Çözüldü Evdeki tüm akıllı cihazlar birisi tarafından izleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugbabowie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle tüm cihazlarımın ön kameraları kapalı ve tüm cihazlarım tanımadığım kötü kalpli biri tarafından izleniyor. Cihazlarım; PC, tablet ve 2 Android, 1 iOS telefon. Kurtulamıyorum bir türlü ne yapsam olmuyor en önemlisi de format attığımda bile izleniyor oluyorum. Ve garip olan kısmı ise bu kötü şahıs beni görebiliyor kameralarım kapalı olsa bile kanıtlarım var. Ne olur birisi yardım etsin, hayatım mahvoldu ve de hakaretler ediyor yaşantıma. Çok zor durumdayım.

Çözüm
İzlenip izlenmediğinizi anlamanın 1-2 basit yolu var:
1-İnternet bağlantısını cihazlardan bir süreliğine kesin.
2-Tüm kamera görüntülemesi yapabilecek cihazların kameralarını kapatın.
3-Network'ünüze bağlı cihazları ve ağ paylaşım durumunuzu kontrol edin.
4-Kullandığınız tüm cihazlarda yetkileri sınırlayın, güvenlik duvarı engeli koyun.
5-IP adresinizi ve DNS sunucunuzu değiştirin.
Kişisel tedbirleri aldıktan sonra da siber suçlara suç duyurusunda bulunun. (Bu sosyal medya üzerinden hakaret edilen davalar gibi bir durum değil eğer sizi birisi izliyor ve üzerine hakaret, şantaj vs. artık neyse yapıyorsa şahsiyetinize hakaretin ilerisinde de bir çok suç işliyor demektir)
Şimdi esas soruna gelirsek: Sizi biri izlemiyor olabilir yani evde veya çevrenizde bir konutta, dairede evinizi görebilen veya sizi tanıyan kimse sizle dalga geçiyor veya tedirgin etmeye çalışıyor olabilir. O yüzden önce kişisel tedbirlerle bunun yapılıp yapılmadığından emin olmaya veya en azından somut bir ipucu edinmeye çalışın. (Üzerinizdeki kıyafeti veya evinizdeki x eşyasını bilmekten daha kati bir şey)
Not: Sizle alay eden arkadaşlar cevap vermemeniz ve kullandığınız cihazların sayısından ötürü alay ediyorlar zira bu tarz absürt şeyleri yapan çok var. (ki hala öyle olup olmadığından emin olmamışlardır)
Avast yetersiz olur. Kaspersky IS indirip kamera özelliğini açıp tanımadığınız yazılımlara izin vermeyin.
Teşekkür ederim deneyeceğim.
Perdeyi kapat birisi sizin evi dürbünle izliyordur şantaj yapıyordur sende kameradan izliyor sanıyorsun.
Onu yapacak birini tanımıyorum ve de perdeler daima kapalı.Teşekkür ederim.
Beni de paranoyak yaptın kamerayı bantla kapattım.
Özür dilerim.

En azından uygulamanın adını verebilirsiniz hocam? Veya uygulamanın adını neden vermediğinizi söyleyebilirsiniz?

Tek olay bu mu? Başka neler yaşadınız? Telefonun kamerasının bantlı olmasına rağmen mi bunu bilebildi?
Evet işte bunu diyorum korkuyorum zaten teknolojiye karşı Fransız biriyim anlamıyorum o yüzden burada sordum soruyu.
Bir program, bir site, bir kişi. Kardeşim troll müsün sen? Dalga falan geçmiyor burada kimse senle. Kameran kapalıysa göremez, izleyemez. Format attığın zaman kimse seni izleyemez. Eğer ağına sızdıysa modem ve internet sağlayıcınızı değiştirin. Açık konuşun.
Program olarak ta var site olarak ta var her ikisi de Edebiyat hakkında her ikisinde de dediğim kişi mevcut. Görülmemden ne zaman şüphelendiğimi yazdım zaten burada soru sordum soru işaretlerim var aklımda daha da emin olmak için bende de kısıtlı bilgiler zaten tanımıyorum kişiyi.
Modemi kapatın, sorun çözüldü. Önceki yazdığım mesajı oku.
Çözülmedi.

Evet işte bunu diyorum korkuyorum zaten teknolojiye karşı Fransız biriyim anlamıyorum o yüzden burada sordum soruyu.
Konunun troll olduğunu biliyorum fakat belki değildir diye de yazıyorum.

1. Modem kapalı olduğu zaman sizi kimse kameralardan izleyemez, göremez.
2. Uygulamanın adını vermiyorsunuz, kişiyi tanıyorsunuz sanırım ancak söylemiyorsunuz.
3. Çok kapalı konuşuyorsunuz. Her şeyi söylemelisiniz ki size yardım edelim değil mi?
4. Modeminizi değiştirin, internet sağlayıcınızı değiştirin.
5. Dava açma hakkına sahipsiniz.

Bunları yapmanıza rağmen sorununuz çözülmediyse eviniz de gizli kamera olabilir. Veya diğer ihtimal camdan izleniyorsunuz. Çok düşük bir ihtimal.

Sözde her şeyinizi bilen kişi bu konuyu açtığınızı da biliyordur.

İnternet üzerinden edindiğiniz 3.parti yazılımlar (bazı virüs programları hariç) genellikle sorun çözmek yerine sorun yaratır. O yüzden virüs için program kullanabilirsiniz ama siz bilgisayar dışı cihazlarda da sorun yaşadığınızı belirtmişsiniz o yüzden ağ kontrolü yapmanız daha sağlıklı olur. Ancak Nimda tarzı ağ virüslerini yerleştirip trafik ağını izlemek için bile bir kitap/edebiyat uygulaması üzerinden kurulan ağdan fazlası gerekir o yüzden başka temasta (önerdiği bir siteye erişim, dosya indirme gibi) bulunduysanız önce onları göz önünde bulundurun. (FTP tarzı paylaşımlar için geliştirilen virüsleri önlemek nispeten daha kolay olduğu için 3'de yazdığım gibi ağ paylaşımını sınırlandırırsanız (hatta kapatırsanız) zaten ekarte olacaktır.)

Evet bunu yapacağım zaten internetle oluyor insanlara format attım deim izlenmez dediler format attıktan sonra eninde sonunda direkt ağa bağlanmam gerekiyor bu yüzden ama kamera konusunda tereddütlerim var hala. Bilgileriniz için teşekkür ederim. Keşke herkes anlayışlı olsa...

Konunun troll olduğunu biliyorum fakat belki değildir diye de yazıyorum.

1. Modem kapalı olduğu zaman sizi kimse kameralardan izleyemez, göremez.
2. Uygulamanın adını vermiyorsunuz, kişiyi tanıyorsunuz sanırım ancak söylemiyorsunuz.
3. Çok kapalı konuşuyorsunuz. Her şeyi söylemelisiniz ki size yardım edelim değil mi?
4. Modeminizi değiştirin, internet sağlayıcınızı değiştirin.
5. Dava açma hakkına sahipsiniz.

Bunları yapmanıza rağmen sorununuz çözülmediyse eviniz de gizli kamera olabilir. Veya diğer ihtimal camdan izleniyorsunuz. Çok düşük bir ihtimal.

Sözde her şeyinizi bilen kişi bu konuyu açtığınızı da biliyordur.

Trol olduğunu düşünüyorsanız zahmet etmeyin teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Arkadaşım kamerayı bantla kapat ama siyah bant olsun. Ondan sonra arkadaşların dediği Kaspersky IS gibi uygulamalardan zararlı yazılımlara izin verme. Bunlar olurken hâlâ sizi görüp giydiğiniz şeyleri falan biliyorsa ya eviniz izleniyordur ya da bir arkadaşınız sizi trolluyordur.

Bu kadar mesaj attım, sorununuzu çözmeye çalıştım. Sizin attığınız cevaba bakın. Cidden yazık. Konu troll arkadaşlar boşuna uğraşmayın.

Ben o yazdığınız kısa mesaj için söylemiştim bunu. Ama yardım etmenin de bir adabı var. Diyorsunuz ki yalancısın ama yine de yardım etmiş gibi yapayım, ilk dediğiniz trol olduğunu biliyorumla başlamanız zaten hatalıydı. Bu sitedeki ilk sorum ve trol yapmaya vaktim yok. Gerçekten inanıp da düzgün yorum yapanlara teşekkür ederim. Zaten bu soru için kaydolmuştum, kalıcı da değilim.

Dediklerimi dikkate bile almıyorsunuz ki. Siz cevapları ve soruları umursamıyorsunuz. Siz troll yazanlara cevap veriyorsunuz. İnsanlar size sorular soruyor bari onlara cevap verin. Karşımızda ki kişi gizli konuşuyor ve hiç bir şeyi açık anlatmıyor. Ne istiyorsun? Bana değil sorulara cevap ver.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı