Evdeki elektronik cihazlar bozuluyor

Makaleler
1
Yer
kocaeli, derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 işlemci , B450M PRO-VDH MAX anakart , xpg 16gb(2x8) ram.
Az önce salona girerken televizyon arkasındaki şerit LED'den tık diye ses geldi ve ışık gitti. Sanırım bozuldu.
5 dk sonra annem süpürge çekiyordu, birden süpürge bozuldu. Başka prizlerde denedik işe yaramadı. Şartelde sorun yok.
Başka bir sorun çıkmaması için ilk önce ne yapmam lazım?
Tüm şartelleri aç kapa yapayım mı?
Yaşıtlarıma göre elektrikten fazla anlıyorum. Süpürgenin içini açsam komple kart vs. değişmesi mi lazım yoksa kablo çıkması, temassızlık veya kablo lehimden çıkmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce salona girerken televizyon arkasındaki şerit LED'den tık diye ses geldi ve ışık gitti. Sanırım bozuldu.
5 dk sonra annem süpürge çekiyordu, birden süpürge bozuldu. Başka prizlerde denedik işe yaramadı. Şartelde sorun yok.
Başka bir sorun çıkmaması için ilk önce ne yapmam lazım?
Tüm şartelleri aç kapa yapayım mı?
Yaşıtlarıma göre elektrikten fazla anlıyorum. Süpürgenin içini açsam komple kart vs. değişmesi mi lazım yoksa kablo çıkması, temassızlık veya kablo lehimden çıkmış olabilir mi?
Kardeşim cihazları tamir etmek yerine ailene söylede evin elektrik tesisatını iyi bir elektrikçiye kontrol ettirsinler. Ayrıca 220v cihazları elektrikten anlıyorum diyip kurcalama, bir güç kondansatörüne falan dokunursun feleğin şaşar.

Ayrıca cihazdaki sıkıntıyı kontrol etmeden kimse söyleyemez. Ama lehim vs koptuğunu sanmam.

Kardeşim cihazları tamir etmek yerine ailene söylede evin elektrik tesisatını iyi bir elektrikçiye kontrol ettirsinler. Ayrıca 220v cihazları elektrikten anlıyorum deyip kurcalama, bir güç kondansatörüne falan dokunursun feleğin şaşar.

Ayrıca cihazdaki sıkıntıyı kontrol etmeden kimse söyleyemez. Ama lehim vs koptuğunu sanmam.

Anladım ben bir içini açıp kontrol edeyim biraz da meraktan. Eğer kopma çıkma varsa çok iyi olur. Boşuna tamirciye gitmemiş olur.

Anladım ben bir içini açıp kontrol edeyim biraz da meraktan. Eğer kopma çıkma varsa çok iyi olur. Boşuna tamirciye gitmemiş olur.
Aç kardeşim, yap kontrolünü bir şey olmaz. Elektrik kaynaklı yangınların neredeyse yarısı meraktan ve bilgisiz müdehaleden çıkıyor nasıl olsa sorun değil.

Aç kardeşim, yap kontrolünü bir şey olmaz. Elektrik kaynaklı yangınların neredeyse yarısı meraktan ve bilgisiz müdehaleden çıkıyor nasıl olsa sorun değil.

Tamam hocam siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Ben elektriğe meraklıyım. Tamir eder kurcalarım. Defalarca çoklu priz tamir ettim saç maşası, keratin kazanı, tabii 1 2 defa devreye kısa devre yaptırdığım da oldu ama etme bulma dünyası bir kez yaptım bir daha yapmam. Her şeyde başkasına götürmeyi sevmiyorum işimi kendim görmeye çalışıyorum o sizin fikriniz.

Tamam hocam siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Ben elektriğe meraklıyım. Tamir eder kurcalarım. Defalarca çoklu priz tamir ettim saç maşası, keratin kazanı, tabii 1 2 defa devreye kısa devre yaptırdığım da oldu ama etme bulma dünyası bir kez yaptım bir daha yapmam. Her şeyde başkasına götürmeyi sevmiyorum işimi kendim görmeye çalışıyorum o sizin fikriniz.

Bir tanıdığım var iki kabloyu bağlamayı bilmez fişi takarken tedirgin adam. Herkesi aynı teraziye koymak, her kişi için aynı şeyi demek doğru değil. Mesela bu adam herşeyi yapar. Adam lamba takarken evin şartelini komple indiriyor. 😅

Bir tanıdığım var iki kabloyu bağlamayı bilmez fişi takarken tedirgin adam. Herkesi aynı teraziye koymak, her kişi için aynı şeyi demek doğru değil. Mesela bu adam her şeyi yapar. Adam lamba takarken evin şartelini komple indiriyor. 😅

Olsun hocam arkadaşın dediğini dinleyin bu işler ben yaparım diyerek riske atmayın eğer kararlı isenizde yanınızda başka bir insanda bulunsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı