Evde vücut ağırlığıyla spora nasıl başlanır?

jameshhetfield

Hectopat
Daha fazla  
Kilo 57, boy 177 civarı, yaş 15'in sonları, evde spor yapmak istiyorum kendi vücut ağırlığımla. Başlangıç seviyesinde antrenman programı atarsanız çok mutlu olurum çünkü daha adamakıllı şınav çekemiyorum 1 tane çektikten sonra yerde kalıyorum, güçlenmek için de dizlerimin üstünde şınav çekiyorum. Nelere dikkat edeceğimi, ne kadar yemek yemem gerektiğini, nasıl bir idman programı izleyeceğimi, ne kadar sıklıkla çalışacağımı bilmiyorum. Bilgili birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Bir tane barfiks barı alacağım onun dışında önereceğiniz o tarz şeyler varsa yazabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.

Kilo 57, boy 177 civarı, yaş 15'in sonları, evde spor yapmak istiyorum kendi vücut ağırlığımla. Başlangıç seviyesinde antrenman programı atarsanız çok mutlu olurum çünkü daha adamakıllı şınav çekemiyorum 1 tane çektikten sonra yerde kalıyorum, güçlenmek için de dizlerimin üstünde şınav çekiyorum. Nelere dikkat edeceğimi, ne kadar yemek yemem gerektiğini, nasıl bir idman programı izleyeceğimi, ne kadar sıklıkla çalışacağımı bilmiyorum. Bilgili birileri yardımcı olursa çok sevinirim. Bir tane barfiks barı alacağım onun dışında önereceğiniz o tarz şeyler varsa yazabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.

Biraz kilo alman gerek. O boya 57 kilo çok az. 70-75 arasına çık.
Sana tavsiyem başlangıç için 5 kg dumbeller ile başlamandır.
Kol kaslarını 5kg ile güçlendir zaten başlangıç seviyesinde olduğun için seni yoracaktır.
Sakın gaza gelip ben daha fazlasını kaldırırım deyip daha ağır alma yolun başındayken kolunu sakatlarsın.
Zaten dumbell ile kol, göğüs, sırt bölgelerini geliştirebilirsin.
1 aydan sonra 5kg sana az gelmeye başlayacak ve sanki ısınma hareketiymiş gibi olacak ( tabii düzenli yaparsan antrenmanları )
O zaman biraz daha ağır alabilirsin.
Bacak antrenmanları için evde Squad benzeri hareketleri uygulayabilirsin.

Dediğim gibi bunları yaparken bir yandanda kilo almaya çalış. 70-75 arasına çık ama o aradan sonrasındada kendine bir günlük program oluştur kalorini ona göre al.
Zaten bunları yaparsan 2-3 hafta içinde güçlendiğini hissedersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı