EVGA GTX 1070 FTW2 vs MSI GTX 1080 Aero

Hangisi alınır?

• Oy verenlerin toplamı
    16
Son düzenleme:
Aynen uyumlu sıvı soğutmayı takabileceğin çeşitli markaların aparatları mevcut bilinen en meşhur NZXT G10, Artic Accelero ya da üstteki Evga Hybrid'ten birini alacaksın. G10 alırsan uyumlu sıvı soğutucuyu hariçten alman gerekir. Uyumlu soğutucuları Kelsier üstte paylaşmış. En hesaplı bu şekilde oluyor.

Thermaltake Water 3.0 Performer 120mm CPU Su Soğutma Fiyatı

NZXT Kraken G10 Soğutucu (Beyaz) Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
Aynen uyumlu sıvı soğutmayı takabileceğin çeşitli markaların aparatları mevcut bilinen en meşhur NZXT G10, Artic Accelero ya da üstteki Evga Hybrid'ten birini alacaksın. G10 alırsan uyumlu sıvı soğutucuyu hariçten alman gerekir. Uyumlu soğutucuları Kelsier üstte paylaşmış. En hesaplı bu şekilde oluyor.

Thermaltake Water 3.0 Performer 120mm CPU Su Soğutma Fiyatı

NZXT Kraken G10 Soğutucu (Beyaz) Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
En iyisi birkaç ay sonra H55 ve Kraken G10 alırım. Herhalde Thermaltake'den daha iyi olur H55.

Sıcaklık değerleri mesela normal hava soğutma modellerden ne kadar düşük olur?

Ek olarak Razer Deathstalker Chroma konuma da bakarsanız sevinirim. Acil almam gerekiyor da alacaksam.

H55 piyasada zor bulunur. Ben güncel en hesaplı örnek sundum bütçe sıkıntın olmazsa çok daha iyi soğutmalı modelde alabilirsin ama bana soracak olursan o kadar abartıya kaçmana gerek yok. Sonuçta en ucuz sıvı soğutma bile en iyi hava soğutmalı ekran kartından daha az ısınacaktır. Diğer konuya burada yazmam doğru olmaz tek diyeceğim Corsair, Cooler Master, Steelseries, Logitech varken Razer'den uzak dur.

H55 piyasada zor bulunur. Ben güncel en hesaplı örnek sundum bütçe sıkıntın olmazsa çok daha iyi soğutmalı modelde alabilirsin ama bana soracak olursan o kadar abartıya kaçmana gerek yok. En ucuz sıvı soğutma bile en iyi hava soğutmalı ekran kartından daha az ısınacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

H90 ile maksimum yükte sıcaklık 57 dereceyi geçmiyor. Normalde oyunlar 52-53. H55 bulmak sıkıntı değil Amazon'da var şu an. Sıvı soğutma aparat ve soğutucu en fazla 500 olabilir birkaç ay sonra alacağım zaten.

En fazla 500 TL Amazon'dan da parça önerebilirsiniz daha ucuz.

Son düzenleme:
MaLMoTH'un attığı G10 versiyonuna göre daha geniş kapsamlı vesaire, yenilenmiş versiyonu gibi G10'un.
NZXT
Kraken X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
Corsair
H105, H110, H90, H75, H55, H50 (CW-906006-WW only)
Thermaltake
Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140,
Water 3.0 Ultimate, Extreme S, Extreme, Pro, Performer
Water 2.0 Extreme, Pro, Performer
Antec
KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
Zalman
LQ-320, LQ-315, LQ-310
Listesi böyle.

Soğutucu olarak bunu öneririm: Amazon.com: Corsair Hydro Series Cooling H75 Performance Liquid CPU Cooler: Electronics

Hem H55'den daha iyidir, fiyat farkı da çok yakın zaten. G12 ile birlikte import fee dahil 462 TL gördüm ben. Termal macunu saymadım, import fee gözükmüyordu 10 dolar da onu saysak tam 500 TL gibi bir şey çıkıyor. Bu arada herhangi ölü bir pompayla bile G12 takıp kullansan 1080 Aero blower soğutucusundan en az 20 derece daha az çalıştırır kartı. Çünkü blower fan soğutma tipi ısı yaymadan direk olarak arkadan çıkış sağlamak amaçlı olduğu için custom aktif soğutmalara göre de daha çok ısınır. Direk heatsink+ üstünde fan gibi değildir yani. H75 + G12 kombinasyonu yaparsan 50 dereceleri geçmezsin tahminimce. Fan profiline de bağlı tabii ama ne kadar kızıştırırsan kızıştır 55 dereceyi geçmez.

MaLMoTH'un attığı G10 versiyonuna göre daha geniş kapsamlı vesaire, yenilenmiş versiyonu gibi G10'un.
NZXT
Kraken X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
Corsair
H105, H110, H90, H75, H55, H50 (CW-906006-WW only)
Thermaltake
Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140,
Water 3.0 Ultimate, Extreme S, Extreme, Pro, Performer
Water 2.0 Extreme, Pro, Performer
Antec
KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
Zalman
LQ-320, LQ-315, LQ-310
Listesi böyle.

Soğutucu olarak bunu öneririm: Amazon.com: Corsair Hydro Series Cooling H75 Performance Liquid CPU Cooler: Electronics

Hem H55'den daha iyidir, fiyat farkı da çok yakın zaten. G12 ile birlikte import fee dahil 462 TL gördüm ben. Termal macunu saymadım, import fee gözükmüyordu 10 dolar da onu saysak tam 500 TL gibi bir şey çıkıyor. Bu arada herhangi ölü bir pompayla bile G12 takıp kullansan 1080 Aero blower soğutucusundan en az 20 derece daha az çalıştırır kartı. Çünkü blower fan soğutma tipi ısı yaymadan direk olarak arkadan çıkış sağlamak amaçlı olduğu için custom aktif soğutmalara göre de daha çok ısınır. Direk heatsink+ üstünde fan gibi değildir yani. H75 + G12 kombinasyonu yaparsan 50 dereceleri geçmezsin tahminimce. Fan profiline de bağlı tabii ama ne kadar kızıştırırsan kızıştır 55 dereceyi geçmez.
H75 ve G12 Amazon'dan alındığında 540 TL tutuyor en fazla dolar 4 TL alındığında. Daha klavye vs. alacağım. Herhalde bu custom soğutma isi için baya bekleyeceğim.

H75 ve G12 Amazon'dan alındığında 540 TL tutuyor en fazla dolar 4 TL alındığında. Daha klavye vs. alacağım. Herhalde bu custom soğutma isi için baya bekleyeceğim.
Tabii bu sadece opsiyonel. Bence şu an için gerek yok, ileride overclock yapılabilmesi için ve daha serin çalışabilmesi için iyi olur. Şu anlık 1080 uygun fiyata bulduysanız havada kapın yani :D

Yapman şart değil ki. Belki de hiç gerek kalmayacak mevcut soğutucudan memnun kalacaksın belli mi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı