Evlenemezsem diye korkuyorum

Anlıyorum. Şimdi bir şeylere akıl ermesi başka bir konu, bilmem ne kadar zaman sonrası için şunu yapmayacağım diye plan yapması bambaşka bir konu. Sende 17 yaşındasın ve şu dünyada ikinizin toplam yaşından daha fazla zaman geçirmiş birisi ve "şunu şöyle yapacağım" diye akıldan geçirmek, paylaşmak vs. gibi sizin yaşınızda kararlar almış birisi olarak o alınan kararların hiçbirinin bugün bir geçerliliğinin olmadığını söylemek isterim.

Sende karşı argüman olarak "e sende olmadı diye bir başkasında olmayacak değil ya" diye sığ ve yüzeysel bir cevap vereceksin, bende 1 dakika sonra ne olacağımız belli değil diyeceğim. Sizin yaşınızda alınan kararlar veya hayata dair planlar 2 gün sonra gerçekleşmediğinde hayal kırıklıklarıyla dolmaya başlıyorsunuz da, ben 36 yaşı bitmek üzere olan birisi olarak sizlere bir cümle de olsa yol göstermeye çalışıyorum.

Ya da düşünün istediğinizi bana ne?! Nasılsa hepsi olmayacağı için hayal kırıklarıyla boğuştuğunuz da anlarsınız dediklerimi de, ona da artık bir kılıf bulursunuz siz.

Haydi selametle!
Hayır öyle bir arguman sunmayacağım.
Hem illa şu yaşta bunu yapacağım diye bir şey yok.
Mesela bir bölüm var uçakla ilgili. O bölümü okuyup daha sonrasında pilot olabiliyorsun. O bölüme ilgi duyar. İleri ki zamanlarda da pilot olurum der. Yani öyle düşünür. Kesin diye bir şey yok elbette. O olmazsa b planı falan olacak.
Hem bu ne öfke? Hem çocuksunuz diyorsunuz hem de öfke kusuyorsun resmen.
 
İyi, hoş diyorsun ama kız tarafı millet ne der derdinde ve haliyle kızın üstünde genelde baskı oluyor. O parayı illa bir yerlere gömeceksem aynen senin dediğin gibi gezmeye harcarım.
Milletin a... diyeceksin o halde. Ben öyle derdim. Evlenecek olan biziz mutlu olacak olan biziz bundan başkalarına ne? Bi düğün yapmadık diye bilmem kimin dayısının oğlunun baldızına bir şey mi giriyor? Elalem göbek atsın aman millet bir şey demesin diye her şeyin en pahalısını yapacağım öyle mi? Bunun için mi okudum çalıştım o kadar? Ben paramı böyle bir çöpe atmam alırım kızı ülke gezeriz. Elalem de kudursun evinde.
 
Yaş 15 daha hiçbir kızla gerçek hayatta çıkmadım, açılamıyorum. Zaten reddedilme korkusu falan. Yaş 15 hiç sevgilim olmadı ya hiç evlenemezsem? Bu dünyaya 1 kere geliyorsun.
15 yaşındasın neyin stresi bu? Vallahi bu gündemler yüzünden halkın psikolojisi bozulmaya başladı.
 

Geri
Yukarı