kadar çalışıp sınava girip örgüne mi geçsem? Nası olur böyle yaparsam? Bulunduğum ilçede okuduğum bölüm var orayı kazanabilirsem....
Hocam elinizden geleni yapın kendi hayatınız söz konusu sonuçta, eğer sizin için daha iyi olacak bir ihtimal var ise mantıklı bir şekilde deneyin ve çalışın derim ben.

Akşam 5'te kapanan kütüphane mi olur ya, ne kadar saçma hiç açmasınlar kütüphaneyi, benim bulunduğum yerde en erken 22 de kapanıyor kütüphaneler.

Hocam bende küçük şehirdeyim kütüphaneler 7 de kapanıyor. İnanilmaz büyük bir saçmalık. Arkadaşım Ankara da oradaki kütüphaneler 11 de falan kapanıyor. Yani neden kapatırsın ki orası da ayrı konu.

Küçük bir ilçeyse şu yeni tarzda açılan kafelerin bazılarının üst katları ya da direkt çalışma alanları oluyor. Evinize yürüme mesafesi yakın bir yer varsa öyle değerlendirebilirsiniz.

Okuduğum bölüm bulunduğum ilçede var sabahın köründe kütüphaneye gidip 5'e kadar ders çalışacağım örgüne geçmekten başka çarem yok. Maalesef dediğiniz tarzda kafe yokmuş bir tane varmış o da ilçenin öbür ucunda ve üniversiteye aitmiş sanırım.
Yani oldukça uzak. Örgünden açığa geçtiğime bin pişman oldum. En kısa zamanda dikkat dağınıklığı için hastaneye başvuracağım belki vitamini filan yazarlar...

Arkadaşlar çözümü buldum çalışma odama ortak duvar ses yalıtımı yapıcam. Tüm duvarlara çekicem.
Ses yalıtımı bariyerli bondex sünger çekicem duvarlara. Bi de kapıyı ses geçirmezle değiştiricem. Bizim bina eski olduğu için kapı da tahta.... Bir şekilde dersimi çalışmam gerek. İnşaatçı tanıdığım var fikir alıcam umarım sorunumu çözerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı