Evden çıkınca ne yapılabilir?

BeratMen

Centipat
Daha fazla  
Yaz geldi ve artık çok sıkıcı olmaya başladı. 16 yaşındayım, yazın başlarında bir işe girmiştim ama o işten neredeyse 1 hafta sonra ayrıldım. Hem düşük ücret yüzünden hem de bir şey öğretmiyordu, günümün yarısını ayakta dikilerek geçiriyordum.

Şimdi ise ne yapacağım bilmiyorum, evde hep ya bilgisayara bakıyorum ya da telefona. Öneri verebilir misiniz?
İnternet kafeye şu ana kadar hiç gitmedim. GYM için de utanıyorum.

O yaşlarda benim hayatımı tamamen değiştiren basketbol oynamayı tavsiye edebilirim. Oynamayı bilmiyorum, anlamıyorum, yeteneğim yok vs gibi bahaneleri hiç sayma, başladığımda inanılmaz kötü bir seviyedeydim, benden yeteneksiz olamazsın.

Güzel bir basketbol topu edinip nispeten sakin basketbol sahalarında bir iki ay boyunca kendi kendine çalışabilirsin. Evde YouTube'dan basketbol eğitim videoları izleyip ertesi gün gidip sahada antrenman yapabilirsin. Bir süre sonra daha kalabalık basketbol sahalarını keşfedip maçlara dahil olup hem keyifle spor yaparsın hem de inanılmaz bir çevre edinip sosyal yeteneklerini arttırırsin.

Benim verebileceğim tavsiye bu olabilir. Bu şekilde kendi hayatım o dönemlerde hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde değişip gelişmişti. 30 yaşıma geldim hala hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri olabilir. Nerede olursam olayım sadece bir basketbol topu ve biraz kalabalık bir basketbol sahası ile çevre edinmemi ve sosyallesmemi sağlıyor yıllar önce edindiğim bu yetenek.

Yaz geldi ve artık çok sıkıcı olmaya başladı. 16 yaşındayım, yazın başlarında bir işe girmiştim ama o işten neredeyse 1 hafta sonra ayrıldım. Hem düşük ücret yüzünden hem de bir şey öğretmiyordu, günümün yarısını ayakta dikilerek geçiriyordum.

Şimdi ise ne yapacağım bilmiyorum, evde hep ya bilgisayara bakıyorum ya da telefona. Öneri verebilir misiniz?
İnternet kafeye şu ana kadar hiç gitmedim. GYM için de utanıyorum.
GYM için şunu söyleyebilirim ki ben GYM'ye giderken gittiğim üç ay süre boyunca gördüğüm 10 kişinin 3-4'ü rahat yeniydi, yani demek istediğim yalnız olmayacaksın ki olsanda sorun değil bence. GYM önerebilirim eğer sağlık sorunun yoksa.

Onun dışında şunlarda güzel olabilir:
Kütüphaneye/sahile/sakin bir yere gidip ders çalışmak,
Hobi edinmek (koşu, bisiklet, paten),
Kitap okumak (yüziklerin efendisi vb.)
Yeni dil öğrenmek (İngilizce, fransızca vs.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı