Evde dövüş sporu yapılabilir mi?

Hocam evet antrenör olması salonda olması sparring ve benzeri şeyler çok daha fayda sağlar fakat bunlar gerçekten dövüşçü olmak isteyen biri için değil mi? Ben evde dövüş sporu ile dinamik, kondisyonlu ve diri olabilir miyim demiştim.

Salona gidecek bütçem var zaten çok tanıdık salon sahipleri var ama buna gerek duymadan evde de yapabilir miyim diye sormuştum, toparlayınca sanırım sorunun cevabı: Evet evde yapabilirsin fakat salonda yaparsan çok daha iyi olur, doğru mu anladım.
Sparring seni geliştiriyor, illa dövüşçü olmasan bile yapman çok fayda sağlar çünkü gerçek bir kavga durumundasın denilebilir. Strateji yapmayı, yumruk yemeyi öğreniyorsun.

Evet, evde kum torbası yumruklarsanız kondisyonunuz falan artar.

Evde yaparsın ama, yaptığın şey tam olarak dövüş sporu olmaz. Salona en azından 3 ay git, birebir ders al temelini at sonra evden çalış derim. Çok çok daha faydalı olur.
Şöyle bir örnek vereyim;
Okyanusta kürek çekiyorsun, şimdi hiç bilmeden ''Bir yerlere varırız herhalde'' deyip kürek çekmek var, bir de nereye gideceğini öğrenip, hedefine doğru düzgün bir şekilde kürek çekmek var.
1.sinde nereye kürek çektiğini, nereye gittiğini bilmiyor, sadece kürek çekiyorsun. Tabii ki illa faydası dokunur, ama eğer ki çok yanlış bir yere gidersen, sonradan doğru yola girmeye çalışırsan da 2 katı daha fazla mesafe alman gerekecek.

Sparring seni geliştiriyor, illa dövüşçü olmasan bile yapman çok fayda sağlar çünkü gerçek bir kavga durumundasın denilebilir. Strateji yapmayı, yumruk yemeyi öğreniyorsun..
Katılıyorum. Sparring gelişimine çok fazla katkı sunar. Özel dersten daha çok işe yarar.

Teknikleri öğrenirse yapar. Bu kadar kesin konuşma. Herkes bir değil, biri yapar, biri yapamaz. Bilmeden konuşsam neyse, haklısın derdim. Ancak bilerek konuşuyorum.

Teknikleri nasıl öğrenecek? Sadece boks taş çatlasın kickboks öğrenebilir o da bir yere kadar başlıkta dövüş sporu diyor güreş hareketlerini grappling hareketlerini sparring yapmadan nasıl test edecek? Ayağını nerede döndürmesi gerektiğini nasıl öğrenecek? Deneyimle öğrenilecek şeyler vardır evde yapacağım diyorsan illa boks veya muai thaiye 6-8 ay gidip teknikleri öğren öğrendiklerini evde uygulayarak devam et demek en mantıklı cevaptır. Bende evde muai thai çalışıyordum ama kickboksa gidince o çalıştığım çok iyiyim dediğim dirseklerimi hiçbir şekilde atamayacağım kanısına vardım. Evde öğrendiğim Low Kick'i yanlış yere attığım için kavallarımın haftalarca ağrımasına sebep oldum.

Dövüş sporu bilen biri ile bilmeyen birinin kavga etmesinin haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu kısım ise tamamen yanlış. Kendinden tecrübeli, güçlü, dayanıklı, hızlı kişilerle dövüştükçe ekstra daha hızlı gelişirsin bu kesin bir gerçektir. Örneğin ilk ay body shot atamadığın 100kg 15 yıllık abiye 6. ayda yüzüne dokunmak bile senin için çok büyük bir başarı ve sonsuz bir rekabet doğuracaktır.

Teknikleri nasıl öğrenecek? Sadece boks taş çatlasın kickboks öğrenebilir o da bir yere kadar başlıkta dövüş sporu diyor güreş hareketlerini grappling hareketlerini sparring yapmadan nasıl test edecek? Ayağını nerede döndürmesi gerektiğini nasıl öğrenecek? Deneyimle öğrenilecek şeyler vardır evde yapacağım diyorsan illa boks veya muai thaiye 6-8 ay gidip teknikleri öğren öğrendiklerini evde uygulayarak devam et demek en mantıklı cevaptır. Bende evde muai thai çalışıyordum ama kickboksa gidince o çalıştığım çok iyiyim dediğim dirseklerimi hiçbir şekilde atamayacağım kanısına vardım. Evde öğrendiğim Low Kick'i yanlış yere attığım için kavallarımın haftalarca ağrımasına sebep oldum.

Bu kısım ise tamamen yanlış. Kendinden tecrübeli, güçlü, dayanıklı, hızlı kişilerle dövüştükçe ekstra daha hızlı gelişirsin bu kesin bir gerçektir. Örneğin ilk ay body shot atamadığın 100kg 15 yıllık abiye 6. ayda yüzüne dokunmak bile senin için çok büyük bir başarı ve sonsuz bir rekabet doğuracaktır.

Hocam benim dediğim şu, ben boksör olsam ve sokaktaki kendini bilmez bir adam bir laf etti diye ona vursam bu haksızlık, karaktersizlik olmaz mı?

Hocam benim dediğim şu, ben boksör olsam ve sokaktaki kendini bilmez bir adam bir laf etti diye ona vursam bu haksızlık, karaktersizlik olmaz mı?

Olmaz hocam, o mantıkla sürekli dayak yersiniz. Sana adamı öldür hastanelik et demiyoruz ki korkut geç. He baktın sağlam çıktı o zaman bayıltmaya oynarsın. Öldürmediğin veya yoğun bakımlık etmediğin sürece karaktersizlik değildir bence.

Gerçek anlamıyla dövüş sporunu yapan birisi, kendisini kontrol etmesini de bilir. 1-2 küfür edildi diye direkt vurmaz, haklısın der geçer, gücünü ve yapabileceklerini bilir çünkü.

Siz onu yapacak kadar karaktersiz misiniz peki?

Hocam insanlar sinir anında kendini kaybedebiliyor, theminor hocamın dediğine göre olmazmış, farklı bakış açıları olabilir, herkesin kendine göre haklı yönleri olabilir.

Gerçek anlamıyla dövüş sporunu yapan birisi, kendisini kontrol etmesini debilir. 1-2 küfür edildi diye direkt vurmaz, haklısın der geçer, gücünü ve yapabileceklerini bilir çünkü.

Hocam hiç bu şekilde olmuyor, affınıza sığınarak bunlar bana biraz kulaktan dolma laflar gibi geliyor, 6-7 yıldır boks yapan bir arkadaşım var hala da yapmaya devam ediyor müsabakalara çıkıyor, sokakta biri bir laf etse vurup indiriyor, böyle tanıdığım birkaç insan daha var.

Gerçek anlamıyla dövüş sporunu yapan birisi, kendisini kontrol etmesini debilir. 1-2 küfür edildi diye direkt vurmaz, haklısın der geçer, gücünü ve yapabileceklerini bilir çünkü.

Katılıyorum gerçek bir dövüşçü zaten nefsi müdaafa veya ağır bir sorun olmadığı sürece asla saldırmamalı

Hocam insanlar sinir anında kendini kaybedebiliyor, theminor hocamın dediğine göre olmazmış, farklı bakış açıları olabilir, herkesin kendine göre haklı yönleri olabilir.

Hocam olmaz dediğim adam sana saldırsa sen döversen karaktersizlik olur olarak dediğini anladım

Aynı zamanda sinirini kontrol etmeyi de öğretiyor işte.
O kadar sinir olan birisi, destek almalı, ilaç falan almalı. Hiç kontrol edilemiyorsa böyle sporlarla uğraşmamalı bile, hiç bilmeyen birisi bile ters bir yere vurunca adamı öldürebiliyorsa, bu işin eğitimini almış bir insanı düşünün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı