Evde dövüş sporu yapılabilir mi?

Pek sanmıyorum hocam, ben de bir dövüş sporuna yazılana kadar dövüştüğümü zannederdim.
Yanlış anlamayın bu arada, dalga geçmek amacıyla falan söylemiyorum.
Gerçekten bir salonda bir antrenör ile çalışırsanız, evde çalıştığınızdan kat ve kat daha fazla verim alırsınız. Ayak hareketlerini, kafa hareketlerini falan öğrenmiş olursunuz.

Söyledikleriniz doğrudur hocam ama sanırım ben yanlış anlaşıldım benim bahsettiğim 1-2 yaptım diyen bazen giden bazen gitmeyen tek amacı sokakta dövüşmek hava atmak olan tayfaydı, diğer şehirlerde böyle değildir belki ama yaşadığım şehirde sokakta 10 kişiden 9'u boksörüm der ama alakası yoktur, ben çok iyi dövüştüğümü veya yenilmez olduğumu düşünmüyorum, sadece anlattığım gibi olan insanlar kendime olan güvenim yükseltiyor, kendi yaş grubumda birkaç boks müsabakası izlemiştim, çok kötü dövüşenler vardı neden oraya çıkmışlar bilmiyorum bırakın boksu yumruk atmaktan bir haberler, tabii çok çok daha iyileri de var.

Söyledikleriniz doğrudur hocam ama sanırım ben yanlış anlaşıldım benim bahsettiğim 1-2 yaptım diyen bazen giden bazen gitmeyen tek amacı sokakta dövüşmek hava atmak olan tayfaydı, diğer şehirlerde böyle değildir belki ama yaşadığım şehirde sokakta 10 kişiden 9'u boksörüm der ama alakası yoktur, ben çok iyi dövüştüğümü veya yenilmez olduğumu düşünmüyorum, sadece anlattığım gibi olan insanlar kendime olan güvenim yükseltiyor, kendi yaş grubumda birkaç boks müsabakası izlemiştim, çok kötü dövüşenler vardı neden oraya çıkmışlar bilmiyorum bırakın boksu yumruk atmaktan bir haberler, tabii çok çok daha iyileri de var.
Kusura bakmayın hocam, ben yanlış anlamışım sonradan düzenledim yazımı. O tiplerden ben de pek haz etmem, sırf korkutmak amaçlı ''ben boksa gittim'' diyen, aslında sadece 2 ders alıp bırakmış olan insanlar...

Hayır yapılmaz.
Öncelikle, dövüş sporunu tam anlamıyla bilen birisi ile kavga etmek için cidden kaşınmanız gerekir. (Ve, diyelim ki o kişi boks yapıyor) Boksör haklıysa eğer ve orada o adamı dövdüyse kesinlikle haklıdır. Diyelim ki çocukların var ve kendini savunman gerekiyor, boks bilmiyorsun ve orada çocuklarının önünde dayak yedin. ''Keşke boks yapsaydım'' demez misin?

Neyse, soruna gelelim.
Hayır yapamazsın. Yaptığın şey %99 boks olmaz, yanlışlarla dolu bir spor olur sadece.
İllaha ki bir antrenörün gözetimi altında yapmalısın ki, yanlışlarını sana anlatsın, ince taktikler falan versin. Eğer ki sen bir hata yapıyorsan, ve o hatayı 500 kez yaptıysan o hata kas hafızasına dönüşecek, ve doğal olarak yanlış bir harekete alışacaksın.

Kendini kontrol etmeyi öğrenirsin, temiz bir salona yazıl. O insanlar neler neler görüyor bilemezsin, sana şükrederler öyle diyeyim.
Yapamazsın diye bir şey yok. Teknikleri öğrenirse yapar. Bu kadar kesin konuşma. Herkes bir değil, biri yapar, biri yapamaz. Bilmeden konuşsam neyse, haklısın derdim. Ancak bilerek konuşuyorum.

Yapamazsın diye bir şey yok. Teknikleri öğrenirse yapar. Bu kadar kesin konuşma. Herkes bir değil, biri yapar, biri yapamaz. Bilmeden konuşsam neyse, haklısın derdim. Ancak bilerek konuşuyorum.
Teknikleri öğrenir ama, 3.bir kişi tarafından o teknikleri yaparken izlenip, yanlışlarının düzeltilmesi var. Öte yandan, bir hata yaparsa bunun farkında bile olmayacak.
Yani, teknikleri doğru öğrenmesi için zaten bir eğitmene ihtiyacı var.

@TheMinor hocam sizin düşünceleriniz nedir?
Kısacası, evde dövüş sporu sizce öğrenilir mi, öğrenilmeli mi?

Teknikleri öğrenir ama, 3.bir kişi tarafından o teknikleri yaparken izlenip, yanlışlarının düzeltilmesi var. Öte yandan, bir hata yaparsa bunun farkında bile olmayacak.
Yani, teknikleri doğru öğrenmesi için zaten bir eğitmene ihtiyacı var.
Doğru, 3. bir kişi izlerse daha iyi olur. Ancak bu evde spor yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Zira bir tekniği uygulamadan önce iyice gözlemlemek en önemlisi. Arkadaşın spora yazılacak bütçesi yoksa evde spor yapmasında bir sakınca yok. (Teknikleri iyi bir şekilde öğrenip uygularsa.) Varsa salona yazılması daha iyi zaten.

Hocam konu asıl olayından çok saptı, ben dövüşçü olmak istiyorum gibi şeyler söylememiştim, vücut diri ve kondisyonlu olsun demiştim, sokak kavgası için de değil zaten birinden korkmayıp dövüştükten sonra delikanlı oluyorsun boksörden dayak yemek rezil olmak değil, hatta özellikle boks diye de belirtmemiştim konu benim amacımdan farklı yerlere saptı.

Hocam konu asıl olayından çok saptı, ben dövüşçü olmak istiyorum gibi şeyler söylememiştim, vücut diri ve kondisyonlu olsun demiştim, sokak kavgası için de değil zaten birinden korkmayıp dövüştükten sonra delikanlı oluyorsun boksörden dayak yemek rezil olmak değil, hatta özellikle boks diye de belirtmemiştim konu benim amacımdan farklı yerlere saptı.
Vücudu diri tutmak istiyorsan ve bütçen varsa en iyi şekilde salonda antrenman yapabilirsin. Zira boks salonlarında ağırlıklar var. Boksörler sadece yumruk antrenmanı yapmıyor. Ağırlıkta kaldırıyorlar.

Doğru, 3. bir kişi izlerse daha iyi olur. Ancak bu evde spor yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Zira bir tekniği uygulamadan önce iyice gözlemlemek en önemlisi. Arkadaşın spora yazılacak bütçesi yoksa evde spor yapmasında bir sakınca yok. (teknikleri iyi bir şekilde öğrenip uygularsa.) Varsa salona yazılması daha iyi zaten.

Hocam evet antrenör olması salonda olması sparring ve benzeri şeyler çok daha fayda sağlar fakat bunlar gerçekten dövüşçü olmak isteyen biri için değil mi? Ben evde dövüş sporu ile dinamik, kondisyonlu ve diri olabilir miyim demiştim.

Vücudu diri tutmak istiyorsan ve bütçen varsa en iyi şekilde salonda antrenman yapabilirsin. Zira boks salonlarında ağırlıklar var. Boksörler sadece yumruk antrenmanı yapmıyor. Ağırlıkta kaldırıyorlar.

Salona gidecek bütçem var zaten çok tanıdık salon sahipleri var ama buna gerek duymadan evde de yapabilir miyim diye sormuştum, toparlayınca sanırım sorunun cevabı: Evet evde yapabilirsin fakat salonda yaparsan çok daha iyi olur, doğru mu anladım.

Hocam evet antrenör olması salonda olması sparring ve benzeri şeyler çok daha fayda sağlar fakat bunlar gerçekten dövüşçü olmak isteyen biri için değil mi? Ben evde dövüş sporu ile dinamik, kondisyonlu ve diri olabilir miyim demiştim.
Olabilirsin. Ancak antrenör eşliğinde bu sporu yapmak daha iyi olur. Zira kondisyon antrenmanları yoğun oluyor. Yaptığımız antrenmanlarda vücudumuzda kuru bir bölge kalmıyordu. O kadar yoğun bir şekilde antrenman yapıyorduk.
Salona gidecek bütçem var zaten çok tanıdık salon sahipleri var ama buna gerek duymadan evde de yapabilir miyim diye sormuştum, toparlayınca sanırım sorunun cevabı: Evet evde yapabilirsin fakat salonda yaparsan çok daha iyi olur, doğru mu anladım.
Evet. Doğru anlamışsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı