Eve gelen TT çalışanı alt yapı için mi geldi?

İsmail Ördek

Hectopat
Daha fazla  
Az önce eve bir TT çalışanının geldiğini ve apartman ismini sorduğunu söylediler pencereden baktım adam elektrik direğinin yanındaki direk de bir kutu var onunla uğraşıyor. Port açma veya altyapı getirme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Çünkü biz altyapı başvurusu yapmıştık.

Nereden bilelim. Belki telefon hattını tamir için gelmiştir. Direkt inip o kişiye sorsana buraya sorana kadar.

Adam merdivene çıkmıştı ve direk indi sonra pencereden baktım gitmiş.
Nereden bilelim. Belki telefon hattını tamir için gelmiştir. Direkt inip o kişiye sorsana buraya sorana kadar.

Hocam kutunun fotoğrafını atsam anlaşılır mı?

Kutunun fotoğrafını bir atın bakalım. Anlayabilirsem yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam bu da GIBIRNet altyapı sonucu bu altyapı var ama port yok anlamınamı geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-02-04-13-42-42-215_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-04-13-42-42-215_com.android.chrome.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20220204_133748.jpg
    IMG_20220204_133748.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 42
Hocam bu da GIBIRNet altyapı sonucu bu altyapı var ama port yok anlamınamı geliyor.
Evet, sorgulama sonucunda da görüldüğü üzere port yok.

İkinci fotoğraftaki ankastre kutusu. Yani telefon kabloları üzerinden internet hizmeti dağıtan kutu.
Dediğiniz gibi port açmak için gelmiş olabilir. Veya mesela birisi internet aboneliği başvurusu yapmıştır. O başvuran kişinin kablosunu tespit edip işaretlemek için gelmiş de olabilir.

Evet, sorgulama sonucunda da görüldüğü üzere port yok.

İkinci fotoğraftaki ankastre kutusu. Yani telefon kabloları üzerinden internet hizmeti dağıtan kutu.
Dediğiniz gibi port açmak için gelmiş olabilir. Veya mesela birisi internet aboneliği başvurusu yapmıştır. O başvuran kişinin kablosunu tespit edip işaretlemek için gelmiş de olabilir.

Yani altyapım var değil mi hocam ben başvuru yaptığımda altyapı yok 2 ay ile 24 ay arası var dediler şubeye gittim 2 port kalmış denmişti sonradan galiba onlarda dolmuş.

Yani altyapım var değil mi hocam ben başvuru yaptığımda altyapı yok 2 ay ile 24 ay arası var dediler şubeye gittim 2 port kalmış denmişti sonradan galiba onlarda dolmuş.
Sorgulama sonucunda port yok yazıyor ama altyapı da yok gibi duruyor sanki, burayı tam anlayamadım. Eğer altyapı olup da port olmasaydı altyapının desteklediği maksimum hız da yazardı. Şimdi 0 Mbps yazdığına göre altyapı da yok diye düşünüyorum.
Şu adreslerden de altyapı sorgulaması yapıp sonucunu atabilir misiniz?
3 tane attım ki birinde hatalı sonuç çıkarsa belki diğerleri doğru sonucu verir.
Dediğim gibi altyapı var da port yoksa desteklenen en yüksek hızın da belirtilmesi lazım.
Mesela şöyle:
"Tahmini en yüksek hız: 62 Mbps
Port durumu: Port yok" şeklinde bir sonuç çıkması lazım. Ama şu an sizin durumunuzda desteklenen en yüksek hız 0 Mbps olarak görünüyor. Ben hiç altyapı yok diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı