Evde spor yapılır mı?

636564

Centipat
Spor salonuna gitmek isterdim fakat salon hem bana uzak hemde nerede serseri tipli insan var almışlar salona. Daha geçen salondakiler kavga edip dışarda birbirlerini bıçaklamışlar o derece :D. Bende evde sporumu yapmak istiyorum. Zayıf bir vücudum var kilo almaya çalışacağım. Sizce evde spor yapılır mı? Yapılırsa nasıl bir program/uygulama önerirsiniz?

Spor salonuna gitmek isterdim fakat salon hem bana uzak hem de nerede serseri tipli insan var almışlar salona. Daha geçen salondakiler kavga edip dışarıda birbirlerini bıçaklamışlar o derece :D. Bende evde sporumu yapmak istiyorum. Zayıf bir vücudum var kilo almaya çalışacağım. Sizce evde spor yapılır mı? Yapılırsa nasıl bir program/uygulama önerirsiniz?

Hocam kesinlikle yapılır spor salonundaki kadar motivasyonunuz olmaz belki ama birçok fitness kanalı var o tarz kanallardan yararlanabilirsiniz.

Evinde yeteri kadar geniş bir alan varsa ve vücut geliştirme gibi uçuk hedeflerin yoksa, birkaç alet satın alarak rahatlıkla spor yapabilirsin. Uygun fiyatta dumbell setleri, barfiks barları, bench sehpaları var. Bunun dışında günlük yürüyüşler de yapabilirsin.

Beslenme konusunda bir profesyonelle çalışmak bütçeni zorlayabileceği için dengeli beslenmeye önem verebilirsin. İnternette birçok rehber mevcut bu konuda. Eminim kendine uygun olanı bulursun.

Ayrıca kan testi yaptırarak kan değerlerine göre eksik vitamin ve mineralleri edinmeni, lifli gıda tüketmeye özen göstermeni, probiyotik yönü olan besinleri (örneğin kefir) tüketmeni öneririm.

Uyku düzeni, vücudunu fazla zorlamamak gibi birçok temel şeye de uymak allahın emri.

Tabii ki evine spor odası kurabilecek kadar geniş bir yer ve daha profesyonel aletleri almak için paran yoksa ancak bir yere kadar gelişebilirsin. Eğer bu işi daha da ilerletmek istersen ileriki dönemlerde bir spor salonuna yazılmayı düşünebilirsin. Tabii ki şuanda mümkün değil ancak o zamana kadar bir şeyler değişebilir.

Hocam kesinlikle yapılır spor salonundaki kadar motivasyonunuz olmaz belki ama birçok fitness kanalı var o tarz kanallardan yararlanabilirsiniz.
Salona bende gitmek isterim ama dediğim gibi ortamı kötü ve bana uzak maalesef.

Evinde yeteri kadar geniş bir alan varsa ve vücut geliştirme gibi uçuk hedeflerin yoksa, birkaç alet satın alarak rahatlıkla spor yapabilirsin. Uygun fiyatta dumbell setleri, barfiks barları, bench sehpaları var. Bunun dışında günlük yürüyüşler de yapabilirsin.

Beslenme konusunda bir profesyonelle çalışmak bütçeni zorlayabileceği için dengeli beslenmeye önem verebilirsin. İnternette birçok rehber mevcut bu konuda. Eminim kendine uygun olanı bulursun.

Ayrıca kan testi yaptırarak kan değerlerine göre eksik vitamin ve mineralleri edinmeni, lifli gıda tüketmeye özen göstermeni, probiyotik yönü olan besinleri (örneğin kefir) tüketmeni öneririm.

Tabii ki uyku düzeni, vücudunu fazla zorlamamak gibi birçok temel şeye de uymalısın.
Tamamdır hocam sağolun. Bu arada plaj vücuduna yakın bir şey yapılabilir mi dediğiniz aletler ile?

Salona bende gitmek isterim ama dediğim gibi ortamı kötü ve bana uzak maalesef.

Tamamdır hocam sağolun. Bu arada plaj vücuduna yakın bir şey yapılabilir mi dediğiniz aletler ile?
İşi ilerletmekten kastım süreci çok daha hızlandırması ve spesifik amaçlara hizmet eden aletlere ulaşım. Yoksa vücudunuzdaki her bölgeyi çalıştırmak için birçok egzersiz mevcut. İşin güzel kısmı bunların çoğu sadece ufak bir ağırlık ya da destekle yapılabiliyor. Profesyonel bir şey hedeflemiyorsanız bir insanın için çok fit ve güzel görünen bir vücut elde edebilirsiniz. Tabii genetik bu konuda çok büyük bir belirleyici faktör ancak imkan açısından bir engel olmadığını söylemeliyim.

Yalnız halterin altına yatacaksanız bir bench sehpası edinmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yoksa hareketi doğru yapamazsınız.

4 yıldır spor yapıyorum, 1 yılı spor salonunda geri kalan süre evde yaptım sporumu. Yarışmaya katilmayacaksak bu işten para kazanmayacaksak spor salonuna gitmek zorunda değiliz. Bir sehpa ve 100 kglik ağırlık seti ile istenilen vücut yapılabilir. Creatin-multivitamin-D3-Omega3 başta olmak üzere vitamin ve suplementler kullanabilirsin. Protein tozuna pahalı olduğu için söylüyorum gerek yok, suolemetler arasında bana kalırsa en in iyisi olmazsa olmazı creatin dır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı