Evrende hayat olabileceğini düşünüyor musunuz?

Yaşam olmaması imkansız gibi bir şey bence. Zaten mesafeden kaynaklı güneşin 8 dakika önceki halini görüyoruz göğe baktığımızda. Çok çok uzak galaksilerde bizden gelişmiş bir medeniyet mevcutsa bile ve bu tarafi izleyebiliyorlarsa bile muhtemelen dinozorları ya da buzul çağını görüyor olmalılar.
Bu kadar uzakta değil çok daha yakında varsa yaşam, - ki yaşam sadece oksijen, belirli bir sıcaklık vs bize uyan şeylerden ibaret değil, 200'den fazla derecede yaşayabilen bakteri tarzı canlıların var olabildiği ve yaşayabildiği kanıtlanmış iken - , belki de zaten uğramislardir farkında değilizdir. Zaten biraz düşününce milyonlarca sene içinde teknoloji tekerlekten ibaret olsun ve hatta geçtiğimiz 100 150 sene öncesine kadar bile teknolojimiz yine teker üzerine kurulu olan at arabası seviyesinde olsun, tesadüfe bakın binlerce onbinlerce yılda olmayan şey bir şekilde 100 sene de şu anki teknolojiye ulaşmış olalım. Bu fikir yukarıdaki fikir hakkında beni biraz düşündürüyor fakat bir kanıt vs olmadan, ki birileri istemediği müddetçe öğrenemeyiz, bunlar komplo teorisinden öteye gitmez bence de.

Demek istediğim Homo Sapiens'in de yok olmasının pamuk ipliğine bağlı olduğudur.
Anladım.

Arılar yok olursa bitkiler ve ağaçlar tozlaşma yoluyla döllenemez. Bitkiler olmazsa otobur canlılar ve dolayısıyla etobur canlılar da yok olur. İnsanın da birkaç yıldan fazla ömrü olmaz diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum?
Bitkiler ve ağaçlar için dediğin şeyler olur ama insan birden dediğin kısa bir sürede yok olamaz. Ayrıca arı cinsinin de böyle önemli bir etkisi yok mesela. Daha çok tozlaştırıcı tür denen arıların böyle bir etkisi var, mesela bal arıları böyle bir etki gösteremez. Elbette arıların varlığı dünya ekosistemi için elzemdir. Ancak doğanın bunlara karşı nasıl bir karşı çözüm geliştireceğini bilemiyoruz. İleride teknolojimizle bunların yerini de belki doldurabiliriz. Evrim durağan bir süreç olmadığı için sürekli değişimlere adapte olan formüller buluyor, arıların yok olması durumunda böyle bir yol bulabilme ihtimali de yok değil. Ki zaten şimdiye kadar var olan türlerin %95-99'lık kısmı yok oldu ona rağmen doğa çözümünü bulabiliyor. Buna engel olabilecek en büyük tehlike insan türü.

Ayrıca tozlaşma yapabilen tek canlılar da arılar değil ayrıca. Saçakkanatlılar, kuşlar, kınkanatlılar, yarasalar ve hatta insanların da tozlaşmada payı var.

Ulan bir de her fikre saygılı ol diyen insanlar var. Adam hala dünyanın düz olduğuna inanıyor
Ben böyle dedim diye biri mesajıma olumsuz emoji atmış şaka gibiler resmen.😀 Cehaletin karşısında kimse bana saygıdan bahsetmesin. Ta milattan önceki adamlar dünyanın yuvarlak olduğunun farkında bunlar hala düz dünya diyor. Youtube komplo teorisi videoları izleyip her şeyi gerçek sanıyorlar. Düz dünyayı savunan birinin ciddi manada tedavi edilmesi şart.

Son düzenleme:
Anladım.

Bitkiler ve ağaçlar için dediğin şeyler olur ama insan birden dediğin kısa bir sürede yok olamaz. Ayrıca arı cinsinin de böyle önemli bir etkisi yok mesela. Daha çok tozlaştırıcı tür denen arıların böyle bir etkisi var, mesela bal arıları böyle bir etki gösteremez. Elbette arıların varlığı dünya ekosistemi için elzemdir. Ancak doğanın bunlara karşı nasıl bir karşı çözüm geliştireceğini bilemiyoruz. İleride teknolojimizle bunların yerini de belki doldurabiliriz. Evrim durağan bir süreç olmadığı için sürekli değişimlere adapte olan formüller buluyor, arıların yok olması durumunda böyle bir yol bulabilme ihtimali de yok değil. Ki zaten şimdiye kadar var olan türlerin %95-99'lık kısmı yok oldu ona rağmen doğa çözümünü bulabiliyor. Buna engel olabilecek en büyük tehlike insan türü.

Ayrıca tozlaşma yapabilen tek canlılar da arılar değil ayrıca. Saçakkanatlılar, kuşlar, kınkanatlılar, yarasalar ve hatta insanların da tozlaşmada payı var.

Ben böyle dedim diye biri mesajıma olumsuz emoji atmış şaka gibiler resmen.😀 cehaletin karşısında kimse bana saygıdan bahsetmesin. Ta milattan önceki adamlar dünyanın yuvarlak olduğunun farkında bunlar hala düz dünya diyor. YouTube komplo teorisi videoları izleyip her şeyi gerçek sanıyorlar. Düz dünyayı savunan birinin ciddi manada tedavi edilmesi şart.

Merhaba mesajına ben olumsuz bıraktım tavrın hoşuma gitmediği için. Düz dünyayı savunmuyorum ben kendim, ancak savunanla tartışmaya girmek veya dalaşmaya çaba sarfetmen dikkatimi çekti. Sen bu mesajında benim attığım emoji hakkında bahsettiğin için yazıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Bir insana saygı göstermek onun cehaletini değiştirmeyecek, aynı şekilde senin benim saygı gostermememiz ve burada kimse bana saygıdan bahsetmesin gibi sözler sarfediyor olmamız da o arkadaşın görüşünü değiştirmeyecek. Benim yaptığım gibi hoşuna gitmiyorsa beğenmedim basiverirsin bu şekilde bolca zaman kazanmış olursun degistiremeyecegin şeylerden kaçınarak. Sonuçta 5 dakika öncemiz 50 yıl sonrasından çok daha uzak değil mi neticede?
Uzun oldu, farkındayım.
Esenlikler dilerim.

ancak savunanla tartışmaya girmek veya dalaşmaya çaba sarfetmen dikkatimi çekti.
Öyle bir niyetim yok. Konu evrende yaşam mümkün mü üzerineyken bu düz dünyacı düz dünya mümkünken her şey mümkün diyerek konu saptırıp güya dikkat çekmek için artık amacı neyse. Zaten ilk mesajımda yazdım şaka amaçlı yazdıysan hiç komik değil dedim.

Bir insana saygı göstermek onun cehaletini değiştirmeyecek, aynı şekilde senin benim saygı gostermememiz ve burada kimse bana saygıdan bahsetmesin gibi sözler sarfediyor olmamız da o arkadaşın görüşünü değiştirmeyecek.
Evet doğru. Ancak bu kadar abes bir şey bahsedip saygı beklememesi gerekiyor. Kusura bakmasın bunu savunan kim olursa olsun net bilgisizdir, daha da derim eş anlamlı karşılıklarını neyse.

Uzun oldu, farkındayım.
Esenlikler dilerim.
Sıkıntı yok ama bu bilgisizleri görünce ben dayanamıyorum. Forumda benim kadar herhalde bu tiplerle karşılaşıp tartışmaya giren yok.

Evrende hayat mümkün ancak gidilmesi ,bulunması imkansız. Evren çok büyük. Güneş sisteminin dışına çıkmak bile mümkün değil. Işık hızından bahsedilse de kütlesi olan bir cismin de zaten ışık hızına ulaşması imkansız.

Işık hızından bahsedilse de kütlesi olan bir cismin de zaten ışık hızına ulaşması imkansız.
Evet öyle, ki çıkılsaydı bile ışık hızı evrenin büyüklüğü karşısında oldukça ilkel kalıyor.

Yaşam kesinlikle başka dünyalarda, galaksilerde ve Evrenlerde yüksek bir olasılıkla var. Sadece bizim dünyamız da böyle bir kaide oluşmuş olamaz. Ve evren genişleyen bir şey. Ayrıca muhtemelen tek bir evren değil çoklu evrenlerde vardır. Ayrıca Ufo ve Uzaylılar diye bir gerçek varsa zaten Sadece bizde yaşam olamaz. Ha tabii ki illa başka dünyalarda da yaşam var demek bizim gibi insani kişiler var demek değil.

Evrende akıllı olsun ya da olmasın çok çeşitli yaşam formlarının olmama ihtimali neredeyse imkansız. Sayısız galaksideki yıldız sisteminde dolaşan sayısız gezegenin yaşam barındırmayacağını düşünmek delilik olurdu.

Şu an bizler nasıl var isek, dünya da canlılar varsa gerçekten sadece koskoca evrende bizim olması garip olmaz mıydı, böyle düşün bir de? Bizler var olduğuna göre evrende neden sadece biz olalım yalnız olma fikri çok absürt geliyor bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı