EVGA GTX 970 COiL WHiNE

winvista88

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemcim i5 4460
  • RAM 8 gb kingston 1600 mhz
  • SSD 120 gb kington
  • 600 w 80+ güç kaynağı
  • Evga gtx 970 SuperCLock

Alırken vatanbilgisayarda uyardılar beni,bende biliyordum zaten. %90 gtx 900 serisinde coil whine sorunu var dediler. Aldım 4-5 saat oldu gerçekten var ama ince bi vız sesi geliyor sonra gidiyor hissetmiyorsun zaten ,kulaklık taktığımda kesinlikle sorun olmayacağını düşünüyorum. Şuan ultrada Farcry 4 ve Tera oynadım Oyunlar yağ gibi akıyor.
Mesela Knight online a girdim pvp server. İd pw yazılan ekranda bariz Coil whine zırlama sesi geliyor. ID pw yazıyorum, ekran geçiyor oyuna giriyorum oyunda bu ses yok.
Farcrydada başta var sonra gidiyor ses çözemedim. Ya da fan sesinden duyulmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle durumlarda insan yenisini isteyince gözünü kör ediyor bilirim. Bence şuan stabilite olarak en uygun kart gtx780. Ben senin yerinde olsam iade hakkım varsa ederdim. 1900-2000TL falan zaten eğer 980 aldıysan. O zaman paşalar gibi asus direct cu gtx780 Ti alırdım 1700 civarında. 970 ise 1200 civarı. O zaman da 780 Rog Poseidon yada zotac gtx780 Ti alırdım yaslanırdım arkama keyfime bakardım :)

Böyle durumlarda insan yenisini isteyince gözünü kör ediyor bilirim. Bence şuan stabilite olarak en uygun kart gtx780. Ben senin yerinde olsam iade hakkım varsa ederdim. 1900-2000TL falan zaten eğer 980 aldıysan. O zaman paşalar gibi asus direct cu gtx780 Ti alırdım 1700 civarında. 970 ise 1200 civarı. O zaman da 780 Rog Poseidon yada zotac gtx780 Ti alırdım yaslanırdım arkama keyfime bakardım :)
Maxwell mimarisinin getirdiği yenilikleri bilmiyorsunuz heralde? GTX 970 piyasadayken GTX 780 alınmaz. Hem daha performanslı bir kart GTX 970.

Güzel soyluyorsun ama bütçe sınırlı yaptıgım pc 3200 tl civarındaydı . Kısabıldıgım kadar kıstım ekran kartına yuklendım maksımum 1250 tl werebıldım ekran kartına. Yine arkadaşında dediği gibi (
Maxwell mimarisinin getirdiği yenilikleri bilmiyorsunuz heralde? GTX 970 piyasadayken GTX 780 alınmaz. Hem daha performanslı bir kart GTX 970.
) maxwell mimarisi çok güzel performans veren bir kart çıkarmış. Herzaman zırlamıyo zaten aradada zırlarsa napalım Gülü seven dikenine katlanır. Yeni nesil her zaman iyidir diye düşündüm.

Aslında o geçiş ekranlarında Coil Whine oluşmasının sebebi ekran kartının inanılmaz fps.'ler vermesinden dolayı.
Videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bence bu bir arıza değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende onu duydum. tam da onla uğraşıyordum . :D Ekran kartının programında 60 fps ye ayarladım kartı artık hep 60 fps verıyor. Yanı akıcı ve yeterli . Artık coil whine falan yok :) @ceyyus teşekkürler bu arada.

Bende GTX970 serisine karar verdim.Araştırma yaptım markalar arasında fiyat,teknik servis,soğutma ve coil whine olayını Asus'a karar verdim.Ankara'dan bir bayide 1150tl buldum aldım.Sonuç C.W var oyun menülerinde.Çok rahatsız etmiyo ceyyus'un dediği gibi gözlemledim bende.Yeni nesil,mimarisi,performansı,fiyatı tercih sebebim oldu.Mutluyum.

Bende GTX970 serisine karar verdim.Araştırma yaptım markalar arasında fiyat,teknik servis,soğutma ve coil whine olayını Asus'a karar verdim.Ankara'dan bir bayide 1150tl buldum aldım.Sonuç C.W var oyun menülerinde.Çok rahatsız etmiyo ceyyus'un dediği gibi gözlemledim bende.Yeni nesil,mimarisi,performansı,fiyatı tercih sebebim oldu.Mutluyum.
Asus ve Evga arasında gidip geldim. Yurt Dışında en cok satan evga oldugunu duyuyoduk hep. SuperCLock olayı var bunda 2000 MHZ ye kadar yolu var kartın , Voltaj yuklemesı yapabılıyosun falan. Programın arayüzünü göstereyim sana :

VgvRBv.jpg

Ben Hiç voltajını falan arttırmadım gerek duymadım çünkü. Farcry 4 e gırıyorum. Gayet akıcı fan sessiz, sıcaklık 74 75 de sabit kalıyor. Bobin zırıltısıda yuksek fps de gelıyor onunda zaten Evga programından 60 fps ye sabitleyince giderdim.

Sonuç Asusla Evga arasında gidip geldim neden mi ? Çünkü her parçada 2 yıl garanti varken asus ve evga +1 yıl garanti veriyodu. Asusun fiyatı yuksekti zaten alamazdım (1400 civarı) . Evgada superclock ozellıgı vardı. Hayırlısı dedim aldım . Eğer şuan gidip vatandan alırsan 900 serisi ve 780 gibi ekran kartlarına bedava ubisoft oyunlarından key veriyolar. The Crew , assasins creed unity ve farcry 4 keyi hediye geliyor. Ben assasins creedi seçtim :)

V-Sync açacaksanız neden 60 FPS'nin çok üstünde fps veren bir kart tercih ettiniz? @winvista88
Farcry 4 e girdim ultra ayarlarda oyun başında oyuna girene kadar zırlama geliyodu. Oyuna girdim zırlama gitti. Tera oynadım aynı şekil. Zaten kart farcry 4 e ultrada 200 fps vermıyor. Kısacası sabitlemesemde olur.

Rica ederim. Bende ilk aldığımda aynı yanılgıya düşmüştüm. :D
Hatta o video benim kasama ait, youtube da duruyor gördüğün gibi.
Ama silmedim aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara rehber olsun diye.

Yüksek fps'den dolayı bobinler yerinden fırlayacak gibi ses çıkarıyorlar 1212 fps nedir? :D :D :D

bende onu duydum. tam da onla uğraşıyordum . :D ekran kartının programında 60 fps ye ayarladım kartı artık hep 60 fps werıyor. Yanı akıcı ve yeterli . Artık coil whine falan yok :) @ceyyus teşekkürler bu arada.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı