EVGA GTX 1660 Super SC Ultra orijinal VBIOS kurmak

Makaleler
6
Yer
Konak / İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektronik teknisyeni
Arkadaşlar merhaba. Ben bu ürünü 2.el aldım. Cihazda çok ısınma ve fan sesi var. Ayrıca oyunlarda stabil değil. VBIOS kontrolü yaptığımda versiyonun TechPowerUp tarafından "doğrulanmayan" versiyon olduğunu gördüm. Uygun versiyonu yüklediğim zaman da ekteki hata ve oyunlarda crash oluyor. MSIAfterburner OC scan testi de başarısız oluyor.
Fakat üzerindeki VBIOS ile testlerde sorun yok.
Üzerindeki VBIOS'u TechPowerUp'a upload ettim ve orada konu açtım. Bana 2 adet doğrulanmış VBIOS olduğunu ve bunlardan birini yüklemem gerektiğini söylediler.
Rica etsem aynı karta sahip olan arkadaşlar varsa GPU-Z ile VBIOS versiyonuna bakabilir mi?

Ekran görüntüsü 2024-01-31 090222.png
EVGA.gif
2024-01-31_09-20-23.png

2024-01-31_08-42-43.png

2024-01-31_08-41-15.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Görseldeki VBIOS düz 1660 Super için, sizin kartınız SC Ultra ise, aşağıdaki kartınızın VBIOS'u, frekansta bir farklılık yok, sorununuz VBIOS kaynaklı olmayabilir.

İşte tuhaflık ta orada. Sizin paylaştığınız 86 ile biten versiyon EVGA'nın bu modelleri için doğrulanmış VBIOS. Ama ben bu versiyonda görseldeki hatayı alıyorum. Ve oyunlarda/testlerde crash. Ürünü aldığımda üzerinde olan VBIOS ise görselde kırmızı çerçeve ile işaretlediğim 61 ile biten versiyon. Ve bu versiyon doğrulanmamış görünüyor. Fakat testlerde ve oyunda crash yapmıyor. Termal macun değiştirmeme rağmen (MX-4 ) oyunlarda 75-80 dereceye çıkıyor ve fanlar Turbo dönüyor.
Benim anlamadığım 86 versiyonda neden sorun oluyor ve bu doğrulanmamış VBIOS kime ait? :)

Görseldeki VBIOS düz 1660 Super için

EVGA için. Zaten EVGA'nın bu model için başka VBIOS sürümü yok. 87 ile biten de aynı modelin SC Black versiyonu için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı