Evde vücut yapılır mı?

Öncelikler evde biraz güç kazandıktan sonra salona gidersen evedeki egzersizlere göre daha hızlı gelişim görürsün.

benim bir arkadaşım kalistenik yaparak baya fena bir vücuda sahip oldu. Şahsen ben bunu öneririm

Kalistenik vücüt ağırlığı ile yapılıyor hocam yani sonuçta evde yapabileceği şeyler var diye biliyorum. Kendim salona gidiyorum ama kalistenik yapan arkadaşlarımda var.
Profesyonel calisthenics sporcusuyum diyebilirim genel olarak 4 farklı dala ayrılıyor. Vücut ağırlığı ile yapılan barfiks, dips, şınav gibi temel egzersizler alanı var. Bu egzersizleri ekstra ağırlıklarla yaptığımız street lifting alanı var. Daha çok amut, front lever gibi hareketlerin olduğu statik alan ve barda yapılan dönme hararetlerine dayalı freestayle alanı var. Bunların hepsi calisthenicsi oluşturuyor.

Son düzenleme:
Kalistenik vücüt ağırlığı ile yapılıyor hocam yani sonuçta evde yapabileceği şeyler var diye biliyorum. Kendim salona gidiyorum ama kalistenik yapan arkadaşlarımda var.

Hocam ben o anlamda demedim evde kalistenik harici sporda yapar bir tık yanlış bir açıklama olmuşta o yüzden yoksa doğru dediğiniz

Arkadaşınız alet edevat kullandı mı?

Kalistenik çok fazla alet gerektirmiyor ben hurda demirlerden dips bar ve kalistenik bar yaptırdım çok fazla bir şey tutmuyor zaten onlarda onun harici hep aletsiz yaparsın kalistenik

Nefes kesilmesini önlemek için kısa süreliden başlayarak uzun yürüyüş, hafif koşudan sert koşuya doğru kardio ile başlayın. Klasik vücut ısındırma hareketleri yapmadan ağır hareketlere geçmeyin.
Bir havlunun yapabilecekleri hayal gücünüze kalmış.
Ense arkasında havluyu gererek oturup kalkma hareketi bile en zevkli işkencelerden bir tanesidir.
Sırtınızı kapı köşesine dayayın. Bel boşluğunuz haricinde sırtınız temas etsin. Sonra dizinizi adım adım karna doğru çekme hareketleri (sırtınız kapı temasını kaybetmeden) yapabilirsiniz. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, sonra iki elinizi havada birleştirerek sağ sol ayaklara doğru adım adım tam eğilmeye çalışın. Ayaklarınızı birleştirip, parmaklarınızı birbirine geçirip, ayak parmak uçlarınızın ilerisine birleşik el içi ile temas etmeye çalışın. Bu hareketler genel kas ısındırma ve vücut esnekliğini açmak için yavaş şekilde devam edip, ilerleyen zamanda seri harekete dönüştürün. Vücut esnekliğini arttırın.

Diğer arkadaşların dediği gibi body yapamazsınız ama sağlıklı bir vücut elde edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Eyw hocam dikkate Alicam fakat ölüyorumdan kasıt çekemiyorum anlamında yani nefesim kesilmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…