Evreni yok edebilir miyiz?

100 yıldır uçan araba hayaliyle yanıp tutuştuğumuza göre 100000 yıl sonra belki evreni yok etme hayaliyle yanıp tutuşabiliriz 😃
Düzenleme: Elime yeni rapor ulaştı dünyayı yöneten 6 aile isterse oluyormuş sıkıntı yok.

Merak ediyorum da evreni yok edebilir miyiz? Veya yok edebileceğimiz bir alet icat edebilir miyiz? Ettik diyelim sonucu ne olur?

Dünya kardeshev sıralamasında tip 1 medeniyet bile değil.

Yani bu dediğin muazzam bir enerji gerektirecektir bana kalırsa bunun için en az tip 3 medeniyet olmamız lazım ama o bile yetmeyebilir.

Evrenin sürekli genişlediğini de ele alırsak bu sürekli gereken enerjinin de arttığı anlamına geliyor.

Galiba bunun için bir Omnitrix'e sahip olmalıyız ve onu yok etmeliyiz ki evren de yok olsun.

Merak ediyorum da evreni yok edebilir miyiz? Veya yok edebileceğimiz bir alet icat edebilir miyiz? Ettik diyelim sonucu ne olur?

Ettik diyelim sana sonucu söylüyorum sonucu görebilecek biri ya da aynı şekilde bilebilecek bir canlı olmayacak.

Yani asla bilemeyeceğiz.

Evren, yokluktaki bir tutarsızlıktan oluştuğuna göre, tekrar yokluğu pürüzsüz hale getirirsek yok olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evrenin sürekli genişlediğini de ele alırsak bu sürekli gereken enerjinin de arttığı anlamına geliyor.
Evrendeki enerji sürekli azalıyor. Evren soğuyor ve kendi içine çökeceği tahmin ediliyor.

Ettik diyelim sana sonucu söylüyorum sonucu görebilecek biri ya da aynı şekilde bilebilecek bir canlı olmayacak.

Yani asla bilemeyeceğiz.
Hayır, evren içinde evren yaratma yani yeni bir BigBang başlatıp sonsuza kadar yaşama düşüncesi vardır.

Evreni asla yok edemeyiz, etsek bile evren yine oluşur bir şekilde...
-Federal Polis 18.04.2023
Sonsuz hiçlik içerisinde sonsuz sayıda evren oluştuğu da bir teoridir.

Edilemez, evren insan aklının almayacağı kadar geniş. Yani çok düşünme kafayı bozarsın.
3, 4 yaşındayken düşünüyordum, hiçlikten nasıl oluşabiliriz diye. Gerçekten sonrasında beynim zonkluyordu. Tabii o zamanlar kuantum fiziği bilmiyordum :D

Son düzenleme:
Merhaba. Hocam; korona virüsü (covid-19'u) hala tam manasıyla yok edemedik, bazı varyantları değişik ülkelerde hala öldürücü olamasa bile devam ediyor. Biz koskoca evreni kendi başımıza nasıl yok edebiliriz, mantıken bu pek mümkün görünmüyor.

Bu şaka yanıydı. Ciddi olarak düşünülürse bu derin konu; eğer evren enerjinin maddeye dönmesiyle (m=E/C kare) Einstein'ın enerji formülünün tersine çalışması uyarınca hiçlikten oluşmuşsa çok büyük bir enerjiye dönüşerek hiçlik zamanına tekrar geri dönebilir. Bu mümkündür ve belki de kıyametten hemen sonra çok kuvvetle muhtemel bu durum mümkün olabilir. Ama bu zamanın kesin olarak bilinmesi veya önceden tahmin edilebilmesi çok zordur.

Ama bu süreçlerin kendiliğinden (ters veya normal yönde olması) beklenemez, mutlaka bir Yaratıcının nezaretinde olması beklenir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Patlayacakmış zaten :D. Fizik kurallarına göre öyleymiş yani. Fizik kurallarını çözdüğümüz için, bu da sayılır bence.

Patlayacakmış zaten :D. Fizik kurallarına göre öyleymiş yani. Fizik kurallarını çözdüğümüz için, bu da sayılır bence.
Kuantum fiziğini daha çözemedik ama. Evrenin oluşumu (Big Bang) da kuantum fiziği içeriyor. Yani tersine çevirmek için önümüzde daha yol var.

**Kuantum fluctuation sırasındaki bir tutarsızlıktan kaynaklanarak evren oluştu. Kuantum tamamen hesap üzerine matematiksel. Yani bilgi patlaması gibi bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı