Yıldırım düşmesi sonrası bilgisayar açılmıyor

onurko93

Megapat
Daha fazla  
Geceleyin bilgisayarı açık bırakmıştım, sık sık bırakırım böyle. Istanbul'a yağan yağmuru, gök gürültüsü ve şimşekleri biliyorsunuz gece yağmur yağdıktan sonra mı artık ne olduysa şu an bilgisayarı açamıyorum. Modem de bozulmuş o da çalışmıyor ama aynı prize bağlı monitör, acces point, şerit LED, laptop adaptörü çalışıyor.

Anakartın güç ışığı yanıyor ama ne yaptıysam çalıştıramadım. BIOS pilini söktüm taktım olmadı. 15 yıldır PC kullanırım ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen dostum öncelikle geçmiş olsun.
Akım koruma işe yaramadı diye bir şey yok. Yıldırım düşmesi demek çok ama çok yüksek bir voltaj yüklemesi demek akım korumanında belli bir seviyesi var. Yıldırım için tasarlanmıyorlar sonuçta. Ufak voltaj sorunları için tasarlanıyorlar.

Sadece PSU bozulduysa demek ki PSU'un kaliteliymiş ki sistemin kurtulmuş. Dandik bir PSU tüm akımı sistem parçalarına yönlendirip hepsini bozabilirdi.

çok şanslıyım arkadaşlar bugün yoğun yağmur vardı ve şimşek çarpması ile monitorden sesler ve elektrikler çıktı beyaz renk ışıklar gördüm gözümü kör oldu resmen ve 5dk başıma ağrı geldi neyse ki şuan iyiyim ve bilgisayarım da iyi şuan iyi ki akım koruma kulanmışım psu hp marka va akım koruma apc marka (öneririm) o bir koruyucu :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı