Evde direksiyon seti nasıl yapılır?

Berjriko

Hectopat
Daha fazla  
Ucuz Arduino UNO aldım ileride kullanmak amacıyla fakat şu anda elimde kaldığı için direksiyon seti yapmak istiyorum. Kabloları elimde var 10k potansiyometre almayı düşünüyorum fakat Max 270 derece dönüyor. Dişli sistemi yapmam gerekiyor direksiyonu hurdacı tanıdıklarımız var onlardan almayı planlıyorum fakat dişli sistemini nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok. Baskıda çıkartamam ve direksiyonu bir kutu gibi bir yere koymam lazım, önerisi olan varsa seve seve dinlerim.

Son düzenleme:
Hocam geri bildirim olmadığı sürece direksiyon setleri 1 aydan sonra sıkmaya başlıyor kendi yaptığınız bir şeye hevesiniz Max 1 hafta dayanır yapmanız bile daha uzun sürer emin olun.

Hocam geri bildirim olmadığı sürece direksiyon setleri 1 aydan sonra sıkmaya başlıyor kendi yaptığınız bir şeye hevesiniz Max 1 hafta dayanır yapmanız bile daha uzun sürer emin olun.

Force feed backi ilerleyen zamanlarda ekleyebilirim şu anda biraz canımın sıkılmasını onleyecek bir şeyler arıyorum ETS 2'yi mouse ile oynasam bile artık sarmıyor.

Force feed backi ilerleyen zamanlarda ekleyebilirim şu anda biraz canımın sıkılmasını onleyecek bir şeyler arıyorum ETS 2'yi mouse ile oynasam bile artık sarmıyor.
ben küçükken bitmiş büyük tuvalet kağıdının kartonuyla bir sistem yapıp kendi direksiyon setimi yapmıştım youtube'a kartondan direksiyon seti yazarsanız çıkar

Ben küçükken bitmiş büyük tuvalet kağıdının kartonuyla bir sistem yapıp kendi direksiyon setimi yapmıştım YouTube'a kartondan direksiyon seti yazarsanız çıkar.

Öyle yapmıştım fakat sıkıntısı şu hissiyatı çok kotu bir de tam senkronize çalışmıyor arada boşluk yapıyor.

Ayrıca en azından snoopy gibi markalardan kaliteli olacaktır.

UNO ile olmuyor diye biliyorum ben leonardo ile yaptım çalışıyor. UNO bilgisayarda kontrolcü olarak algılanmıyor diye biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Demek ki yapılıyormuş. Leonardoda daha çok kaynak vardı. YouTube'dan ilge ipek in videoalrını izleyerek yapmıştım ben.

Demek ki yapılıyormuş. Leonardoda daha çok kaynak vardı. YouTube'dan ilge ipek in videoalrını izleyerek yapmıştım ben.

Leonardo kaynak açısından çok zengin fakat 250TL'yi geçik ben 100TL'ye 40 adet jumper kablo ve UNO aldım yarın kargoya verecek fakat asıl sorun potansiyometrede oluyor eğer 10klık alırsam 270 derece dönüyor.

Yardımcı olur bence.

Herkesin başlangıç videosu fakat dişli sistemini nasıl kullanacağım hakkında bir fikrim yok acaba demir dişli alsam ne kadar diş olması gerek gibi konularda biraz takılıyorum.

@Kyras hocam bana yardımcı olabilir misiniz?

Peki rotary encoder gibi bir şey alsam olur mu madem dişli sistemi bana daha pahalıya geliyor rotary encoder alsam kullansam sizce daha iyi olur mu?

Örnek:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı