Evde Fikirlerin Umursanmaması ve Önemsenmemek

Showdown King

Kilopat
Katılım
21 Aralık 2018
Mesajlar
2.252
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Duisburg
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 760 - 8 RAM - R7 250- Asus P55LX -
Samsung Evo 860 250 GB - 800~ GB HDD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Biz 5 kardeşiz; 3 erkek, 2 kız. Ablalarım ve ben ailemizle yaşıyoruz, ancak evde bir hiyerarşi olmasa da çok fazla konuda haksız bulunuyorum, çoğunlukla da fikirlerim kimsenin umurunda olmuyor. Ablalarım bana ne kadar haksızlık ederse etsin babam daima onları savunuyor. Çoğu zaman bunu "Benim 3 oğlum, 2 kızım var." diyerek savuşturuyor. O 3 oğlunun birisi evli, diğeri çok uzaklarda. Oğlu namına sadece ben varım yakınlarında. "Kızların bir gün evlenecek, ortanca oğlun gibi. Sadece ben kalacağım çocuğun namına." dememe rağmen anlamıyor, anlamak istemiyor. Ve bu sürekli oluyor, kendi odamı onlardan ufak ufak ayırdım. Ara sıra çay almaya, su almaya, yemek yemeye gidiyorum. Ayrıca yaptığım bütün işlere de karışıyorlar. Neymiş, "Evde şapka, bere takılır mı?", berbere gidemiyorum, papaza döndüm. Saçlarım her yere dökülmesin diye takıyorum. Kızlarının saçlarını evin her tarafında bulabilir iken benim saçımı bulamaz. Ayrıca kızları bir şey isteyince elinden geldiği en çabuk zamanda yapıyor. Telefon almalar, telefon tamir etmeler falan. Ancak ben bir şey istediğim zaman (örnek: bilgisayar) almıyor-yapmıyor (Bilgisayar için 6 senedir bekliyorum, eğer 2020'de de alamazsam 7 sene olacak. Bilgisayar da çok kötü.). Bu durum gerçekten çok canımı sıkmaya başladı, bir çözüm lazım. Fikirleriniz nedir?

Not: Eskiden bu kadar kötü değildik babamla, bi' şey istediğim zaman almaya çalışırdı. Şimdi ise efor bile harcamıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evde onlardan uzak kendi alanınızda bir müddet kalın; gerekmediği sürece iletişime geçmeyin ailenizle. Ne zaman sizi merak ederler yahut konuşmaya çalışırlar, bu fırsatı değerlendirip kendinizi ifade edin, örneğin; hayatım boyunca minnettar olacağım kişinin bana böyle davranması fazlasıyla kırıcı, seni seviyorum, değer veriyorum ama burada umursanmadığımı hissediyorum bazen, gibi duygusal ifadelerle belki durumu düzeltebilirsiniz ya da hiç değilse bile duygularınızı onlara yansıtmış olursunuz. Böylelikle size karşı tutumları belki değişir.
 
Son düzenleme:
Kendini soyutla onlardan konusmaya girme sohbet etme soru sorma sadece gerekli ihtiyaclarda konuş eğer olurda neden böylesin oğlum diyerek yanına gelirse fırsatı kullan derim ama bu kadar uzun süre anlamamış birisi şimdi anlamaz. Kendi hayatına bak.
 
Konu çok derin kritik. Konuda bir uzmanlığım olmadan tavsiye vermek pek doğru olmayacak ancak olayın öncesinde sen bir adım atmadıysan ailene karşı daha ılımlı adımlar atabilirsin. Şapka örneğinde olduğu gibi onların iyiliği için yaptığın bir şeye karıştıkları zaman sebebini dillendirebilirsin. Aile içinde her şey olabiliyor. Kısa sürede bu problemi atlatman dileğiyle. Allah yardımcın olsun.
 
Eksik bir dünya şey mevcut. Senin verdiğin doneler yüzeysel. "O istiyor oluyor, ben istiyorum olmuyor" çapında ama misal; telefon 1000 TL, bilgisayar 2500 TL. İmkanlar nedir? Belli değil. Buna kesin cevaplar nasıl verilmiş? Onu da anlamak mümkün değil.
 
Çalışıp kendin al PC'yi. En iyisi o. Kenarda köşede biriktirdiğin 1500-2000 TL falan varsa çok rahat 2. el PC toplarsın.
Konu bilgisayar almak değil.
Eksik bir dünya şey mevcut. Senin verdiğin doneler yüzeysel. "O istiyor oluyor, ben istiyorum olmuyor" çapında ama misal; telefon 1000 TL, bilgisayar 2500 TL. İmkanlar nedir? Belli değil. Buna kesin cevaplar nasıl verilmiş? Onu da anlamak mümkün değil.
Konu maddiyat değil , maneviyat.
 
Bak güzel kardeşim onlar ne olursa olsun senin ailen. Bence evet biraz daha sabırlı olmaya çalış ailen olması nedeniyle. Başkası olsa böyle düşünüp planlar yapman doğru olurdu ama aile olunca işler değişir ne olursa olsun onlar senin canın. Takma çok fazla kafana evet biraz ayrı durman belki yerinde olabilir ama sakın bunlarla psikolojini bozma hayat bu. Ve belli ki çok anlayışlı birisin maşaallah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı