Ben de nispeten yeni başladım, 1 yıl falan oldu, ilk moliendo aldım çünkü Amazon'da taze gönderme garantisi veren tek marka oydu. Çeşitli türlerini kullandım ve çoğunlukla memnun kaldım. Mesela en çok satan diye julius meinl de almıştım, 6 aylık ürün yolladılar ve kahveler yanıktı biraz, tamamen pişman etmişti beni. Son olarak da
sezycoffee'den deneme paketleri var her türden 100'er gram yolladıkları onu deniyorum, fena da değil açıkçası.
Tchibo'yu Amazon'da puanı Moliendo'ya göre düşük kalıyor diye almaya cesaret edemedim özellikle ikisi de aynı fiyatta olduğu zamanlar, mağazalardan ise almanızı kesinlikle önermem, çünkü ne zaman baksam hep en az 1 yıllık kahve gördüm. Genel olarak tiryakilerin tavsiyesi ise kavrulduktan sonra 15 gün ila 1 ay arasında en verimli olacağı yönünde. Ben o yüzden az bir miktar kahveyi kutuya koyunca hep fazlasını buzlukta saklıyorum mesela

.
Kahve öğütücünüz var mı peki? Benim bahsini ettiklerim hep çekirdek kahveler. Eğer yoksa direk espresso satan yerlerden öğütülmüş kahve de alabilirsiniz. Ben öğütücü alana kadar Trendyol Go üzerinden coffy mağazasından öğütülmüş kahve alarak kullanıyordum.