EVO 4 bundle set vs Focusrite Scarlett Soloset

Katılım
25 Aralık 2021
Mesajlar
574
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Vokal kaydı almak için ekipman arıyorum. Sizce bu iki paket iyi midir yeni başlayan biri için? Veya bunlardan bütçe olarak daha uygun veya bu fiyatlarda daha iyi bir paket var mı? EVO 4 paketi 2 bin küsur TL iken Scarlett 4 bin küsur. EVO 4 işimi görür mü sizce yoksa Scarlett almak mı mantıklı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
EVO 4 işini görür. Hatta smart gain gibi şeylerle daha kolay olacaktır. Preamp epey iyi zaten EVO 4 ile. Ama bu paketlerin ikisinin de yanında gelen mikrofon çok iyi olmayacaktır, memnun etmeyebilir. 2000TL'lik farkı memnun kalmazsan memnun kalacağın, istediğin tona uygun bir mikrofon için ayır.
 
EVO 4 işini görür. Hatta Smart gain gibi şeylerle daha kolay olacaktır. Preamp epey iyi zaten EVO 4 ile. Ama bu paketlerin ikisinin de yanında gelen mikrofon çok iyi olmayacaktır, memnun etmeyebilir. 2000TL'lik farkı memnun kalmazsan memnun kalacağın, istediğin tona uygun bir mikrofon için ayır.

EVO 4 start bunle pack siparişi verdim ama ses tonuma uygun olacak mikrofonu nasıl anlayabilirim acaba? Sadece USB kondenser mikrofon ile vokal kayıt aldım bu zamana kadar. XLR kablosunu bile ilk kez kullanacağım.
 
"Ses tonuna uygun mikrofon" diye birşey yoktur. Kaliteli mikrofon vardır. Kaliteli vokal kaydı ise sadece mikrofon ile alakalı değildir. Mikrofunun gireceği preamp da çok önemlidir. Ekipmanda denizin dibi yok. İyi bir vokal seti 100.000TL yi dahi bulur.
Üstelik vokali iyi duyurabilmek için DAW kullanmayı ve ses uygulamalarını nasıl kullanacağınızı da iyi bilmeniz gereklidir. ( Gain, Eq, compressör, reverb gib...)

Aldığınız ekipman şu seviyede sizin işinizi görür. Kayıt işinde ustalaştıktan sonra değiştirirsiniz. Şu anda elinizde 50.000$ lık ekipman da olsa çıkartacağınız işin niteliği 10$ etmeyecek. O yüzden sabır, bol deneme, eğitim, pratik ve zaman...
 
"Ses tonuna uygun mikrofon" diye bir şey yoktur. Kaliteli mikrofon vardır. Kaliteli vokal kaydı ise sadece mikrofon ile alakalı değildir. Mikrofunun gireceği preamp da çok önemlidir. Ekipmanda denizin dibi yok. İyi bir vokal seti 100.000TL'yi dahi bulur.
Üstelik vokali iyi duyurabilmek için DAW kullanmayı ve ses uygulamalarını nasıl kullanacağınızı da iyi bilmeniz gereklidir. ( gain, EQ, compressör, reverb gib...)

Aldığınız ekipman şu seviyede sizin işinizi görür. Kayıt işinde ustalaştıktan sonra değiştirirsiniz. Şu anda elinizde 50.000$lık ekipman da olsa çıkartacağınız işin niteliği 10$ etmeyecek. O yüzden sabır, bol deneme, eğitim, pratik ve zaman...

İşimi göreceğine ben de kani oldum izlediğim incelemelerde. Dediğiniz gibi yeni başlayan biri için gayet ideal duruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı