Çözüldü Evga 980Ti SC+ ACX 2.0+ Yükte Sabit 83 Derecede Çalışması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
82
Yer
ε
Windows 10 Pro İnsider 16266 kullanıyordum. Bu Windows güncellemesi gelmeden önce yükte sıcaklık stok fan ve hızlar ile en az fazla 76 derece iken şimdi 83 dereceye yükseldi. İnsider olmaktan çıkıp 10 Pro 15063 Stabil sürüme geri dönsem bile fayda etmedi. Sanki o sıcaklık artık sabitlendi gibi. Sorun ne olabilir? 980Ti'yi alalı Temmuz'da 2 sene olacak sattığım ve geri aldığım kişi macunu değiştirmemiştir. Macun yenileme zamanı gelmiş olabilir mi?

Son düzenleme:
Evet, macun değişimi gelmiş olabilir.
Bu sıcaklık farkı havaların ısınmasıyla akalı da olabilir yalnız.

Aklıma gelmedi değil cidden son iki günde İstanbul ve çevresinde bariz sıcaklar arttı. Sanki yazılım hatası gibi geldi bana çünkü 3 gün önce stok fan hızı 60 seviyelerindeyken 76 derece olan kart 83 derecede de aynı fan hızı ile çalışıyor yani soğutmaya gerek duymuyor gibi. Şimdilik sıcaklar daha fazla artana kadar idare edeyim bakalım.

Havalar iki gün içerisinde ciddi şekilde ısındı. Benimde işlemcimin yükte ısısı 6-7 derece arttı haliyle normal. Kartı bakım için açacaksanız liquid metal uygulamanızı şiddetle öneririm.

Thermal Grizzly Conductonaut 1Gr.Thermal Macun

Listeye ekledim. Açıkçası işlemciye macun değiştirme konusunda uzmanım fakat ekran kartını hiç söküp yenilemedim. Paylaştığın bu macun ekran kartlarına has macun sanırım. Ben kendi işlemci macunu ile değiştirmeyi düşünüyordum.

Son düzenleme:
Hocam bu ürün delid için ve IHS olmayan çipler için uygun bir liquid. Yani CPU'nun IHS'ine sürülecek bir liquid değil. Dediğiniz gibi ekran kartına da uygun. Ben bu ürünü delid için sipariş ettim hala bekliyorum 74 W/mk iletkenlik değeri var. Çeşitli uygulama videolarını izlediğimde 25 ila 35 derece arası bir ısı düşüşü, %50 civarı bir fan gürültüsü azalması gözlemledim. Yani sıcaklık problemlerini tamamen ortadan kaldırıyor. Ürün geldiği zaman incelemesini de yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
İkisi de güzel ürün fakat yoğun araştırmalarım sonucu Thermal Grizzly Conductonaut'un daha performanslı bir ürün olduğuna karar verdim. Ayrıca arada uçurum sayılabilecek bir iletkenlik farkı var. Ben açıkçası daha çok fan seslerinden kafam daha az ütüleneceği için alıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı