Evde nasıl kilo verilir?

Arkadaşlar şu şekilde bir program yazdım nasıl olmuş sizce?

6:00 uyanış.

8:00 kahvaltı.

10:00 yürüyüş.

10:20 dumbell ile çalışma.

10:40 şınav.

10:50 mekik.

11:00 ilk set bitti.

(Bunu gün içinde 3 kere tekrarlıyorum ve sadece 2 öğünüm var öğle yemeği ve kahvaltı. 3 sette bittikten sonra saat 5 oluyor geriye kalan süredede bisiklet falan sürmeyi düşünüyorum nasıl sizce?) bu arada bu saatlerin arasında spor yapıyorum anlamayanlar için. Yani 10:00'dan 10:20'ye kadar yürüyorum ondan sonra dumbelle geçiyorum 10:20'den 10:40'a kadar dumbell ile çalışıyorum bu şekilde.

(Bunu gün içinde 3 kere tekrarlıyorum ve sadece 2 öğünüm var öğle yemeği ve kahvaltı. 3 sette bittikten sonra saat 5 oluyor geriye kalan süredede bisiklet falan sürmeyi düşünüyorum nasıl sizce?) bu arada bu saatlerin arasında spor yapıyorum anlamayanlar için. Yani 10:00'dan 10:20'ye kadar yürüyorum ondan sonra dumbelle geçiyorum 10:20'den 10:40'a kadar dumbell ile çalışıyorum bu şekilde.
Bu programı yaklaşık 20 dk önce denedim ve benim gibi arkadaşlar uygularsa çok iyi olur. Gerçekten çok yorucu, bayağı ter döküyorsunuz. Yürüyüş ile bacakları şınav ile göğüsü dumbellar ile kolları mekik ile de göbeği eritiyorsunuz.

@Rinn @Stack @Aras the Great hocalarım bir şey soracağım. Hesapladığım zaman benim kalori açığım şu anlık 1.100 civarında oluyor. Bu yeterli midir?

Son düzenleme:

Bu programı yaklaşık 20 dk önce denedim ve benim gibi arkadaşlar uygularsa çok iyi olur. Gerçekten çok yorucu, bayağı ter döküyorsunuz. Yürüyüş ile bacakları şınav ile göğüsü dumbellar ile kolları mekik ile de göbeği eritiyorsunuz.

@Rinn @Stack @Aras the Great hocalarım bir şey soracağım. Hesapladığım zaman benim kalori açığım şu anlık 1.100 civarında oluyor. Bu yeterli midir?
Kilona göre günlük 2500 2600 civarı alsan yeterlidir.

Tamamdır hocam sağ olun.

Rica ederim. Ayrıca neden 2000 dediğimi merak edersen şöyle söyleyeyim. Bu işlerde yorgun ve yılmış düşmemek için çok az kalori almamalısın. İşlenmiş yiyecekler yememeye çalış ve olabildiğince ev yemekleri tüket. Kalorine uyup spor yaptığında ister istemez kilo verip başaracaksın. İyi şanslar diliyorum, unutmayalım bu işlerde günlük değil devamlılık, süreklilik önemlidir.

@orem.d 1500 gerçekten çok az işkence gibi olur. 2500 ideal biraz fazlası veya biraz azı olur. Dediğin 1100 kalori açığı ise bana fazla geldi. Sonuçta uyurkende bir miktar kalori yakıyorsun. Ortalama 500-600 açık bıraksan yeterli olur bence. Sonuçta sağlıklı ev yemeği yedikten sonra. Çok kasmana gerek yok. Bir öğün veya bir zaman kötü beslendiğini veya çok yediğini düşünürsen o gün başka bir şey yeme mesela. Çok da yıpratma kendini kilo vereceğim diye.

@orem.d 1500 gerçekten çok az işkence gibi olur. 2500 ideal biraz fazlası veya biraz azı olur. Dediğin 1100 kalori açığı ise bana fazla geldi. Sonuçta uyurkende bir miktar kalori yakıyorsun. Ortalama 500-600 açık bıraksan yeterli olur bence. Sonuçta sağlıklı ev yemeği yedikten sonra. Çok kasmana gerek yok. Bir öğün veya bir zaman kötü beslendiğini veya çok yediğini düşünürsen o gün başka bir şey yeme mesela. Çok da yıpratma kendini kilo vereceğim diye.
Tamam hocam. Peki bir şey soracağım benim şimdi günlük yediğim şey ne olursa olsun kalori açığı bıraktığım sürece kilo veririm değil mi? Mesela günlük 2000 kalori aldım ve 500 açık bıraktım. Ama bu 2000 kalorinin 1000'ini çıkolatadan aldım mesela. Yine de açık bıraktığım sürece kilo verir miyim? Yoksa direk şekerli şeyleri unutmammı lazım.

Merhaba herkese, iyi Sosyaller dilerim. 1.76 boyunda ve 80 kiloyum. Evde yürüyüş bandı ve 5, 10, 15 kiloluk birkaç dambıl var. Dambılların bir işe yaramayacağını düşünüyorum kilo verme konusunda. Sadece bilgi vermek istedim olduğuna dair. Evde düzenli yürüyüş, düzenli hareket ( mekik - şınav vs.) Ve düzenli bir beslenme programına ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum. Günlük kaç saat yürümeliyim? Kaç öğün beslenmeliyim ve hangi besinlerden uzak durmalıyım?

Ben de 15 yaşındayım 176 ve 80 kiloyum. 88'e çıkmıştım ve 8 kilo vermiştim. Bu yaz Full dondurma gömdüğümden 1-2 kilo almış olabilirim hatta 2 gün önce tartıda 81 falan çıkmıştım. Akşam yemeyerek ve basketbol oynayarak 5 ayda 88'den 80'e düştüm. Ha hayatım devasa şekilde değişmedi zaten de 5 ayda verdiğimden hissetmedim bile. 1 ayda vermeyi hedeflemiyorsan 10-15 kilo. Benim gibi akşam yeme hafif spor yap tekniği ile 3-4 ayda rahat 5-6 kilo verirsin. Zaten 1 ayda öyle hızlı deli gibi kilo vermek o kadar sağlıklı değil. 176 olduğundam 80 kilo bence çok da fazla değil. 75 kiloya düş yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı