Evga 600B vs Corsair VS650

PSU Tier List Updated
Burada Evga 600B Tier 4, Corsair VS serisi ise Tier 6 olarak geçiyor. (Bu tier olayını 1.kalite, 2.kalite olarak düşünebilirsiniz.)
PSU tier list 2.0 - Components - Tom's Hardware
Burada ise Evga 600B Tier 3 iken Corsair VS serisi Tier 4 olarak geçiyor.

Evga 600B'yi tavsiye ederim bu iki model arasından.

Bir güç kaynağında kalite, uzun ömür ve düşük ses arıyorsanız Seasonic'in güç kaynaklarından şaşmayın. Corsair'in güç kaynaklarının bir bölümünü Seasonic ürettiği için Corsair'in ürünlerini de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. VS650 alabilirsiniz.
Corsair'in VS serisini Channel Well Technology (CWT) firması üretiyor.

CORSAIR - PSU Review Database Buradan hangi modeli hangi firmanın ürettiğine bakabilirsiniz.

PSU Tier List Updated
Burada Evga 600B Tier 4, Corsair VS serisi ise Tier 6 olarak geçiyor. (Bu tier olayını 1.kalite, 2.kalite olarak düşünebilirsiniz.)

CORSAIR - PSU Review Database Buradan hangi modeli hangi firmanın ürettiğine bakabilirsiniz.
Zaten Corsair'in güç kaynaklarının bir bölümünü Seasonic üretiyor dedim VS serisini Seasonic üretiyor demedim :)

PSU Tier List Updated

Peki neden Evga onuda açıklarmısınız.

Peki 250-300 fiyat aralığında başka güç kaynağı önerebilirmisiniz ?

Peki neden Evga onuda açıklarmısınız.

Peki 250-300 fiyat aralığında başka güç kaynağı önerebilirmisiniz ?
Dediğim gibi PSU kalite sıralamalarına (Tier List) bakarak öneride bulundum. Evga 600B serisi Corsair VS serisinden daha kaliteli olarak gösteriliyor. Corsair'in üst model PSU'ları çok iyi (AX - HX serileri gibi) ama VS serisinde cızırtı sorunu yaşadığını söyleyenler var, bir sıkıntım yok rahatça kullanıyorum diyenler de var. Tercih size kalmış.

Başka bir öneri isterseniz:
FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
Bu iki üründen birini alabilirsiniz. Arada fiyat farkı az ben 700 watt olanı öneririm. 5 Yıl garantileri mevcut. Bu fiyat aralığında bu kadar uzun süre garanti nadir bulunuyor.

Dediğim gibi PSU kalite sıralamalarına (Tier List) bakarak öneride bulundum. Evga 600B serisi Corsair VS serisinden daha kaliteli olarak gösteriliyor. Corsair'in üst model PSU'ları çok iyi (AX - HX serileri gibi) ama VS serisinde cızırtı sorunu yaşadığını söyleyenler var, bir sıkıntım yok rahatça kullanıyorum diyenler de var. Tercih size kalmış.

Başka bir öneri isterseniz:
FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
Bu iki üründen birini alabilirsiniz. Arada fiyat farkı az ben 700 watt olanı öneririm. 5 Yıl garantileri mevcut. Bu fiyat aralığında bu kadar uzun süre garanti nadir bulunuyor.
Peki benim aradığım şeyler bu PSU'larda mevcutmu ? Ses, kalite ve uzun ömürlülük ?

@BERWAR Hocam siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında ?

Peki benim aradığım şeyler bu PSU'larda mevcutmu ? Ses, kalite ve uzun ömürlülük ?
Bizzat kullanmadığım için kesin konuşamayacağım ama FSP güvenilir ve kaliteli bir markadır. Bugün sistem toplayacak olsam muhtemelen FSP tercih ederim güç kaynağı olarak.
inventus.com.tr 'de Hydro 700 ürününün altındaki tanıtım bölümünden alıntılıyorum:

FSP’nin kendi fabrikasında üretilen Hydro serisi güç kaynakları üst düzey malzeme kalitesi ile üretilip detaylı kalite kontrol testlerine tabii tutulmaktadır. Bu testlerin verdiği güven ile FSP, Hydro serisi ürünlere tam 5 yıl garanti sunar. Hydro HD700, kullanıcısına uzun ömürlü ve verimli bir güç kaynağının garantisini verir.

Hydro HD700 günümüzde kabul görmüş ve gerekli tüm koruma özelliklerine sahiptir. 0.9’dan büyük Aktif PFC ile anlık güç dengesizliklerinin önüne geçerek sisteminize zarar gelmesini önler. Son çıkan ATX12V v2.3 ve EPS 2.92 standartlarına destek verir ve geriye uyumlu olarak ATX12V 2.2 ve ATX12V 2.01’e de destek sağlar.

FSP.jpg

FSP Hydro HD700, 120 mm’lik sessiz bir fana sahiptir. Güç kaynağınızın sıcaklığı veya yükü arttıkça akıllı fan kontrolü durumu analiz edip fan hızını ayarlar. Böylece kullanımınıza göre en iyi soğutma, en düşük ses ve en uzun ömre sahip bir güç kaynağına sahip olursunuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı