Evde interneti aynı "SSID" ile bağlamak

taczdp

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
8
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T5 V20.1
intel i7-10750H
DDR4 2933mHZ 16 GB Ram
RTX2060 Ekran kartı
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
İyi günler arkadaşlar,
Evde interneti aynı "SSID" kullanarak yaymak istiyorum. Evde "Kablonet" kullanıyorum modem tam evin orta yerinde ve yine de Wi-Fi sinyali yetersiz kalıyor. Ben de kendi odama "TP-Link (TL-WA801nd)" modemi "kablosuz tekrarlayıcı ( repeater )" modunda kullanıyorum. Modem başta bağlanıyor ve bir sıkıntı yaşamıyorum aradan 5-10 dk içerisinde ağa bağlanamıyorum internette sorun yaşıyorum.
Bu tekrarlayıcı m "odda kullandığım TP-Link modemin "DHCP" modumu kapattım sadece ana modemde "DHCP" modu açık. İki cihazında "IP" adreslerini farklı.
Ana modem IP: 192.168.0.1
Repeater modundaki modem IP: 192.168.0.254

Cihazların Wi-Fi kanalını "channel-1" olarak ayarladım arak ayarladım ve hala bu sorunun neden yaşandığını anlamıyorum bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Aynı zamanda evde Xiaomi Wi-Fi menzil genişletici var mutfağa onu taktım ve o da aynı Wi-Fi ağ adını kullanmakta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir çok şeyi denemişsiniz ancak özellikle frekans kısmının konuyla hiç ilgisi yok. Tavsiyem ana cihazın SSID'sini değiştirerek repeatera soft reset ile tekrar kurulum yapmanız.

Ancak bu cihazlardan onlarca kurmuş biri olarak aynı isimle kullanmanızı önermem. Kullanılan cihazlar çoğu zaman kaynak seçiminde sorun yaşıyor ve uzak cihaza bağlı kalıyor. Siz aynı isimlerde olduğu için çoğu zaman sadece sinyal gücünden bunu anlayabiliyorsunuz. Aynı isimle kararlı çalışan tek sistem mesh.
 
Anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim. Muhtemelen ben de mesh sistemine geçiş yapacağım gibi gözüküyor çünkü interneti farklı bir SSID adı ile yaymak istemiyorum. İnsanı çok uğraştırıyor internette dolaşırken "TP-Link (RE-315)" Wi-Fi menzil genişletici aynı zamanda "One-mesh" sistemi destekleyen bir ürün buldum bu ürünü almayı düşünüyorum. Ürün ile aklımdaki tek soru işareti acaba bu üründen 1-2 tane daha bağlantı yapıldığında bir sorun oluşur mu diye düşünmekteyim.

Ürün linki :https://www.amazon.com.tr/TP-Link-R...f=sr_1_1?keywords=re315&qid=1688214131&sr=8-1
 
Hocam OneMesh çoğu cihazda pazarlama taktiğiyle koyulan bir isim. Ben Deco P9 kullanıyorum ve bu seriden çok memnunum. Eğer bütçeniz yeterse Deco serisinden 2'li cihazlardan alıp deneyebilirsiniz.
 
Hocam Deco serisini ben de almak için düşündüm de ana modemin konumu sıkıntılı bir yerde olduğu için Deco için farklı bir yere Ethernet kablosu çekmem gerekecek ben de açıkçası bu kabloyu çektirmekten kaçınıyorum. O yüzden böyle kablosuz şekilde halletmek istiyorum :)
 
Evet ilk cihazın modeme kabloyla bağlanması gerekiyor ancak bunu yapacak ortam yoksa sizin attığınız cihazlarda denenebilir. O zaman Amazon üzerinden almanızı öneririm cihazları, beklediğiniz performansı alamazsanız kolayca iade edebilmeniz için.
 
Keenetic ile Mesh kurabilirsiniz kablosuz mesh. Ana modemi de kablosux şekilde yine Keenetic arayüzünden WISP ile bağlayabilir ve diğer Keenetic dağıtıcı ile kablosuz mesh kurabilirsiniz mümkündür.
 
Keenetic ile mesh kurabilirsiniz kablosuz mesh. Ana modemi de kablosux şekilde yine Keenetic arayüzünden wısp ile bağlayabilir ve diğer Keenetic dağıtıcı ile kablosuz mesh kurabilirsiniz mümkündür.

Hocam siz söyledikten sonra inceledim. Keenetic ürünlerinde 5GHz destekleyen mesh sistemleri "TP-Link" ürünlerine göre maliyetli oluyor. Şimdilik "TP-Link" almayı düşünüyorum yine de teşekkür ederim cevabınız için :)

Evet ilk cihazın modeme kabloyla bağlanması gerekiyor ancak bunu yapacak ortam yoksa sizin attığınız cihazlarda denenebilir. O zaman Amazon üzerinden almanızı öneririm cihazları, beklediğiniz performansı alamazsanız kolayca iade edebilmeniz için.

Evet hocam doğru söylüyorsunuz ben de ürünü Amazon'dan sepete ekledim bugün yarın alırım aldıktan sonra bu konu başlığında yorumları yazarım yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Şimdi biraz daha inceleme yaptım linkini bırakmış olduğum "TP-Link" ürünü "One mesh" sistemi destekliyor olsa bile ana yönlendiricinin de" One mesh" destekleyen bir"TP-Link" ürünü olması gerekiyormuş ağı aynı SSID ile yaymak için o yüzden bu üründen de vazgeçmiş oldum. Beyefendinin dediği gibi Keenetic ürünlerine bakacağım.

Ürün linki: Amazon.com.tr
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı