Eve usta çağıramama

Aslında öğrendikten sona çok kolay işler. Geçen sene mobilyacı çağırmıştık eve benim odadaki yatağı kurdu ama altında 2 tane sağlamlaştırma demirini montelemeden gitti 1 yıl o şekilde kullandım en son dur şunu halledeyim dedim evde zaten matkap falan var sülale inşaatçı. Tak tak vidaladık demirleri.
Nicknameden anladığımız kadarıyla siz de elektrikçisiniz galiba😀.

3-4'dür hidraforun basınç tüpünün havası kaçıyor ve tanzik gidiyor çünkü gelen usta yapamıyor. Boş yere şamreli değişiyor sonra hava basıp 100 lirayı cebe atıyor. Başka usta getiriyorum, otomatiği bozulmuş, burası patlamış diye sallıyor oda 4 katını cebe indiriyor. Dün çevirdim çıkardım, suyunu boşaltıp bisiklet pompası ile hava vurdum sorun giderildi. 15 dk bile sürmedi artık hesabını yapın. Geliyor ve bozuk olmayanı bozuk diye kitliyor. Geçenlerde yeni bulaşık makinesinin yeri için mutfak musluğunun vanasından bağlantı alması için usta getirdim, adam vurdu musluğu kırdı üstelik diğerini iyi sıkamadı. Ek olarak 150 işçilik + 100'de musluğa verdim. Eve gerekli olan her şeyi sipariş verdim her şeyi kendim değiştirdim. Usta'dan daha iyi yaptım. Cebimdeki bana kaldı. Üstelik adamın 100-300 liraya taktığı dandik ürünlerin yarı fiyatına 10 katı kaliteli ürünler takıyorsun. Evi geçen yıl 2 boyacıya boyattım ama kesmelerde izler var ve akmış. Ülkede düzgün usta yok. Adam geliyor ne ustasısın diyorum oda ben her işi yapıyorum diyor yani para için g... veriyorum diyor. Usta demek bir alanda ustalamış olan adama denir. Bir insan her konuda usta olamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4'dür hidraforun basınç tüpünün havası kaçıyor ve tanzik gidiyor çünkü gelen usta yapamıyor. Boş yere şamreli değişiyor sonra hava basıp 100 lirayı cebe atıyor. Başka usta getiriyorum, otomatiği bozulmuş, burası patlamış diye sallıyor oda 4 katını cebe indiriyor. Dün çevirdim çıkardım, suyunu boşaltıp bisiklet pompası ile hava vurdum sorun giderildi. 15 dk bile sürmedi artık hesabını yapın. Geliyor ve bozuk olmayanı bozuk diye kitliyor. Geçenlerde yeni bulaşık makinesinin yeri için mutfak musluğunun vanasından bağlantı alması için usta getirdim, adam vurdu musluğu kırdı üstelik diğerini iyi sıkamadı. Ek olarak 150 işçilik + 100'de musluğa verdim. Eve gerekli olan her şeyi sipariş verdim her şeyi kendim değiştirdim. Usta'dan daha iyi yaptım. Cebimdeki bana kaldı. Üstelik adamın 100-300 liraya taktığı dandik ürünlerin yarı fiyatına 10 katı kaliteli ürünler takıyorsun. Evi geçen yıl 2 boyacıya boyattım ama kesmelerde izler var ve akmış. Ülkede düzgün usta yok. Adam geliyor ne ustasısın diyorum oda ben her işi yapıyorum diyor yani para için g... veriyorum diyor. Usta demek bir alanda ustalamış olan adama denir. Bir insan her konuda usta olamaz.
Düzgün insan olunca her işi yapabilen insan görmüştüm ben bir kere. Genelde iyi yapıyor yaptığı işi. Ama para almak için fazla masraf çıkarıyor. Rezervuar bozulmuştu baktı bozuk bu dedi. Benden internetteki satış fiyatının 2 katını istemiş ben de ben alıyım demiştim malzemesini güvenmediğim için iyi ki de öyle demişim. Sonra bu olaydan sonra küstü gelmedi. Kendim takıyım diye öğrendim. Eskisi de bozulmamış toprak kaçmış sadece.Gereksiz yere 100 lira daha harcatmış. Borular da bozukmuş. Onu intermetten öğrenemedim.Mecbur bir akrabayı çağırıp ona yaptırttım. Damlama bandı ile bağladı iyi de oldu akıntı yapmıyor. Aslında onların da ekleme nipeli olsa güzel olur.

Zafer yıldız, Fatih bank, Murat sen gibi Youtube kanallarından teknik bilgiler öğrenebilirsiniz. Hobi maksadıyla izliyorum hepsini, gayet açıklayıcı ve yardımsever insanlar.
Bu kanallarda baya iyi sistemleri anlamak için. Daha kolay kısımlarını anlamak için Koçtaş ve Tekzen'in de videoları oluyor galiba. Murat Sen uzun zamandır elektrik videoları çekmiyor sanırsam kültür videolarına yönelmiş

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı