Evi telefonla kontrol etmek

swindler

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2014
Mesajlar
231
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar evdeki lambalar dahil bir çok bileşeni telefonla kontrol etmek istiyorum kullanılacak malzemelerin listesini verebilir misiniz?
 
Merhabalar. İlk önce iyi bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. Bunun birkaç yolu olabilir. Arduino veya PIC ile yapılan bir devre kullanılabilir. Malzeme olarak ise kullanmak istediğiniz biçime göre değişir. Ben arduino öneririm açıkçası. Bu devirde PIC biraz işkence. Genel olarak belirtmek gerekirse ;

Arduino için;
- Bağlantı tipine göre gsm kartı, ethernet kartı veya wifi kartı.
- Yüksek gerilimli her cihaz için röle.(Röle kontrol kartı da kullanılabilir. )

En önemli husus iyi derecede programlama bilgisi. Çünkü hem arduino için hem de telefon için programlar yazmanız gerekmektedir. İyi günler :)
 
''Philips Hue White And Colour Starter Kit'' & ''Philips COL LightStrips Clear Şerit'' satın alıp, güzelce evdeki lambaları kontrol edebilirsin, renklerini de. Ben öyle yapacağım kısa süre sonra. Uygulaması da var Philips'in. O uygulamadan, uzaktan kontrol edebiliyorsun.
 
Evet, yapılabilir. Senin hayal gücüne bağlı bir iş bu. Öncelelikle kontrol edeceğin mesafeyi belirleyip buna göre haberleşme modülünü seçmen gerekiyor.
 
Size rehber olması için şu videoyu önerebilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı