Evrenin oluşumu ve işleyişi hakkında

Olay işte zaman/evren ilişkisine dayanıyor. Arkadaşın yazdıklarına göre ilahi dinlerde evrenin oluşumundan önce zaman varmış. Bu durumda evreni T=0 zamanında yaratmak zorunda değil.
T=0 zaten evrenin yaratıldığı zaman, evren yaratılmadan T=0 zamanı geçemez.

Zamanın oluşumu maddenin oluşumudur. Yani maddeden önce zaman diye bir kavram yoktu. Zamanın, zaman olarak adlandırılma ve zaman kavramına ihtiyaç madde ile ortaya çıkmıştır. Bigbangten önce evrende sadece hiçlik vardı. Tanrının var olmasıyla zaman kavramı bence alakasız. Dinlerden ve kitaplardan bahsetmiyorum. Yaratıcı kavramı her şeyi yoktan var eden demektir. Yani maddenin oluşumuyla zaman da var edilmiştir. Bunlar benim düşüncem. Konu hakkında izlediğim videolar ve dinlediğim profesörlerden edindiğim bilgiye dayanarak söylüyorum ki ne kadari doğru ne kadarı yanlış bilemeyiz. Ancak şunu söyleyebilirim ki Dünya o evrimi savunan, tanrıya inanmayan insanlar sayesinde ayakta. Geçmişte Islam devletleri dünyanın her noktasındaki ırklardan, devletlerden üstün ve gelişmiş iken bugün çok ama çok gerisinde kalması inanılan ve doğrultusunda gidilen şeyin ve bu şeyler hakkında edinilen bilgilerin güncelliğini yitirdiği konusu aşikardır.

* Insan sartlarin icinden bakarak cikarim yapabilen bir varliktir. Balik suda oldugunu hic bilmeyecektir.
SArtlarin disina cikarak yorum yapabilmek ise idrak ile olur. Tarif edilemez orasi. Projelestirilemez de.
Sistem araclari sistemi disaridan degil iceriden tanimlayacak olgulardan olusuyor cunku. Ihtiyacimiz olan terimlerden bile yoksun haldeyiz evrene dair cikarimlarimizi pekistirmek icin.

* Din ise insani kendi egosunun disindan da bakabilmeye bir davettir. Idrak bir melaikedir. Bir yetenektir. Hatta harici bir bilinctir ki insani kaynaga goturur. Iste oradan da sezgi yolu ile kesvedisler baslar.

* Tesla`da oldugu gibi sezgisel zeka onemlidir. Yoksa kisacik insan omrunde insan parcasi oldugu kainatin ozune okuyarak ulasamaz !

* Ama sonuc aynidir, hak dinler insanin idrakini genisletebilecegi mukaddimeleri asilar ve kisi zamanla kendinde olusan basiret, feraset ve ilimle elde edecegi farkindaliklara sahadet edecek hale kendini getirir. Evrenin olusumundaki kasit artik belli olmaya baslar.

Son düzenleme:
Ben dünyadaki yaşamdan bahsediyorum.
Dünyada bile şu an bir düzen yok. Kaos ve yıkım üzerine bir döngü var. Yani bir şeyin oluşması için önce diğerinin yıkılması gerekiyor gibi.

Bing bang teorisi Allah'ın var olduğunun bir kanıtıdır. Bir patlamada sonucu herşey böyle yerli yerine oturmuş olabilir mi?
Peki yaratıcı nasıl böyle bir düzene oturtabilmiş?Cevabınızı tahmin edebiliyorum " Yaratıcı sonsuz kudret sahibidir..." vs. Klasik cümleler kuracaksınız o belli yani. Siz nasıl yaratıcının büyüklüğünü övecekseniz ben de evrenin büyüklüğünü övüyorum, fizik kanunlarının büyüklüğünü övüyorum, tüm bilimlerin büyüklüğünü övüyorum. Evren öyle harika ki; sizin yaratıcınız nasıl hep varsa evren de hep vardı. Evreni kimse yaratmadı. Evren sizin dediğiniz gibi bir düzen yaratmak istemedi, bir kaos ortamı oluşturmak istedi. Kaos ortamının varolabilmesi için de belirli bir düzenin olması lazımdı ve evren Big Bang teorisindeki o küçük tekilliği oluşturdu. O küçük tekillik de aynı şekilde düzeni sağlamak için evrende bulunan tüm maddelerin oluşmasına basamak oldu. Ve sonucunda biz buradayız ...

Peki yaratıcı nasıl böyle bir düzene oturtabilmiş?Cevabınızı tahmin edebiliyorum " Yaratıcı sonsuz kudret sahibidir..." vs. Klasik cümleler kuracaksınız o belli yani. Siz nasıl yaratıcının büyüklüğünü övecekseniz ben de evrenin büyüklüğünü övüyorum, fizik kanunlarının büyüklüğünü övüyorum, tüm bilimlerin büyüklüğünü övüyorum. Evren öyle harika ki; sizin yaratıcınız nasıl hep varsa evren de hep vardı. Evreni kimse yaratmadı. Evren sizin dediğiniz gibi bir düzen yaratmak istemedi, bir kaos ortamı oluşturmak istedi. Kaos ortamının varolabilmesi için de belirli bir düzenin olması lazımdı ve evren Big Bang teorisindeki o küçük tekilliği oluşturdu. O küçük tekillik de aynı şekilde düzeni sağlamak için evrende bulunan tüm maddelerin oluşmasına basamak oldu. Ve sonucunda biz buradayız ...
Yani biz kendi kendimize mi oluştuk onu mu diyorsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı