Evlenmek için kaç para lazım?

Saçma sapan adetler, gelenekler yüzünden 100 bin lirayı geçecektir. Maalesef toplum baskısı yüzünden kimse düğünsüz nikah da yapamıyor, illa düğün olacak.

Düşünün, asgari ücretle çalışan birisi yaklaşık 2825 lira kazanıyor. Her ay 1500 lira ödeme yapsa, bir düğünün masrafı için 5 sene 6 ay dişinden tırnağından arttırarak çalışmak zorunda. Evleniyor, hayatının 5.5 senesini huzursuz geçiriyor bu adetler yüzünden.

Maddi durumu olan yapsın ama olmayanı da kimse illa da düğün olsun diye zorlamasın, vebali büyüktür emin olun.

En güzel düğün, sade bir nikahla olanıdır. Bırakın insanlar mutluluğunu rahatça yaşasın, iki göbek atacaksınız diye yıllarca borç ödemesin. Onun yerine bir dua okutun, ihtiyacı olanlara yemek yedirin daha iyi olur hepsinden.

Her ay 1500 lira ödeme yapsa 1000 lira kira verse 300 ortalama fatura ödese 25 TL ile ayı geçirmek zorunda bu devirde tek asgari ücretle çalışarak bunu yapabilmek gerçekten zor Mevla'm kolaylık versin yuva kuracak kardeşlerimize. Ben sadece nikah yaptığım halde geçen sene 10bin $ civarı para harcadım.

Her ay 1500 lira ödeme yapsa 1000 lira kira verse 300 ortalama fatura ödese 25 TL ile ayı geçirmek zorunda bu devirde tek asgari ücretle çalışarak bunu yapabilmek gerçekten zor meblağ'm kolaylık versin yuva kuracak kardeşlerimize. Ben sadece nikah yaptığım halde geçen sene 10bin $ civarı para harcadım.

Eğer bu düzen değişmez ise ekonomik olarak, ülkeden gidip yeni bir hayat kurmak en mantıklısı, en azından orada insan yerine koyuyorlar. Önerim Avrupa ve Amerika olacaktır, tanıdıklarınız var ise iskandinav ülkelerine gitmek daha iyi olacaktır.

Nikah İşlemleri Ücreti 2021 Yılı Tarifesi;
Belediyelerin nikah salonlarında kıyılan nikahlar hafta içi ise bir çoğunda ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ücret talep eden belediyeler için ise maksimum 180 TL ile 650 TL arasında fiyatlar bulunmaktadır.

Her ay 1500 lira ödeme yapsa 1000 lira kira verse 300 ortalama fatura ödese 25 TL ile ayı geçirmek zorunda bu devirde tek asgari ücretle çalışarak bunu yapabilmek gerçekten zor meblağ'm kolaylık versin yuva kuracak kardeşlerimize. Ben sadece nikah yaptığım halde geçen sene 10bin $ civarı para harcadım.

Aylık 5000 gelirin bile olsa çok zor siz iyimser yaklaşmışsınız bu devirde asgari ücret ile evlenebilmek için hem 2 eşinde çalışması ve mesai yapması şart hele ki aile yardımı yoksa daha da zor olur. 23 yaşındayım ve pek bir beklentim yok. Kafa yapımda birini bulursam evlenirim yoksa şu zamanda elin kızının tafrasını çekecek halim hiç yok.

Nasılsa kimse beni burada tanımıyor, her şeyi apaçık yazayım. "bu olay evleneceğin kişiye göre değişir. Evleneceğin kişi sonradan görme görgüsüzlerdense çok para çıkar" yazmış ya arkadaş daha 2 hafta önce bu durumdan dolayı ayrıldım.

Bir adet evim var, en azından kirada oturmayız diye içim rahattı. Bu iş için kenarda 65 bin lira nakit param var. Hatun kişi bu işlere girmeden tam benim kafada idi daha doğrusu ben öyle zannediyordum. Mütevazi bir düğün, akrabalardan, dostlardan 3-5 altın alıp bir şekilde yoluma devam ederim diyordum ki hatun kişisinin içerisindeki canavar sonradan ortaya çıktı. Evin önünde yemekten, bilmem ne sarayında düğüne döndük hem de bir anda. Halbuki fransız kraliyet sarayından gelmeymiş ben fark etmemişim. 37 yaşımdayım, bu yaşıma kadar kimseyi aşağılamadım yanlış anlaşılmasın ama ben 5.500 TL maaş alan birisiyim kız asgari ücrete çalışıyor. Neyse uzat mıyım, karşıdaki hatun kişisine bakar bu işler. Konu tam da denk geldi uzattım, kusura bakmayın artık.

Sağlık olsun hocam. Sonradan bu durumların daha kötüsünü de yaşamaktansa başta görmeniz daha bir iyi olmuş sanki. Hayırlısı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı