EVGA'nın NVIDIA ile partnerliği bitirmesi mantıklı mıydı?

Katılım
2 Şubat 2017
Mesajlar
1.771
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Biyolog
Merhaba. Birkaç gündür piyasanın bu haberle şok olduğu konu hakkında tartışmak istedim. Çok güzel ekran kartları üreten 2 firmanın partnerliklerini bitirmesi sizce piyasayı nasıl etkileyecektir? Bu konudaki düşünceleriniz ne acaba? Her ne kadar EVGA önceki sattığı kartların arkasında dursa da bir süre sonra bu kartlara driver destekleri sonlanır mı? Şu an EVGA 3000 serisi kart almak ne kadar mantıklı? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ek olarak EVGA ceyo'sunun şöyle bir açıklaması olmuş basın toplantısında;
"Sahnede Jensen'in kucağında olmayacağız. Bu yüzden insanların orada değilken neler olup bittiğini tahmin etmelerini istemiyorum. EVGA yeni nesli taşımamaya karar verdi."
 
Son düzenleyen: Moderatör:
''Sahnede Jensen'in kucağında olmayacağız'' çok sert bir açıklama. Gelirinin büyük bir kısmını ekran kartı satışından oluşturan bir firma kendisini küçülmeye hatta kapanmaya kadar sürükleyebilecek olan bir riski almak için ne yasamıştır diye düşünüyorum.

AMD Radeon RX 7000 serisi duyurulduktan sonra bir EVGA & AMD partnerliği ortaya çıkacak gibi düşünüyorum. Milyonlarca dolar yatırım yapılmış olan ekran kartı bölümünün kolay kolay kapanmasına izin vermezler.
 
Son düzenleme:
Ben aldığın kartın Nvidia'dan ömrü dolana kadar sürücü desteği alacağını düşünüyorum. Almazsa büyük tepki toplar.
EVGA kendini arka planda bırakmak istememiş açıkcası.
 
Nvidia sürücülerini bile göndermiyormuş EVGA'ya. Resmen dış kapının mandalı muamelesi görmüşler. 30xx serisinde nerdeyse ortalama kart başına 100 dolar zarar etmiş EVGA. 40xx serisinde ise ürettiği kartları piyasaya sürüp satmayacakmış. EVGA bildiğin bu partnerlikte zarar gören taraf olmuş hep zararın neresinden dönerse kâr.
 
Senin aldığın kart her ne kadar Evga adını taşısada içindeki çip Nvdia'nın. Evga sadece soğutucu ve board tasarımından sorumlu.
Ayrıca driverlar marka seçmiyor çip odaklı çıktığı için sadece Evga marka kartlara driver desteğinin bitmesi söz konusu olamaz. Biterse tüm markalar içim bitmeli oda zaten 10 yıldan önce olmaz.
 
EVGA saçmalamış bence. Kendi beceriksizliklerini örtbas etmeye çalışıyor. Kaç kez yanan EVGA gördüm kim bilir. GTX 1080 FTW kartımı da alel acele satmıştım. Ne zararı etmiş çıksın açıklasın? MSRP 1000 olan kartları 2000'den sattılar aylarca. Nerede zarar? Driverla ne alakası var? Alt tarafı board + soğutucu yapıyorsun. Bilinmemiş Çinli firma bile board yapıyor.
 
Driver desteği ile bu konuyu nasıl bağdaştırdı bazı arkadaşlar anlamadım. Siz driver için NVIDIA sitesine girince marka mı seçiyorsunuz? Çip üreticisi kimse, kart odur.
Keşke önce okusanız da sonra yorum yapsanız.
Açıp bakmaya üşenirsiniz diye de alıntılayayım.
"Gamers Nexus ve JayzTwoCents tarafından gelen bilgilere göre EVGA’nın GPU pazarından çekilmesinde Nvidia suçlu tutuluyor. EVGA, Nvidia’nın GPU çekirdekleri için firmaya kesin bir fiyat vermeden RTX 3080 gibi kartların fiyatını kamuya duyurduğunu ve böylece EVGA’nın ekran kartlarındaki fiyat stratejisine zarar verdiğini iddia ediyor. Ayrıca JayzTwoCents’e göre Nvidia, ekran kartları için gereken sürücüleri EVGA ile paylaşmadan önce gazetecilerle paylaşmış."
 
Keşke önce okusanız da sonra yorum yapsanız.
Açıp bakmaya üşenirsiniz diye de alıntılayayım.
"Gamers Nexus ve JayzTwoCents tarafından gelen bilgilere göre EVGA’nın GPU pazarından çekilmesinde Nvidia suçlu tutuluyor. EVGA, Nvidia’nın GPU çekirdekleri için firmaya kesin bir fiyat vermeden RTX 3080 gibi kartların fiyatını kamuya duyurduğunu ve böylece EVGA’nın ekran kartlarındaki fiyat stratejisine zarar verdiğini iddia ediyor. Ayrıca JayzTwoCents’e göre Nvidia, ekran kartları için gereken sürücüleri EVGA ile paylaşmadan önce gazetecilerle paylaşmış."
Burada bahsedilen şey RTX 4000 serisi gibi yeni çıkacak seriler daha piyasaya sürülmeden önce kartların sadece donanımları paylaşılıyor EVGA gibi partner firmalarla, EVGA kartı inşa ediyor fakat driver paylaşılmadığı için kartı tam performanslı çalıştıramıyor ve doğal olarak ısınması/güç tüketimi vb. teknik testleri yapamıyorlar, NVIDIA ise EVGA'ya driver vermeyip inceleme için kart gönderdiği yerlere driver veriyormuş. Hikaye bu, son kullanıcıyı etkileyecek birşey değil.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı