Çözüldü Evdeki tüm akıllı cihazlar birisi tarafından izleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugbabowie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle tüm cihazlarımın ön kameraları kapalı ve tüm cihazlarım tanımadığım kötü kalpli biri tarafından izleniyor. Cihazlarım; PC, tablet ve 2 Android, 1 iOS telefon. Kurtulamıyorum bir türlü ne yapsam olmuyor en önemlisi de format attığımda bile izleniyor oluyorum. Ve garip olan kısmı ise bu kötü şahıs beni görebiliyor kameralarım kapalı olsa bile kanıtlarım var. Ne olur birisi yardım etsin, hayatım mahvoldu ve de hakaretler ediyor yaşantıma. Çok zor durumdayım.

Çözüm
İzlenip izlenmediğinizi anlamanın 1-2 basit yolu var:
1-İnternet bağlantısını cihazlardan bir süreliğine kesin.
2-Tüm kamera görüntülemesi yapabilecek cihazların kameralarını kapatın.
3-Network'ünüze bağlı cihazları ve ağ paylaşım durumunuzu kontrol edin.
4-Kullandığınız tüm cihazlarda yetkileri sınırlayın, güvenlik duvarı engeli koyun.
5-IP adresinizi ve DNS sunucunuzu değiştirin.
Kişisel tedbirleri aldıktan sonra da siber suçlara suç duyurusunda bulunun. (Bu sosyal medya üzerinden hakaret edilen davalar gibi bir durum değil eğer sizi birisi izliyor ve üzerine hakaret, şantaj vs. artık neyse yapıyorsa şahsiyetinize hakaretin ilerisinde de bir çok suç işliyor demektir)
Şimdi esas soruna gelirsek: Sizi biri izlemiyor olabilir yani evde veya çevrenizde bir konutta, dairede evinizi görebilen veya sizi tanıyan kimse sizle dalga geçiyor veya tedirgin etmeye çalışıyor olabilir. O yüzden önce kişisel tedbirlerle bunun yapılıp yapılmadığından emin olmaya veya en azından somut bir ipucu edinmeye çalışın. (Üzerinizdeki kıyafeti veya evinizdeki x eşyasını bilmekten daha kati bir şey)
Not: Sizle alay eden arkadaşlar cevap vermemeniz ve kullandığınız cihazların sayısından ötürü alay ediyorlar zira bu tarz absürt şeyleri yapan çok var. (ki hala öyle olup olmadığından emin olmamışlardır)
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı