Evde kas kazanmak mümkün müdür?

Ywgizefe

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, spor salonuna yazılmak istiyordum ancak yakınımdaki salonlar oldukça pahalı olduğu için bu fikirden vazgeçtim. Bunun yerine evde spor yaparak yağ yakmak ve kas kazanmak istiyorum. Şu anda 10. sınıfa geçtim, 60 kiloyum ve boyum 1.60 m. Spor ekipmanı olarak sadece bir barfiks demirim var, fakat yaz gelene kadar vücudumu şekillendirip güzel bir kas kütlesi kazanmak istiyorum.

Bu süre içinde gerçekten kas kütlesi kazanabilir miyim? Eğer mümkünse, bana uygun bir program ve yapmam gerekenleri adım adım açıklar mısınız?

Ayrıca bu süreçte zamanımın yarısı okulda geçtiği için nasıl bir beslenme programı uygulamam gerektiğini de öğrenmek istiyorum.

Not: Gerekirse protein tozu ve dambıl seti alabilirim. Eğer öneriyorsanız belirtirseniz sevinirim. Ayrıca evimin yakınlarında büyük bir park var. Şu an ayağım ameliyatlı olduğu için fazla yürüyemiyorum, ancak iyileştikten sonra parkta bolca koşu yapabilirim.

Yapılabilir tabii barfiks demiri iyi iş yapar. Calisthenics yaparsınız. Boyunuzda anladığım kadarıyla kısa daha rahat kas kazanırsınız. Boyunuzla kilonuz orantılı mı? Tahminlerimce çok hafif yağlısınız. Dikkatli bir diyetle proteinli beslenerek halledilir. Beslenme hakkında tam bir şey diyemem okulunda ne satılıyor bilmiyorum ama kendi okulumdan yola çıkarak konuşucak olursam. Okuldaki şeyler pek diyete uygun değil evden götür.

Yapılabilir tabii barfiks demiri iyi iş yapar. Calisthenics yaparsınız. Boyunuzda anladığım kadarıyla kısa daha rahat kas kazanırsınız. Boyunuzla kilonuz orantılı mı? Tahminlerimce çok hafif yağlısınız. Dikkatli bir diyetle proteinli beslenerek halledilir. Beslenme hakkında tam bir şey diyemem okulunda ne satılıyor bilmiyorum ama kendi okulumdan yola çıkarak konuşucak olursam. Okuldaki şeyler pek diyete uygun değil evden götür.
Evet ama çok bir şey bekleme hafif fark olur sadece. Protein tozu alma onun yerine tavuk göğsü al evde pişir hem daha ucuz hem en kral protein tozundan daha iyi. Dumbell seti alırsan dediği gibi boyun da kısa olduğundan farkı hızlıca görürsün birkaç ayda. Beklentiyi yüksek tutma tabi fit bir vücut oluşturamazsın evde ama en azından fark görürsün aynada az da olsa.

Evinin yanındaki parkta koşmak sana kas kazanma açısından çok büyük katkısı olmaz, dayanaklılık için yapabilirsin. Ya dumbbell seti veya direnç lastiği alabilirsin,ikisi olsa daha iyi olur hatta. Bir yere kadar kendi vücut ağırlığınla sonra direnç lastiği veya dumbbeller ile zorlaştırırsin egzersizleri (şınav barfiks squat ve b.) Bana sorarsan yemekte çok seçicilik yapman veya şuan extra takviye niyetine protein tozuna gerek yok. Natural olarak kaslanmak için en iyi yolu bulk cut yapmak, onun için de yemen lazım çok yemen.

Direnç lastikleri ucuz ama dumbbeller ve demir döküm aletler nisbi olarak pahalı onlarda ikinci ele bi göz atabilrsin.

Eskiden zayıftım ama COVID zamanında çok fazla kilo aldım şu an boyuma gore çok fazla kilom var yağ oranım fazla. Okuldaki yemekler kotu yulaf tariflerine baktım birkaçtane deneyeceğim.

Evinin yanındaki parkta koşmak sana kas kazanma açısından çok büyük katkısı olmaz, dayanaklılık için yapabilirsin. Ya dumbbell seti veya direnç lastiği alabilirsin, ikisi olsa daha iyi olur hatta. Bir yere kadar kendi vücut ağırlığınla sonra direnç lastiği veya dumbbeller ile zorlaştırırsin egzersizleri (şınav barfiks squat ve b.) Bana sorarsan yemekte çok seçicilik yapman veya şu an extra takviye niyetine protein tozuna gerek yok. Natural olarak kaslanmak için en iyi yolu bulk cut yapmak, onun için de yemen lazım çok yemen.

Direnç lastikleri ucuz ama dumbbeller ve demir döküm aletler nisbi olarak pahalı onlarda ikinci ele bir göz atabilrsin.

Boyuma gore yağ oranım fazla ondan dolayı koşu yapıp biraz da olsa kilo verebilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eskiden zayıftım ama COVID zamanında çok fazla kilo aldım şu an boyuma gore çok fazla kilom var yağ oranım fazla. Okuldaki yemekler kotu yulaf tariflerine baktım birkaçtane deneyeceğim.

Kilonuz normal şartlarda boyunuzun olması gereken kilo bandında, 2-3 kilo fazlası. Eğer dediğiniz gibi kiloluysanız gerçekten kas kütleniz çok az. Yani bu kadar az ise kas kütleniz o zaman disiplinli yaparsanız bayağı gözle görülür bir fark olur. Yulaf konusunda önerilerim güzel tarifler deneyin ama dikkatli olun kullandığınız malzemelere. Diyet ayağına diyeti mahvetmeyin. Araştırın öyle koyun malzemeyi.

Kilonuz normal şartlarda boyunuzun olması gereken kilo bandında, 2-3 kilo fazlası. Eğer dediğiniz gibi kiloluysanız gerçekten kas kütleniz çok az. Yani bu kadar az ise kas kütleniz o zaman disiplinli yaparsanız bayağı gözle görülür bir fark olur. Yulaf konusunda önerilerim güzel tarifler deneyin ama dikkatli olun kullandığınız malzemelere. Diyet ayağına diyeti mahvetmeyin. Araştırın öyle koyun malzemeyi.

Evet sınıfımda arkadaşım var aynı boy aynı kilodayız ancak çok fit gozüküyor ben ise kilolu duruyorum. Diyet programlarına bakacağım dambıl seti ve direnç bandı alacağım barfiksi tam çekemiyorum kaç kiloluk direç bandı iyi olur.

Evet sınıfımda arkadaşım var aynı boy aynı kilodayız ancak çok fit gozüküyor ben ise kilolu duruyorum. Diyet programlarına bakacağım dambıl seti ve direnç bandı alacağım barfiksi tam çekemiyorum kaç kiloluk direç bandı iyi olur.

Hocam asılın sadece ilkten sonradan çekebilirsiniz bence.

Bence aşırı düşük dirence sahip alma zamanla alıştıktan sonra az gelir, 25kg lik iyi en az 15+ olsun bence. Bu arada eğer yağ yakmak istiyorsan bence yüksek nabizli idman şart değil hatta daha az verimli. Yağ yakmak için günlük çok yürümek kalori açığı yapıp bolca su tüketmek en iyisi

Dumbbell olarakda stabil kiloya sahip değilde ayarlanabilir şunun gibi ayarlanabilir al, egzersiz nevine göre çalışılması gereken kilolar farklı
81nFGtaC4tL._UF350,350_QL50_.jpg

Kas kütlesini artırmaya en çok yarayan egzersiz şekli düşük tekrar yüksek kilolardir. Mike mentzer mantığında çalıştığın kiloları öyle ayarlanan gerekiyor ki 6 ila 12 tekrar yapabileceğin kilolarda olsun. 12 tekrardan fazla yapabiliyorsan artık kiloyu artırmayı deniyorsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı