Evimde ADSL2+ hat var ama 10mt ötemizde Türk Telekom fiber kutusu var

Makaleler
2
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Meslek
ben mezun oldum la
Evimizin 10 metre ötesinde Türk Telekom fiber kutusu var bizimde internetimiz Türk Telekom. Evimizin bağlantısı ADSL2+ evimizdeki kabloları değiştirmenizi gerekir? Değiştireceksek kaç TL'ye mal olur? 12Mbps hızım var kablosuz bağlantıda. Kablo çeksem laptopa internet hızım ne kadar olur? Hangi kabloyu nereden almam gerekir? Bu sorulara cevap arıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210326-140417_Chrome.jpg
    Screenshot_20210326-140417_Chrome.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 70

Altyapın destekliyorsa TT'ye başvur, benim önerim Netspeed ama.

Benimde evimin tam önünde hat ama evde fiber kutusu yok. Binada birkaç kişinin istemesi lazım ama internet hızım iyi stabil 75 Mbps alıyorum.

Hat zayıflamanıza bakarsak ya santrale çok yakınsınız ya da o kutudan hizmet alıyorsunuz. %50 VDSL var diye düşünüyorum.

%50 VDSL ne demek? Yani yarım VDSL falan mı?
Hat zayıflamanıza bakarsak ya santrale çok yakınsınız ya da o kutudan hizmet alıyorsunuz. %50 VDSL var diye düşünüyorum.

Modem arayüzünde ADSL2+ yazıyor gördüğünüz gibi.

Benimde evimin tam önünde hat ama evde fiber kutusu yok. Binada birkaç kişinin istemesi lazım ama internet hızım iyi stabil 75 Mbps alıyorum.
FTTC yani VDSL'de kutunun evin önünde olmasına gerek yok. TT 100-200 metre aralıklarla koyuyor.

75 Mbps aldığınıza göre muhtemelen <150 metre mesafeniz olmalı.
%50 VDSL ne demek? Yani yarım VDSL falan mı?
%50 ihtimalle VDSL var demek istedim. Sanırım yanlış yazdım.

Milleni.com üzerinden hız sorgulayınca ne çıkıyor?

12Mbps download 0.5upload 16ms.

Sorgulama yapıp paylaşırsanız, söyleyebiliriz.

FTTC yani VDSL'de kutunun evin önünde olmasına gerek yok. TT 100-200 metre aralıklarla koyuyor.

75 Mbps aldığınıza göre muhtemelen <150 metre mesafeniz olmalı.

%50 ihtimalle VDSL var demek istedim. Sanırım yanlış yazdım.

Milleni.com üzerinden hız sorgulayınca ne çıkıyor?
Telefondan yaptım hız testini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı